Poveži se s nama

Vijesti

U subotu drugo izdanje Biciklijade VG-ZG-VG

Biciklijada ima dva starta i dva mjesta odmora

Objavljeno

Drugo izdanje Biciklijade VG-ZG-VG održat će se u subotu. Biciklistička povorka u 10 sati krenut će iza Pučkog otvorenog učilišta put Strossmayerovog šetališta u Zagrebu.

„Prvo odmaranje i druženje biciklista na Gornjem gradu trajat će do 14,30 sati, nakon čega slijedi grupno slikanje i polazak prema Velikoj Gorici. Nakon dolaska u Veliku Goricu kreće glazbeno-zabavni program, a sudionici i svi okupljeni imat će priliku isprobati električne automobile koji će bi izloženi na sajmu eko-mobilnosti pod nazivom Ekomobilni VG građanin“, poručili su organizatori.

Sudjelovanje na biciklijadi je besplatno, a prijaviti se možete na ovom linku. Više informacija možete dobiti na broj 098 444 670 ili ekoregija.vg@gmail.com.
Biciklijadu organiziraju Udruga Ekoregija Velika Gorica, Agencija za tržišno komuniciranje PROGLAS i Sustav javnih bicikala d.o.o.

Vijesti

Zagrebačka županija već 24. dan bez novooboljelih od COVID-19

Velika Gorica i susjedne općine i dalje nastavljaju pozitivan niz

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije izvijestili su kako na području županije nema novooboljelih od bolesti COVID-19. Dobar niz nastavlja se 24 dan zaredom, ali niti danas nema novih ozdravljenja.

Do sada je ozdravilo 116 osoba, a četiri su preminule.

 

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Bernardić u Velikoj Gorici

Čelnik SDP-a posjetio goričku tržnicu i obavio kupnju

Objavljeno

on

Predsjednik Socijaldemokratske partije Davor Bernardić u posjetu je Velikoj Gorici. Jutros se družio s Goričankama i Goričanima, a usput je obavio i kupovinu na goričkoj tržnici.

– Stiglo je vrijeme za promjene i novi početak – poručio je Bernardić iz Velike Gorice.

Nastavi čitati

Crna kronika

Skinuo anlaser i alternator sa strojeva

Na meti lopova našla se i jedna ostava za alat u voćnjaku u Vukovini

Objavljeno

on

Nepoznati lopov u noći s utorka na srijedu odlučio je ‘poslužiti’ se dijelovima s parkiranih strojeva u Obrezini. Pa je tako s utovarivača skinuo elektropokretač iliti anlaser, a s ‘finišera’ električni generator iliti alternator te ukrao 30-tak litara dizelskog goriva.

Lopov je tako 60-godišnjeg vlasnika oštetio za pet tisuća kuna.

Od 17. do 21. svibnja na meti lopova našla se jedna ostava za alat u ograđenom voćnjaku u Vukovini. Lopov je razbio staklo na ostavi te ušao u unutrašnjost.

– Otuđen je jedan akumulator, aparat za gašenje požara, kablovi za paljenje vozila, 40 litara dizelskog goriva te 20-tak drvenih greda. Sveukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 2000 kuna – objasnio je inspektor Nikica Ljubanović.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno