Poveži se s nama

Vijesti

Svađa putnice i vozača na liniji 268

Za vožnju od Velike Mlake do Velikog Polja vozač tražio od putnice da plati dodatnu kartu

Objavljeno

Naša čitateljica Terezija požalila nam se na već po brkovima poznatog vozača 268-ice. Problem je nastao zbog njegovog dosljednog pridržavanja pravila. Naime, on je od naše čitateljice i još dvoje putnika zatražio da plate dvije karte za vožnju prema Zagrebu, iako su ušli na stanici u Velikoj Mlaki.

„Tražio je od nas dvije karte, tj. osam kuna. Od stanice Velika Mlaka, koja je druga zona, do stanice Veliko Polje, koja ulazi u prvu zonu, svega je 500 metara. Rekla sam mu da želim kupiti jednu kartu od četiri kune i da ću ju poništiti na stanici Veliko Polje. Do sada nijedan vozač nije inzistirao da se kupe dvije karte“, rekla nam je Tereza.

Vozač joj je rekao da će je ostaviti nasred ceste te ju upozorio da joj je ovo zadnji put.

„Zvučalo je kao prijetnja i kao da je netko zgriješio zbog tih 500 metara, a na košulji savjesno nosi krunicu u nadi da je dobar čovjek. Njegov je posao da vozi od odredišta do odredišta. On i dalje prima plaču kao i svi vozači. Kontrolori su ti kojima je posao provjeravati tko ima kartu, a tko ne. A gdje su oni danas, sutra? Nema ih. Nakon par metara vožnje do stanice Veliko Polje bezobrazno mi je ponovio da poništim kartu u ovoj zoni, što je zapravo i dalje 2 zona (gorička). Pitanje je, do kada će nas ZET maltretirati, kasniti, nastaviti vožnju iako su putnici na stanici, svađati se s putnicima i prijetiti im“, dodala je naša čitateljica.

Vijesti

Mjesec hrvatske knjige donosi zanimljive sadržaje

Manifestacija u znaku glagoljice

Objavljeno

on

Počela je tradicionalna manifestacija Mjesec hrvatske knjige koja će i u velikogoričkoj knjižnici biti obilježena nizom književnih događanja.

Najveću novost u programu za sve Velikogoričane svakako predstavlja Turbooks – mali književni festival – koji će tijekom tri dana (od 16. do 18. listopada) dovesti istaknute književnike za odrasle i djecu. Tri književne matineje i tri večernje književne tribine obilježit će susreti s Damirom Karakašem, Kristianom Novakom, Nadom Mihoković-Kumrić, Sonjom Smolec, Jasminkom Tihi Stepanić i stripašem Danijelom Deverićem.

„Niti ostatak Mjeseca hrvatske knjige neće ostavljati mjesta dosadi – predavanja, radionice i izložbe koje smo ove godine pripremili uglavnom će biti u skladu s ovogodišnjom temom Mjeseca hrvatske knjige (U)čitaj nasljeđe! s naglaskom na najstarije hrvatsko pismo – glagoljicu. U Središnjem odjel u za odrasle za srednjoškolce tu je Lektiraonica – glagoljaonica u kojoj ćemo pokušati povezati turopoljsku baštinu s glagoljicom s ciljem stvaranja virtualne izložbe, a korak dalje u budućnost odvodi nas i micro:bit radionica u Dječjem odjelu Od glagoljice do STEM revolucije“, poručili su iz gradske knjižnice.

Odrasli će moći uživati u bookart radionici u sklopu Četrtog četrtka na kojem će na sasvim nov i kreativan način moći pristupiti starim knjigama.

Održat će se i dva predavanja vezana uz glagoljicu, „Najstarije hrvatsko pismo“ i „Postanak glagoljice“, održat će Lovro Krsnik, voditelj Ljetne škole glagoljice u Korniću na otoku Krku i dr.sc. Marica Čunčić, dugogodišnja djelatnica Staroslavenskog instituta u Zagrebu.

Akciju čitanja na glas 23. listopada održat će voditeljica i glumica Ana Katulić, koja je pripremila interaktivno druženje djecom. Pripovjedačica Srebrenka Peregrin na Pričaonici narodnih bajki mladim Goričanima otkrit će neke do sada nepoznate mistične svjetove.

Nastavi čitati

Vijesti

Prilagodite brzinu kretanja i propuštajte pješake na zebri

Policija za sutra najavila akciju „Zaštita pješaka“

Objavljeno

on

Sutra će se na području cijele Policijske uprave zagrebačke provoditi akcija Zaštita pješaka.

„Cilj je akcije smanjenje broja prometnih nesreća i broja stradalih osoba, a posebice pješaka kao najranjivije skupine u prometu. Akcija je usmjerena prvenstveno na prekršaje vozača (čl. 133. – 135. Zakona o sigurnosti prometa na cestama) te ih pozivamo da prilagode brzinu kretanja i propuštaju pješake na obilježenim pješačkim prijelazima, a pješake pozivamo da kolnik prelaze samo na za to obilježenim mjestima i poštuju zeleno svjetlo na semaforu“, poručili su iz PUZ-a.

Nastavi čitati

Vijesti

Darujte krv i spasite nečiji život

Danas i sutra krv možete dati u Domu kulture Galženica

Objavljeno

on

Akcija je počela u 10 sati i trajat će do 18 sati, a sutra se nastavlja od 8 do 14 sati u Domu kulture Galženica.

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno