Poveži se s nama

HOTNEWS

Složni Mraclinci zajedničkim snagama za ljepše mjesto

Objavljeno

Lijepo vrijeme išlo je na ruku mještanima Mraclina koji su jučer u centru svog mjesta zasadili drvored lipa. Treće Dučecove spelancije i ovoga puta pokazale su slogu Mraclinaca kad je u pitanju tradicija, uređenje zajednice i druženje.

 

Tako je 11 obitelji financiralo kupnju stabala, dok je prijedlog novog drvoreda razradila inženjerka Iva Brozinčević iz Mraclina.

 

05.11.2016. - Sadnja lipa u Mraclinu. Foto: Vesna Tafra

05.11.2016. – Sadnja lipa u Mraclinu. Foto: Vesna Tafra

“Svatko je sam posadio svoju lipu, a zatim će je njegovati i paziti sve dok ne počne cvjetati. To će biti u lipnju za vrijeme Dana sv. Vida, kada će zamirisati svih 11 lipa” ispričao je Vjekoslav Kovačić, predsjednik KUD-a Dučec.

 

Podsjetimo, nedavno su u parku ispred Doma zdravlja posadili tri lipe, dvije vrbe, ginko, hrast lužnjak te američki likvidambar.

 

Inače, projekt uređenja i sadnje neće na ovome stati, već organizatori planiraju na proljeće urediti i donji dio sela.

 

05.11.2016. - Sadnja lipa u Mraclinu. Foto: Vesna Tafra

05.11.2016. – Sadnja lipa u Mraclinu. Foto: Vesna Tafra

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno