Poveži se s nama

HOTNEWS

Tramvaj Zagreb – Gorica: Do Kosnice 12 stanica, a okretište na Radniku

Objavljeno

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić najavio je kako će izgledati kapitalni projekt izgradnje tramvajske pruge od zagrebačkog Kvatrića do Zračne luke ‘Franjo Tuđman’, kojim planira osvojiti još jedan mandat na lokalnim izborima u svibnju 2017. godine. Projekt su već u srpnju najavljivali gorički gradonačelnik Dražen Barišić i zagrebački kolega Milan Bandić, a pruga bi trebala biti gotova do 2019. godine. Prema nekim neslužbenim procjenama, Zagreb će za to izdvojiti oko 50 milijuna eura.

 

Prema natječaju za projektnu dokumentaciju vrijednom tri milijuna kuna, koji je jučer objavljen, piše Jutarnji, gradnja je planirana u četiri etape, a prema kojoj bi se građani do Kosnice vozili 33 minute, a tramvaj bi išao svakih 9 minuta. U prvoj će se napraviti pruga u Radničkoj cesti na središnjem dijelu prometnice od Ulice grada Vukovara do okretišta Savišće. Druga etapa bit će gradnja pruge u Heinzelovoj od Zvonimirove do Ulice grada Vukovara, nakon čega na red dolaze radovi u Radničkoj – gradnja pruge od Savišća preko Domovinskog mosta sve do Velike Kosnice. Zadnja etapa je gradnja trase od Kvaternikova trga do Zvonimirove ulice, koja će se raditi nakon što sve drugo bude gotovo. Vrlo je jasno zbog čega je upravo ta trasa i posljednja etapa cijelog projekta.

 

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Na putu im stoji zgrada javnog kupališta

 

Naime, da bi sagradili prugu od Kvatrića do Zvonimirove potrebno je riješiti problem zgrade  u kojoj je Centar banka, koja je sagrađena još 1928. godine kao zatvoreno javno kupalište. Ta zgrada je zaštićeno kulturno dobro i gradska uprava, bude li željela završiti cijeli projekt, morat će ili zgradu srušiti ili djelomično izmijeniti projekt.

 

Prema planu, na cijeloj trasi između Kvatrića i Kosnice bit će 12 tramvajskih stanica, i to Heinzelova, Branimirova, Veterinarski fakultet, Vukovarska, Radnička, Slavonska, Pokupska, Kanalski put, Savišće, Črnkovečka, Žitnjačka i Petruševac.

 

U smjernicama za izradu dokumentacije naznačena je mogućnost završetka linije u novoj zračnoj luci, s okretištem u zoni NK Radnik.

 

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno