Poveži se s nama

HOTNEWS

Sirene zasvirale u cijeloj Europi, ali zbog propusta Državne uprave za zaštitu i spašavanje ne i u središtu Gorice

Objavljeno

U cijeloj Europi pa tako i u Hrvatskoj, točno u podne zasvirale su sirene u znak počasti svim žrtvama terorističkog napada na Francusku. U Velikoj Gorici, međutim, to nije bio slučaj. Iz Centra 112 kao razlog navode kvar na središnjem sustavu za uzbunjivanje.

Za razliku od središta grada, vatrogasne sirene zasvirale su u okolici gdje ih puštaju dobrovoljna vatrogasna društva.

„Na području Grada Velike Gorice danas u podne puštene su 22 vatrogasne sirene, kojima upravljaju dobrovoljna vatrogasna društva pod ingerencijom Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice. Time je odana počast žrtvama terorističkog napada, kao i zastavama na zgradi gradske uprave koje su spuštene na pola koplja.“, ističu iz gradske uprave izražavajući žaljenje što nisu zasvirale i sirene u središtu grada, a kojima upravlja Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

A iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje na naš upit odgovaraju kako je njihova sirena bila u kvaru.

“Grad Velika Gorica pokrivena je jednom elektronskom sirenom kojom se upravlja iz DUZS-a, na lokaciji Slavka Kolara 21. Na istoj je zadnjim redovnim ispitivanjem od prije tjedan dana utvrđen kvar te je u tijeku popravak.”, stoji u priopćenju DUZS-a.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje ljetni kamp za djecu: Osim kupanja na bazenu, isprobat će i sportove u dvorani

Za aktivan početak ljeta pobrinuo se Gradski bazen Velika Gorica, a na kamp se mogu prijaviti i plivači i neplivači

Objavljeno

on

Zadovoljni prošlogodišnjim odazivom i reakcijama djece, iz Gradskog bazena Velika Gorica odlučili su i ove godine organizirati ljetni kamp za djecu od 7 do 12 godina. Sve počinje 29. lipnja, a trajat će do 17. srpnja, u tri smjene po pet dana. Dio aktivnosti u sklopu ljetnog kampa održava se u Gradskoj sportskoj dvorani. Djeca će u ljetnom kampu imati malu školu plivanja, moći će se slobodno kupati u bazenu, ponudit će im brojne sportske aktivnosti u dvorani, a u svemu će ih  pratiti kineziolozi. Tako će djeca moći isprobati sve sportove koje požele, od graničara do streličarstva.

– Smjena traje pet dana i to smo stavili u period dok roditelji još rade, a prije nego što svi odu na more. Ovo je dobar način da popune vrijeme jer škola će biti gotova, a dosta roditelja ne zna kuda sa svojim mališanima tako da im je ovo idealna prilika. Uz to se djeca bave sportom i zdravo žive, dok roditelji rade ili imaju druge obveze u tom jutarnjem terminu od 8 do 16 sati – objasnio je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena, i dodao kako prijave traju do 24. lipnja, a prijaviti se mogu i plivači i neplivači.

Ćopić je napomenuo i kako će se pridržavati svih protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno