Poveži se s nama

Najave

U Gradićima koncert ‘Jezuš nam je gore vstal’

Objavljeno

KUD Gradići poziva sve zainteresirane na Uskrsni koncert „Jezuš nam je gore vstal“ koji će se održati na Uskrsni ponedjeljak, 28. ožujka, u crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Gradićima od 17 sati.
 
U programu sudjeluju vokalna sekcija KUD-a Gradići uz goste iz Ansambla “Zlatne godine” i vokalnu solisticu Tihanu Zubek.

Najave

Otkrijte Afriku kroz predavanje Josipe Matić

Doznajte kako otići volontirati na Crni kontinent

Objavljeno

on

U četvrtak od 19,30 sati u Goričkom klubu mladih možete poslušati predavanje Josipe Matić o njenom tromjesečnom volontiranju u Africi. Predavačica će pričati o svom iskustvu putovanja u Tanzaniju i Zanzibar. Kroz njene fotografije moći ćete zaviriti u živote tamošnjih ljudi, školske dane djece te u život Masai plemena.
Svi zainteresirani moći će doznati na koji način mogu otići volontirati u Afriku ili pomoći iz Hrvatske. Josipa će govoriti i o svojim motivima odlaska u Afriku.

Nastavi čitati

Kultura

U kinu djevojčica koja priča sa životinjama, neženja i borba jednog oca…

Od danas do srijede u goričkom kinu prikazivat će se tri filma. Na filmskom platnu tako će se u nadolazećim danima naći sadržaji i za djecu i odrasle

Objavljeno

on

Ovaj tjedan u goričkom kinu prikazuju se tri filma, pa će se tako pronaći  ponešto za ljubitelje drame i romantičnih komedija, ne zaboravljajući pritom i na najmlađe kinoljupce.

MALA GOSPOĐICA DOLITTLE sinkronizirani je dječji film u režiji njemačkog autora dječjih knjiga i filmova, Joachima Masanneka. U središtu radnje je jedanaestogodišnja djevojčica Lili sa sposobnošću komunikacije sa životinjama, a to ne zna nitko osim njenih roditelja. Međutim, kada zla kradljivica životinja otme bebu slona Ronnija iz zoološkog vrta, Lili i njezin novi školski prijatelj kreću u veliku pustolovinu spašavanja slonića i drugih životinja.

KAKO ULOVITI NEŽENJU? Riječ je o romantičnoj komediji u kojoj su protagonisti već poznati Keanu Reeves i Winona Ryder, koji glume Franka i Lindsay, goste koji su pozvani na vjenčanje, a zajedničko im je to da ne vole ništa živo, sve im smeta i ne podnose društvo drugih ljudi. Upravo će ta zajednička netrpeljivost postati ono što će ih približiti jedno drugome. Kako će sve završiti – velikom ljubavi ili velikom svađom?

SAM SAMCAT je drama režisera Bobe Jelčića, možda najvažnijeg hrvatskog kazališnog režisera devedesetih, koji se postupno razvio u prepoznatljivog filmskog autora. Glavni lik Marko, koji gotovo nikada nije sam, no unatoč tome, najmanje kontakata ima s osobom koju najviše voli – kćeri koja živi s majkom. Kada pokrene postupak da mu se odobri češće viđanje djeteta, Marko ulazi u svijet socijalne službe u raspadu. Njegova snažna očinska ljubav istovremeno  je izvor njegove patnje, ali i najveće radosti.

Eto ideje kuda se uputiti u ovim zimskim danima  i provesti poslijepodne bez dosade.

 

Nastavi čitati

Najave

Klasika u tehnici olovke, ugljena i uljenih boja

Izložba Ivice Bilušića otvara se sutra u Pučkom otvorenom učilištu

Objavljeno

on

U izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta sutra će biti otvorena izložba Ivice Bilušića. Riječ je o radovima nastalim posljednjih par godina. Teme izložbe su aktovi, portreti i kompozicije gipsanih modela, nastali u maniri klasičnog crtanja i slikanja. Radovi su rađeni tehnikama grafitne olovke, ugljena i uljenih boja.

Nastavi čitati

Reporter 378 - 20.12.2018.

Facebook

Izdvojeno