Poveži se s nama

Vijesti

U Velikoj Gorici postoji jedinstven obrazovni centar u kojem će svatko pronaći nešto za sebe – od onih najmlađih preko studenata pa sve do penzionera!

Što malim i velikim Velikogoričanima nudi „Centar za poduku HELENA“ ?

Objavljeno

U rujnu 2019. godine, u Velikoj Gorici je s učenjem naših malih Velikogoričana započeo Centar za poduku Helena. Zapravo, „potegnuli“ su u taj Centar također i mališani iz Zagreba i Siska.

Specifični programi, koje certificirani nastavnici Centra provode, uistinu su zanimljivi i korisni tijekom redovnog školovanja, na fakultetu, na poslu i u svakodnevnom životu.

Za mališane od 3 do 5 godina provodi se program NUMICON – dobar s matematikom. Program traje 10 mjeseci, a djecu upoznaje s osnovnim matematičkim pojmovima i to kroz igru posebno osmišljenim oblicima koji predstavljaju određeni broj. Ovaj program se u Velikoj Britaniji primjenjuje u više od 6000 vrtića i škola, razvili su ga stručnjaci Oxford University-a, a 2015. godine je proglašen najboljom svjetskom edukativnom matematičkom metodom (Education Resources Awards – ERA).

Za predškolce i osnovnoškolce do 12 godina tu je program mentalne aritmetike »Malac Genijalac«. Cilj programa „Malac Genijalac“ razvijanje je maksimalnog moždanog potencijala kod djece. Program traje 2 godine, a djecu uči japanskoj vještini računanja na abakusu i mentalno, zamišljanjem abakusa u glavi. Na taj se način, osim vještine vrlo brzog računanja, kod Malaca Genijalaca razvijaju odlična koncentracija, vizualizacija i pamćenje, a i ljubav prema matematici.

Nakon završenog dvogodišnjeg programa mentalne aritmetike, Malci Genijalci u dobi od 10 do 17 godina, imaju priliku pohađati Super um, najviši stupanj škole Malac Genijalac kojim djeca dodatno obogaćuju svoje znanje matematike i maksimalno razvijaju svoje mentalne kapacitete. Obrađuju se matematičke teme iz redovnog školskog programa, ali i teme koje obrazovni sustav ne nudi.

Toliko (i sasvim dovoljno) o matematici!

U Centru za poduku Helena postoji i program za učenje kako se uči. Radi se o Školi brzog čitanja i mudrog učenja na koju su vlasnici Centra posebno ponosni. Radi se o jedinstvenom programu, za koji je Centar vlasnik licence za Hrvatsku i osim u Velikoj Gorici, provodi se u još 19 škola diljem Lijepe naše. Ova je škola namijenjena djeci od 3. razreda osnovne škole pa do penzionera (uključujući i njih!) – jer za učenje nikad nije kasno. U školi se uči 5 tehnika brzog čitanja, tehnike pamćenja i organizacije podataka, prezentacijske vještine pismeno i usmeno – sve što nas izdvaja od drugih i čini boljima kako u školi, tako i na poslu, a i u našoj svakodnevici. Program za školarce traje 6 mjeseci, a za odrasle 3 mjeseca

Za lakše savladavanje čitanja, pisanja, računanja, crtanja, pripovijedanja i svih ostalih vještina koje se očekuju od prvašića i drugašića, tu je vrlo kreativan i zabavan osmomjesečni program Mudro učenje – od prvog koraka. Program potiče sveukupni psihomotorni, govorno-jezični i intelektualni razvoj te ima za zadaću smanjiti stres učenicima najranijeg školskog uzrasta.

I tu još nije kraj. Novi program u Centru za poduku Helena razvili su sami vlasnici Centra, osluškujući interese svojih malih polaznika. Tako je stvoren program namijenjen osnovnoškolcima – Mozgavci, koji osim što će djecu zabavljati, kod njih će probuditi i razvijati, između ostalog, kreativnost i razumno razmišljanje koje vodi rješenju problema koji se pred njih stavlja – kroz igru, u grupi i individualno.

Svatko će u ovom Centru za svoje najmlađe pronaći vrlo korisnu i zabavnu izvanškolsku aktivnost. Ni za Vaše učenje i napredovanje nije kasno. Naučite brzo čitati i konačno pročitajte sve što ste uvijek htjeli, a niste imali vremena. Naučite kako organizirati hrpe informacija koje se gomilaju na poslu i kako ih sve lakše dugoročno zapamtiti, a onda ih i prezentirati na poslovnom sastanku.

Za svakog nešto – u Centru za poduku Helena!

Više informacija o ovim jedinstvenim programima, kao i o samom Centru za poduku HELENA možete pronaći na službenoj web stranici. ili ih posjetiti na adresi Velika Gorica, A.K. Miošića 23a/1. kat – uz prethodnu najavu na broj telefona 099/2202-928.

Želite li zaviriti u Centar za poduku Helena, upoznati učitelje i saznati više o programima?

Centar za poduku Helena za Vas otvara svoja vrata 27. i 28. kolovoza 2020. godine. Za posjet Centru , a zbog osiguravanja epidemioloških preporuka, svakako najavite svoj dolazak putem ovog obrasca.

„Nije mudar onaj koji puno zna, već onaj čija su znanja korisna.“

Eshil

Kultura

FOTO: eTwining projekt ‘Uskrs u mojem zavičaju’ u izvedbi učenika Srednje strukovne škole

Objavljeno

on

26.02.2021. Velika Gorica. eTwining projekt Uskrs u mojem zavičaju u izvedbi učenika Srednje strukovne škole. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Učenici Srednje strukovne škole i njihovi nastavnici predstavili su danas u holu srednjoškolskog centra ‘eTwining projekt Uskrs u mojem zavičaju’. Prikaz uskrsnih turopoljskih običaja, uglavnom vezanih uz pripremu hrane i prezentaciju blagdanskog stola pripremila je Sanja Gršetić, nastavnica Praktične obuke konobara. Osmislila je i skeč na autohtonom turopoljskom narječju. Drugi dio skeča na engleskom jeziku osmislila je Sanja Cmrečnjak, nastavnica Hrvatskog jezika.

26.02.2021. Velika Gorica. eTwining projekt Uskrs u mojem zavičaju u izvedbi učenika Srednje strukovne škole. Foto: David Jolić/cityportal.hr

U pripremi hrane sudjelovala je i Katica Birek, nastavnica Praktične nastave pomoćnih kuhara i slastičara. Prigodne korizmene plakate uradila je Dragica Marković, nastavnica Vjeronauka. Za digitalnu obradu aktivnosti pobrinula se Nataša Sirković, nastavnica elektrotehničke grupe predmeta.

26.02.2021. Velika Gorica. eTwining projekt Uskrs u mojem zavičaju u izvedbi učenika Srednje strukovne škole. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Scenski prikaz turopoljskih običaja predstavili su sljedeći učenici: Katarina Pavunčec, Stjepan Zgurić, Kristijan Popovčić (svi 3.d), Aleksandra Kos (1.h) i Sanja Čibarić (3.d). Pisanice su uradili Anamarija Šitum i Jurica Antolović, a uskrsnu košaricu uradila je Elma Mašić (svi 3.d). Posebnu pohvalu za pripremu hrane zaslužio je Bernard Kancir (3.d) za samostalnu izradu figura od kruha (uskrsni zec, medo i križ). Predstavu su snimali: Lovro Lipovšćak, Danijel Božurić (oba 3.f), Kristijan Fiket, Elma Mašić (oboje 3.d), Nikola Šurina (2.f), Antonio Puljak (1.f) i Matija Antolić (1.j). Za izradu GIF čestitke zadužen je Mihael Vražić (3.f), a za montažu video snimke Matej Božurić (3.f).

26.02.2021. Velika Gorica. eTwining projekt Uskrs u mojem zavičaju u izvedbi učenika Srednje strukovne škole. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Autorice projekta ‘eTwining projekt Uskrs u mojem zavičaju’ su učiteljice Jasminka Podlejan (Osnovna škola Pokupsko) i Ivana Gazdić-Dubovečak (Osnovna škola Eugena Kvaternika). Predviđeno trajanje projekta je od početka veljače do kraja travnja 2021. godine. Partneri projekta su nekoliko osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

Željeznička stanica dobiva rasvjetu i asfaltirano parkiralište

Dogovoreno je tako s predsjednikom Uprave HŽ Infrastrukture

Objavljeno

on

Uskoro će započeti uređivanje željezničke stanice na kraju Kolodvorske ulice, objavio je to v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.
– Postojeća željeznička stanica u Velikoj Gorici neprimjerena je za grad naše veličine. Na radnom sastanku s predsjednikom Uprave HŽ Infrastrukture Ivanom Kršićem dogovoreno je uređenje stanice. U prvoj fazi asfaltirat će se parkiralište i postaviti javna rasvjeta – kazao je Ačkar.
Ovime su zasigurno zadovoljni građani koji kao prijevozno sredstvo do Zagreba koriste vlak jer je dosad taj dio Gorice bio mračan i djelovao nesigurno.

Nastavi čitati

Vijesti

U tri godine više puta vozio bez položenog vozačkog, završio u pritvoru i dobio kaznu

Platit će 2.000 kuna

Objavljeno

on

Policija je u utorak u Ulici Slavka Kolara zaustavila 32-godišnjaka koji je bez položenog vozačkog ispita vozio osobni automobil zagrebačkih registarstracija. Provjeravajući ga, policija je utvrdila kako je 32-godišnjak ujedno i recidivist koji unatrag tri godine ima više od tri presude za isti prekršaj. Na Općinskom prekršajnom sudu u Velikoj Gorici određeno mu je zadržavanje u trajanju od 15 dana i novčana kazna od 2.000 kuna.

Nastavi čitati

Reporter 401 - 18.02.2021.

Facebook

Izdvojeno