Poveži se s nama

HOTNEWS

Vladimir Bregović kandidat za župana Zagrebačke županije

Objavljeno

Iz HDZ-a Zagrebačke županije doznajemo kako je na večerašnjoj sjednici županijskog odbora odlučeno da na predstojećim lokalnim izborima u svibnju ova stranka ide sa svojim kandidatom za župana Zagrebačke županije. Jednoglasnu podršku svih članova županijskog odbora dobio je gradonačelnik Vrbovca Vladimir Bregović.

Vladimir Begović rođen je 28.11.1963. godine u Zagrebu. Godine 1986. diplomirao je I stupnju Fakulteta građevinskih znanosti (VŠS). Profesionalnu karijeru započeo je odmah nakon fakulteta u Hidroelektri, gdje je dvije godine radio kao voditelj projekta. Nakon toga, kratko je radio kao rukovoditelj komercijalne službe poduzeća Univerzal Vrbovec, ali izbijanjem Domovinskog rata se pridružuje Hrvatskoj vojsci u kojoj se sadržao do 1992.

02.02.2017. Zagreb – Županijski odbor HDZ-a izabrao za kandidata za župana Zagrebačke županije Vladimira Bregovića gradonačelnika Vrbovca. foto: cityportal.hr

Nakon razvojačenja okušao se u poduzetništvu, a javnu karijeru započinje 1995. godine kao pročelnik u Gradskoj upravi Grada Vrbovca. Javnu službu napustio je 2000. kada postaje predsjednik Uprave poduzeća Gradip Vrbovec, a kratko vrijeme bio je i predsjednik Uprave najvećeg vrbovečkog ponosa – PIK-a, od 2004. do 2005. godine kada je preuzeo dužnost gradonačelnika Vrbovca.

U posljednja tri mandata (12 godina) obnaša dužnost gradonačelnika Vrbovca, a od 2009. se nalazi i na funkciji predsjednika Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije. Bregović se od rane mladosti bavio hrvanjem i aktivni je sportaš, a danas obnaša i vrlo važnu i odgovornu funkciju predsjednika Hrvačkog saveza Hrvatske.

Kako neslužbeno doznajemo nije još uvijek isključeno da HDZ uđe u kampanju u koaliciji sa HSS-om, iako je prema informacijama sa kojima raspolažemo HSS vrlo blizu konkretiziranju sporazuma sa županijskim SDP-om prema kojem bi zajednički kandidat za župana trebao postati sadašnji župan Stjepan Kožić.

HOTNEWS

Na goričkom području dva novozaražena

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice u posljednjih 24 sata koronavirusom su zaražene dvije nove osobe. Radi se o jedina dva nova slučaja na području Zagrebačke županije. Do danas je u Gorici zabilježeno ukupno 45 slučajeva COVID-19, 36 ljudi je ozdravilo, a troje umrlo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje ljetni kamp za djecu: Osim kupanja na bazenu, isprobat će i sportove u dvorani

Za aktivan početak ljeta pobrinuo se Gradski bazen Velika Gorica, a na kamp se mogu prijaviti i plivači i neplivači

Objavljeno

on

Zadovoljni prošlogodišnjim odazivom i reakcijama djece, iz Gradskog bazena Velika Gorica odlučili su i ove godine organizirati ljetni kamp za djecu od 7 do 12 godina. Sve počinje 29. lipnja, a trajat će do 17. srpnja, u tri smjene po pet dana. Dio aktivnosti u sklopu ljetnog kampa održava se u Gradskoj sportskoj dvorani. Djeca će u ljetnom kampu imati malu školu plivanja, moći će se slobodno kupati u bazenu, ponudit će im brojne sportske aktivnosti u dvorani, a u svemu će ih  pratiti kineziolozi. Tako će djeca moći isprobati sve sportove koje požele, od graničara do streličarstva.

– Smjena traje pet dana i to smo stavili u period dok roditelji još rade, a prije nego što svi odu na more. Ovo je dobar način da popune vrijeme jer škola će biti gotova, a dosta roditelja ne zna kuda sa svojim mališanima tako da im je ovo idealna prilika. Uz to se djeca bave sportom i zdravo žive, dok roditelji rade ili imaju druge obveze u tom jutarnjem terminu od 8 do 16 sati – objasnio je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena, i dodao kako prijave traju do 24. lipnja, a prijaviti se mogu i plivači i neplivači.

Ćopić je napomenuo i kako će se pridržavati svih protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno