Poveži se s nama

HOTNEWS

Velikogorička hitna pomoć ide u proširenje

Ravnateljstvo županijskog Zavoda za hitnu medicinu preselit će ured na novu lokaciju.

Objavljeno

Zavodu za hitnu medicinu Zagrebačke županije na županijskoj sjednici Skupštine dana je suglasnost da se kreditno zaduži za 1,7 milijuna kuna na 5 godina kod Zagrebačke banke uz fiksnu kamatu od 1,1 posto. Zavod diže kredit kako bi kupio nekretninu na području Velike Gorice u koju bi premjestili ured ravnateljstva iz ulice Matice hrvatske. – Velika Gorica  je grad s preko 70.000 stanovnika, a medicinska djelatnost u Ispostavi hitne medicine se obavlja u samo jednoj prostoriji. Želimo u budućnosti poboljšati uvjete rada naših djelatnika kao i medicinsku uslugu, na način da upravu županijskog Zavoda preselimo na drugu lokaciju i taj prostor preuredimo za potrebe hitne medicine. – rekao je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorin Gajnik.

Vijećnik Stjepan Zagorac podsjetio je vijećnike kako je na istoj lokaciji i velikogorički Dom zdravlja kao i Ljekarna Zagrebačke županije. No, pojedini vijećnici osporavali su isplativost predloženog rješenja, kao i odabir Velike Gorice kao jedine opcije. – Razgovarao sam svojedobno i ravnateljicom ljekarne, također imaju problem s nedostatkom prostora koji već 50 godina nije povećavan, a od tada se stanovništvo grada povećalo 4 puta. – kazao je Zagorac. – Iseljenjem uprave, hitna medicina u Velikoj Gorici dobit će dvije ordinacije, jednu opservaciju, a uredile bi se i sanitarne prostorije. Posljednjih 30 godina tamo nisu izvedene nikakve ozbiljne konstrukcije. Naš cilj je opravdan, a to je kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite Velikogoričanima. – zaključio je Gajnik.

Podsjetimo, Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije osnovan je odlukom županijske Skupštine 2010. godine, a njegova osnovna djelatnost, hitna medicinska pomoć i sanitetski prijevoz pacijenata, obavlja se u osam ispostava na području županije. Tijekom prošle godine Zavod je izvršio 23.325 intervencija na terenu te 27.879 pregleda u ambulanti, dok je sanitetskih prijevoza bilo ukupno 84.139.

CityTV

VIDEO Intervju tjedna – gost Tomislav Špoljar, umjetnički ravnatelj VG brass festivala

Ove godine očekuje nas jubilarni 15.Velikogorički brass festival…

Objavljeno

on

Akademski trubač, inače profesor trube u Umjetničkoj školi Franje Lučića i umjetnički ravnatelj VGbrass festivala ispričao nam je svoj put glazbenika te kako je biti profesor, a prisjetili smo se i početaka festivala. Koliko je umjetnika prošlo u ovih 15 godina, koji su bili najupečatljiviji nastupi, anegdote te što nas čeka na ovogodišnjem izdanju…postoji li plan B s obzirom na epidemiološku situaciju. Više pogledajte u videu..

Nastavi čitati

HOTNEWS

Osnovana mladež MOST-a, za predsjednicu izabrana Valentina Dorotić

‘U Velikoj Gorici je teško javno izreći da podržavaš MOST. Ja se nadam da će se naši mladi ohrabriti i da će nam se pridružiti’

Objavljeno

on

MOST Velika Gorica osnovao je organizaciju mladih, a za koordinatoricu su izabrali 23-godišnju apsolventicu preddiplomskog studija Međunarodnih odnosa i diplomacije Valentinu Drotić. Osim nje, na osnivačkoj skupštini 21. veljače izabrali su i Tihomira Feljana za sukoordinatora te Anamariju Slojšek za tajnicu mladih MOST-a.

24.2.2021. Velika Gorica – MOST osnovao

Dorotić je predstavljajući se kazala kako se odlučila politički aktivirati jer je nezadovoljna politikom na nacionalnj i lokalnoj razini. Osim toga, jedan od motiva za uključivanje joj je bio i lošiji položaj žena u društvu.

– Apeliram na naše mlade sugrađane da nam se priključe i da zajedno uvedemo neke promjene u grad, društvo i kvart jer gdje ima volje, ima i načina. Članova mladih nema mnogo, ali simpatizera ima. U gradu Velikoj Gorici je teško javno izreći da podržavaš MOST i da si simpatizer MOST-a. Ja se nadam da će se naši mladi ohrabriti i da će nam se pridružiti – poručila je Dorotić te pozvala sugrađane da izađu na izbore u svibnju i podrže MOST-ovog kandidata dr. Ivana Bekavca.

24.2.2021. Velika Gorica – Osnovana mladež MOST-a Velike Gorice. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Osnivanje mladih MOST-a u srijedu je došao podržati i predsjednik stranke i saborski zastupnik Božo Petrov te koordinator mladih na nacionalnoj razini Filip Fiščić.

– Pred nama su velike stvari. Mi smo generacija koja dolazi i koja ima zadatak nastaviti ono što su naši očevi i djedovi započeli. Oni su se izborili za ovu domovinu, a mi bi se trebali izboriti da naša Hrvatska bude pravednije mjesto, mjesto koje će pružiti mladim ljudima da osnuju obitelj, ostanu ovdje i imaju normalan i ugodan život – poručio je Fiščić.

Osim toga, vjetar u leđa organizaciji mladih dali su i koordinator MOST-a za Veliku Goricu Damir Slojšek i kandidat za gradonačelnika i koordinator ove stranke za Zagrebačku županiju Ivan Bekavac.

Nastavi čitati

Crna kronika

FOTO Jedna osoba smrtno stradala u nesreći kod Buševca

U nesreći je došlo do prevrtanja kamiona…

Objavljeno

on

Na državnoj prometnici D30, odnosno na nadvožnjaku pred mjestom Buševec, oko 10:20 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je došlo do prevrtanja kamiona, a sudjelovala su i dva osobna vozila. Na teren su izašli policija, hitna i vatrogasci. Promet je obustavljen, a policija preusmjerava na obilazne pravce.  Kako doznajemo jedna je osoba smrtno stradala.

Uzrok nesreće znat će se po obavljenom očevidu.

 

 

 

Nastavi čitati

Reporter 401 - 18.02.2021.

Facebook

Izdvojeno