Poveži se s nama

CityTV

VIDEO Grad će za rad vatrogasaca i folkloraša izdvojiti skoro 4 milijuna kuna

Vatrogasnoj zajednici ide 2 milijuna i 300 tisuća kuna, dok će Zajednica kulturno-umjetničkih udruga dobiti milijun i 450 tisuća kuna…

Objavljeno

Grad Velika Gorica i u ovoj će godini podržati rad Zajednice kulturno umjetničkih udruga te goričke Vatrogasne zajednice s nešto manje od 4 milijuna kuna! V.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar potpisao je ugovore o sufinanciranju njihovog rada s predsjednikom Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Vladimirom Štarkeljom te predsjednikom Vatrogasne zajednice Grada Velika Gorica Daliborom Mrakovčićem.

-To su zajednice koje predstavljaju Veliku Goricu, obogaćuju društveni život, predstavljaju plemenitost i volonterizam. U ovim teškim vremenima pokazali su svoj entuzijazam prema onome što rade. Stoga, sredstva za njihov rad nismo smanjivali – istaknuo je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar te je posebno pohvalio i zahvalio vatrogascima što su još jednom pokazali da su uvijek tu kada ih trebamo, a vidjelo se to 29.prosinca ubrzo nakon potresa. Inače, za rad vatrogasaca Grad će u ovoj godini isplatiti 2 milijuna i 300 tisuća kuna.

01.02.2021. Potpisivanje ugovora o sufinanciranju rada ZKUU i Vatrogasne zajednice foto: Petra Škrinjarić/cityportal.hr

– U tijeku je nabava 8 vatrogasnih vozila koja će biti podijeljena goričkim dobrovoljnim vatrogasnim društvima, istaknuo je predsjednik Vatrogasne zajednice Dalibor Mrakovčić, no potreba je i dalje mnogo te im je svaka kuna dobrodošla.

Nešto manje, no ništa manje vrijednije, dobit će kulturno-umjetničke udruge. Za njihov rad biti će izdvojeno milijun i 450 tisuća kuna. Unazad godinu dana, oni su svoj rad usmjerili na opremanju za budućnost. Nabavljaju tako narodne nošnje i instrumente, uređuju prostorije…i čekaju neka povoljnija vremena za ponovno okupljanje.

 

 

CityTV

VIDEO City puls: Do 1.srpnja u Muzeju Turopolja razgledajte novu izložbu

Objavljeno

on

Obišli smo neke radove na području Grada i okolice, a dječji parkovi dobit će nova igrala za djecu s invaliditetom. Gorički vatrogasci dobili su nova pick-up vozila, a u Mraclinsku Dubravu pristižu nove posude za plastiku i papir. Bili smo i na otvorenju izložbe “Povijest obrtništva velikogoričkog kraja” koju možete razgledati do 1.srpnja…

 

Nastavi čitati

CityTV

VIDEO Predstavljanje kandidata za gradonačelnika – Krešimir Ačkar

Zajednički je kandidat za gradonačelnika na lokalnim izborima HDZ-a, BM – 365, SKNL, HSU-a i HSLS-a…

Objavljeno

on

Krešimir Ačkar, četvrti je kandidat za gradonačelnika Velike Gorice na lokalnim izborima.  Zajednički je  HDZ-a, BM – 365, SKNL, HSU-a i HSLS-a. Inače po struci magistar teologije, trenutni je v.d. gradonačelnika Velike Gorice, ali i saborski zastupnik.

 

Nastavi čitati

CityTV

VIDEO Intervju tjedna – gost Lucija Majetić, magistra farmacije iz Ljekarni Zagrebačke županije

Što je to detoksikacija? Pojam detoksikacije podrazumijeva uklanjanje otrova, a u našem se organizmu taj proces odvija svakodnevno kroz funkciju pluća, bubrega, kože i jetre…

Objavljeno

on

Svakodnevno smo izloženi raznim štetnim tvarima i toksinima. Zato je današnja emisija posvećena čišćenju našeg organizma odnosno detoksikaciji. Što je ona? Koji su to toksini u našoj okolini i kako možemo prepoznati da je naše tijelo opterećeno? Zašto je proljeće idealno za temeljito čišćenje organizma? Na ta i mnoga druga pitanja odgovorila nam je magistra farmacije Lucija Majetić iz Ljekarni Zagrebačke županije.

Nastavi čitati

Reporter 404 - 13.05.2021.

Facebook

Izdvojeno