Poveži se s nama

Vijesti

Svađa putnice i vozača na liniji 268

Za vožnju od Velike Mlake do Velikog Polja vozač tražio od putnice da plati dodatnu kartu

Objavljeno

Naša čitateljica Terezija požalila nam se na već po brkovima poznatog vozača 268-ice. Problem je nastao zbog njegovog dosljednog pridržavanja pravila. Naime, on je od naše čitateljice i još dvoje putnika zatražio da plate dvije karte za vožnju prema Zagrebu, iako su ušli na stanici u Velikoj Mlaki.

„Tražio je od nas dvije karte, tj. osam kuna. Od stanice Velika Mlaka, koja je druga zona, do stanice Veliko Polje, koja ulazi u prvu zonu, svega je 500 metara. Rekla sam mu da želim kupiti jednu kartu od četiri kune i da ću ju poništiti na stanici Veliko Polje. Do sada nijedan vozač nije inzistirao da se kupe dvije karte“, rekla nam je Tereza.

Vozač joj je rekao da će je ostaviti nasred ceste te ju upozorio da joj je ovo zadnji put.

„Zvučalo je kao prijetnja i kao da je netko zgriješio zbog tih 500 metara, a na košulji savjesno nosi krunicu u nadi da je dobar čovjek. Njegov je posao da vozi od odredišta do odredišta. On i dalje prima plaču kao i svi vozači. Kontrolori su ti kojima je posao provjeravati tko ima kartu, a tko ne. A gdje su oni danas, sutra? Nema ih. Nakon par metara vožnje do stanice Veliko Polje bezobrazno mi je ponovio da poništim kartu u ovoj zoni, što je zapravo i dalje 2 zona (gorička). Pitanje je, do kada će nas ZET maltretirati, kasniti, nastaviti vožnju iako su putnici na stanici, svađati se s putnicima i prijetiti im“, dodala je naša čitateljica.

CityTV

VIDEO Pogledajte kakve su sve akrobacije izvodili piloti na nebu iznad Gorice

AIRVG 2018 mnogima je bio prilika iz prve ruke razgledati zrakoplove koje inače, tijekom godine, mogu samo promatrati na nebu

Objavljeno

on

Želja Mladena Križanića je da mu unuk postane pilot pa je dvogodišnjem Borni pokazivao u čemu će sve moći letjeti. Borna ga je, međutim, odabirom svog budućeg zanimanja više nego iznenadio. O čemu je riječ doznajte u video prilogu:

Nastavi čitati

Sport

FOTO Memorijalni kuglački turnir ”Željko Plepelić – Beli”

Objavljeno

on

Memorijalni kuglački turnir u spomen na Željka Plepelića – Belog, legendu turopoljskog nogometa i zaljubljenika u sport, održan je sinoć na kuglani KK Radnik, ŠRC Velika Gorica. Sjećanja na Belog evocirali su Ivica Šipušić – Šiljo i Josip Kozačinski, inicijatori pokretanja Memorijala te veliki štovatelji nogometnog velemajstora i čovjeka kojeg su krasile posebnost i korektnost. Elokventni Kozačinski zahvalio se Marici Stepanić, predstavnici ŠRC Velika Gorica, Nenadu Črnku, predsjedniku HNK Gorica i ‘aerodromcima’ iz Zračne luke za nesebičnu pomoć u organizaciji Memorijala.

Sudionika na kuglačkom nadmetanju bilo je manje nego na prošlogodišnjem Memorijalu, ali su ipak uspjeli odigrati turnir s četiri ekipe u konkurenciji. Prijateljsko druženje nastavljeno je u restoranu na prigodnoj večeri.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

Javna tribina u Velikoj Gorici okupila ustanove koje se bave vojnim i civilnim zrakoplovstvom

Brigadir Vladimir Superina sudionike je upoznao s raketnim sustavima protuzračne obrane i dronovima

Objavljeno

on

Veleučilište Velika Gorica organiziralo je prvu javnu tribinu Hrvatska i zrakoplovstvo jučer, danas, sutra na kojoj su se okupili predstavnici relevantnih ustanova koje djeluju u području civilnog i vojnog zrakoplovstva, uključujući i obrazovne ustanove koje u svojim programima imaju izobrazbu u spomenutom području.

Nakon uvodnih riječi dekana Veleučilišta Velika Gorica Ivan Totha i izaslanika gradonačelnika Velike Gorice Domagoja Ilečića, svoja su tematska izlaganja i prezentacije redom iznijeli svi sudionici tribine.

Posebno zanimljiva izlaganja imali su general Josip Štimac koji je govorio o Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu i protuzračnoj obrani iz perspektive jučer, danas, sutra, kao i brigadir Vladimir Superina koji je sudionike upoznao s raketnim sustavima protuzračne obrane i dronovima.

Pukovnik Željko Ninić, zapovjednik 91. zrakoplovne baze i natporučnica Magdalena Ištuk na vrlo su zanimljiv način približili ulogu HRZ-a i to kroz njegovo opremanje višenamjenskim borbenim avionom 4. generacije. Sudionici tribine imali su prilike bolje upoznati ulogu Hrvatske kontrole zračne plovidbe, koje su pojasnili Nino Karamatić i Želimir Trifunović, kao i načine rada u Zračnoj luci Zagreb o čemu je govorio član Uprave MZLZ-a David Gabelica. Ispred naše poznate aviokompanije Croatia Airlinesa bili su Darko Virovac i Krešimir Vlašić. O radu ali i o konkretnim problemima Zrakoplovno tehničkog centra na tribini je govorio Josip Milošević. Sudionici tribine bili su i Damir Bezik i Marina Fekonja Dragan iz Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.

Prvoj javnoj tribini veliki su doprinos dali i predstavnici obrazovnog sustava, Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina, čiji je rad prezentirao Stjepan Pripeljaš, kao i profesor s Prometnog fakulteta u Zagrebu Doris Novak koji je povezao ulogu zrakoplovstva i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj.

Nastavi čitati
MONOKL
SOLARIJ
ReporterIzdvojeno