Poveži se s nama

Moja županija

U nedjelju privremena regulacija ZET-ovog prometa

Izmjene se odnose i na liniju 290 Kvaternikov trg – Zračna luka – Velika Gorica

Objavljeno

Zbog održavanja humanitarne atletske utrke “UNICEF – Mliječna staza”, u nedjelju 10. rujna od 17.30 do 20 sati, u Zagrebu, ali i na goričkoj liniji 290 na snazi će biti privremena regulacija tramvajskog i autobusnog prometa.

Tramvajski promet bit će obustavljen od Trga žrtva fašizma do Borongaja i od Kvaternikovog trga do Branimirove te će linije 5, 7 i 17 voziti izmijenjenom trasom, dok će linije 9 i 13 voziti skraćeno.Linije 5 i 7 od 17.30 sati vozit će obilazno u oba smjera:

  • redovnom trasom do Autobusnog kolodvora – Branimirova – Draškovićeva – Vlaška – Kvaternikov trg – i dalje uobičajenom trasom do krajnjih odredišta.
Linija 17 će od 17.45 voziti obilazno u oba smjera:
  • redovnom trasom do Trga bana Josipa Jelačića – Jurišićeva – Draškovićeva – Vlaška – Maksimir.

Linija 13 će od 17.30, a linija 9 od 17.45 sati, voziti skraćeno do Trga žrtava fašizma.

U autobusnom prometu, održavanje utrke uvjetuje izmjene na dijelu autobusnih linija terminala Kvaternikov trg i Borongaj, u vremenu od 18.30 do očekivanog završetka privremene regulacije u 20 sati.

Dio terminala Kvaternikov trg, odnosno početno – krajnja stajališta autobusnih linija 215 (Kvaternikov trg – Trnava), 217 (Kvaternikov trg – Struge – Petruševečko naselje), 237 (Kvaternikov trg – Kozari putevi), 276 (Kvaternikov trg – Ivanja Reka – Dumovec)  i 290 Kvaternikov trg – Zračna luka – Velika Gorica) bit će izmještena na Heinzelovu, južno od raskrižja Heinzelove i Zvonimirove ulice. Navedene autobusne linije će u smjeru Kvaternikovog trga prometovati uobičajenom trasom do raskrižja Heinzelove i Zvonimirove ulice te se polukružno okrenuti do privremenih stajališta na Heinzelovoj, u zoni Vrbanićeve ulice.

Zbog posebne regulacije prometa u zoni terminala Borongaj, početo – krajnja stajališta autobusnih linija 231 (Borongaj – Dubec) i 269 (Borongaj – Sesvetski Kraljevec) bit će izmještena na Branimirovu ulicu. U smjeru Borongaja, autobusi će voziti uobičajenom trasom do raskrižja Branimirove i Krešićeve ulice te nastaviti Branimirovom do krajnjeg, izlaznog stajališta koje se nalazi nakon raskrižja s Budakovom ulicom. Ulazno stajalište bit će također na Branimirovoj u zoni raskrižja s Budakovom ulicom (stajalište koje koriste i linije Čazmatransa).

Zbog obustave tramvajskog prometa od Trga žrtava fašizma do Borongaja, ZET preporučuje korištenje tramvajskih linija terminala Dubrava i Dubec.

Moja županija

Barišić dao ostavku na mjesto predsjednika županijskog HDZ-a

Županijski odbor će izabrati vršitelja dužnosti predsjednika do izbora novog vodstva Županijske organizacije

Objavljeno

on

Dražen Barišić dao je ostavku na dužnost predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije. Priopćili su to službeno iz HDZ-a u ponedjeljak navečer, javlja Večernji list.

– Podsjećamo kako je Barišić svoj saborski mandat stavio u mirovanje, te povjerio obavljanje poslova iz djelokruga gradonačelnika Velike Gorice svom zamjeniku. Budući da je podnio ostavku na dužnost predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije, Županijski odbor će, kao nadležno tijelo, iz svojih redova izabrati vršitelja dužnosti predsjednika do izbora novog vodstva Županijske organizacije – dodali su u priopćenju.

Nastavi čitati

Moja županija

‘Biciklom do zdravlja’ biciklijada za cijelu obitelj, proći će od Bundeka do Svete Nedelje

Cijelom rutom od 20 km biciklisti će se voziti u pratnji vodiča, a prilikom dolaska na Samoborsku cestu pa do cilja koji se nalazi na jezeru Klipišće u Svetoj Nedelji, biciklijada će imati pratnju policije kako bi se osigurala maksimalna sigurnost sudionika

Objavljeno

on

Udruga Biciklom do zdravlja u subotu s početkom u 10 sati organizira besplatnu obiteljsku biciklijadu od Bundeka do jezera Kipišće u Svetoj Nedelji. Svrha ove sportsko-rekreativne i javno-zdravstvene manifestacija je obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti, a cilj joj je promovirati aktivan način života te prikazati bicikliranje kao uspješno terapijsko sredstvo. Za sudionike biciklijade pripremljeni su razni zdravstveno-edukativni programi prije i nakon utrke. Sudjelovanje je besplatno.

Manifestacija će biti popraćena raznim javno-zdravstvenim aktivnostima. Od 9.30 do 10 sati stručnjaci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” vodit će vježbe zagrijavanja, rastezanja i pripreme za utrku.

– Pozivam sve sugrađane da se pridruže ovoj biciklijadi koja je organizirana u sklopu Europskog tjedna mobilnosti. Ruta staze nije prezahtjevna, a ovom vrstom rekreacije uvelike pridonosimo unaprjeđenju vlastitog zdravlja, ali i čuvamo okoliš te smanjujemo koncentraciju emisije plinova koji ga zagađuju – izjavio je dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj Zavoda.

Od 12 sati započinje edukativni program u Svetoj Nedelji koji uključuje edukacijska savjetovanja, tematska interaktivna predavanja i radionice namijenjene djeci, mladima i aktivnom odraslom stanovništvu, a fokusirane su na obitelj.

– Broj sudionika bit će ograničen, a sve popratne aktivnosti održat će se poštujući propisani razmak i zadane epidemiološke mjere. Uz to, sudionicima će se mjeriti temperatura, uzeti kontakt podaci te će se podijeliti zaštitne maske, a sve u svrhu sprječavanja zaraze koronavirusom – poručili su organizatori.

Europski tjedan mobilnosti tradicionalno se održava od 16. do 22. rujna. Ove godine je popraćen sloganom “Mobilnost s nultim emisijama za sve” i zauzima se za održive alternative vožnji automobilom kako bi svi zajedno postigli važan cilj ugljično-neutralnog kontinenta do 2050. godine. U Republici Hrvatskoj je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike zaduženo za nacionalnu koordinaciju Europskog tjedna mobilnosti, a manifestacija je sastavljena od tri glavne komponente. To su tjedan aktivnosti, trajne mjere za uvođenje održive mobilnosti i “Dan bez automobila” koji se održava 22. rujna i predstavlja centralni događaj cjelokupnog Europskog tjedna mobilnosti.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Županija za proizvodne i uslužne djelatnosti daje potpore i do 100 tisuća kuna

Natječaj je otvoren do 30.rujna

Objavljeno

on

Zagrebačka županija raspisala je natječaj za dodjelu bespovratnih potpora subjektima malog gospodarstva koji se bave proizvodnim i uslužnim djelatnostima s ciljem jačanja konkurentnosti. Bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu do 100 tisuća kuna dodjeljivat će za proizvodne djelatnosti i to za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti. Za neproizvodne djelatnosti maksimalni iznos potpore iznosi do 40 tisusća kuna, a dodjeljivat će se za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, uređenje poslovnog prostora, nabavu informatičke opreme, izradu web stranica te nabavu vozila ili radnih strojeva za obavljanje djelatnosti.

– Važno je napomenuti kako se potpora odobrava samo za jednu vrstu namjene, a postotak s kojim Županija sufinancira projekte je do 40 posto ukupnog iznosa. Ukupan iznos koji ćemo osigurati za ovaj natječaj bit će do 8,5 milijuna kuna. Točan iznos će se definirati nakon što se svim prijaviteljima, koji su zadovoljili uvjete iz prethodnog natječaja vezanog uz potpore poduzetnicima pogođenim pandemijom COVID-19, dodjele sredstva te analize punjenja Proračuna – objasnili su iz Zagrebačke županije.

Naime, Županije je za potpore poduzetnicima čiji je rad bio obustavljen zbog pandemije Covid-19 osigurala 13 milijuna kuna.

– Nakon obrade pristiglih prijava procjenjujemo da ćemo utrošiti oko 4,5 milijuna kuna bespovratnih potpora poduzetnicima s osnove ovog natječaja. Sav novac koji ne bude utrošen za Covid-19 potpore, bespovratno će se dodjeljivati za razvoj poduzetništva i jačanje konkurentnosti u proizvodnim i neproizvodnim djelatnostima – izjavio je Damir Fašaić, ovlašten za obavljanje poslova pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i fondove EU.

Nastavi čitati

Reporter 396 - 27.08.2020.

Facebook

Izdvojeno