Poveži se s nama

HOTNEWS

Sirene zasvirale u cijeloj Europi, ali zbog propusta Državne uprave za zaštitu i spašavanje ne i u središtu Gorice

Objavljeno

U cijeloj Europi pa tako i u Hrvatskoj, točno u podne zasvirale su sirene u znak počasti svim žrtvama terorističkog napada na Francusku. U Velikoj Gorici, međutim, to nije bio slučaj. Iz Centra 112 kao razlog navode kvar na središnjem sustavu za uzbunjivanje.

Za razliku od središta grada, vatrogasne sirene zasvirale su u okolici gdje ih puštaju dobrovoljna vatrogasna društva.

„Na području Grada Velike Gorice danas u podne puštene su 22 vatrogasne sirene, kojima upravljaju dobrovoljna vatrogasna društva pod ingerencijom Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice. Time je odana počast žrtvama terorističkog napada, kao i zastavama na zgradi gradske uprave koje su spuštene na pola koplja.“, ističu iz gradske uprave izražavajući žaljenje što nisu zasvirale i sirene u središtu grada, a kojima upravlja Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

A iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje na naš upit odgovaraju kako je njihova sirena bila u kvaru.

“Grad Velika Gorica pokrivena je jednom elektronskom sirenom kojom se upravlja iz DUZS-a, na lokaciji Slavka Kolara 21. Na istoj je zadnjim redovnim ispitivanjem od prije tjedan dana utvrđen kvar te je u tijeku popravak.”, stoji u priopćenju DUZS-a.

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Smjena u Skupštini: Čičak na mjesto Mikuljana

Na 15. Sjednici većinom glasova članova županijske Skupštine dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Objavljeno

on

U odsustvu župana Stjepana Kožića i zamjenice predsjednika Skupštine Ljubice Ambrušec zbog zdravstvenih razloga, članovi Skupštine Zagrebačke županije donijeli su odluku o razrješenju predsjednika Damira Mikuljana, koji je također svoju odsutnost opravdao putovanjem van Hrvatske. Skupštinu je vodio zamjenik predsjednika Skupštine Zvonko Kunić koji je nakon prisege, čestitao novom predsjedniku Mati Čičku. Naime, zajednički klub članova HDZ-a, HSU-a i HNS-a te Klub vijećnika “Stjepan Kožić-nezavisna lista” dogovorili su smjenu predsjednika, a kao kandidata predložili načelnika općine Rugvica Matu Čička, koji je na ovoj sjednici zamijenio HDZ-ovog člana županijske Skupštine Mladena Šestana. “Zahvaljujem se predsjedniku Damiru Mikuljanu na dosadašnjem angažmanu i uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti dovršiti sve započete projekte do 2021. godine.”, rekao je Čičak.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Doznajte kako do poticaja za postavljanje sustava obnovljivih izvora energije

Natječaj za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva trebao biti raspisan početkom 2020. godine

Objavljeno

on

Ured za zaštitu okoliša Grada Velike Gorice u petak u suradnji s Velikogoričkom razvojnom agencijom VEGORA i udrugom Ekoregija Velika Gorica mini-konferenciju za poduzetnike, ali i sve ostale građane, o mogućnostima korištenja energije Sunca za proizvodnju električne energije. Konferencija će se održati u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 10 sati, a govorit će se o najavljenom natječaju za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva, koji bi trebao biti raspisan početkom 2020. godine.

Grad Velika Gorica od 2011. godine i pristupanju Sporazumu gradonačelnika teži ka smanjenju emisija stakleničkih plinova kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

U prvoj skupini aktivnosti postignuti su značajni rezultati obnovom stambenog fonda i zgrada javnog sektora, dok se druga skupina aktivnosti temelji na programu „Solarni grad Velika Gorica“ i obuhvaća poticanje korištenje energije sunca za proizvodnju topline i osobito električne energije.

Program konferencije možete preuzeti ovdje, a prijave za konferenciju obavezne su putem on-line obrasca koji se nalazi ovdje.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno