Poveži se s nama

Vijesti

Rekonstrukcija dvorane OŠ Samobor

Objavljeno

Rušenjem postojeće, građevinski dotrajale jednodijelne sportske dvorane, počela je rekonstrukcija i dogradnja Osnovne škole  Samobor.

Zajedno s pratećim prostorijama svlačionicama, kabinetima za nastavnike, sanitarnim prostorima, spremištima sportske opreme, ukupna građevinska površina dvorane iznosit će oko tisuću četvornih metara. Radovi su počeli dan nakon završetka školske godine. – Ova je škola među prvima u Republici Hrvatskoj imala sportsku dvoranu. Sada ona odlazi u povijest, jer je dotrajala i već duže vrijeme na rubu normalnoga funkcioniranja. – rekao je gradonačelnik Samobora Krešo Beljak.

Gradnja dvorane košta 9,2 milijuna kuna, a 25% sredstava izdvojit će Zagrebačka županija. – Veliki dio dosadašnjih investicija odradili smo zajedno s dva resorna ministarstva – obrazovanja i regionalnog razvoja, no njihova pomoć u zadnje vrijeme izostaje. Pokušati ćemo dio budućih investicija realizirati i kroz javno-privatno partnerstvo, jer u tom slučaju, temeljem zakona, 55 posto ukupnih sredstava daje Republika Hrvatska.- rekao je župan Stjepan Kožić. Podsjetio je i na druge kapitalne projekte u školstvu koji su pred završetkom, istaknuvši pritom dogradnju samoborske Srednje strukovne škole koju je u stopostotnom iznosu financirala Županija.

Goran Matoš, ravnatelj škole, koji je gradnju nove dvorane dočekao na početku svoga mandata, komentirao je da će ona pomoći novim generacijama učenika u postizanju još boljih sportskih rezultata.

Inače, OŠ Samobor trenutno pohađa 800 učenika, a do sada se nastavu Tjelesne i zdravstvene kulture odvijala po učionicama i na vanjskom igralištu. (ahm, foto:dk)

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO Sajmište se vraća u normalu, opet nudi sve

Objavljeno

on

22.05.2020. Velika Gorica. Sajmište se vraća u normalu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prošlog petka (15. svibnja) kada je sajmište bilo ponovo otvoreno ublažavanjem epidemioloških mjera uvedenih zbog epidemije koronavirusa, prometnica od Fabijačićeve do Reciklažnog dvorišta bila je prijepodne ispunjena vozilima, kako parkiranim tako i onima u pokretu.

22.05.2020. Velika Gorica. Sajmište se vraća u normalu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Danas (22. svibnja) spomenuta je prometnica u nekim trenucima bila totalno zakrčena, vozila su bila parkirana na sve strane, slobodnog mjesta ni za lijek. To je bio znak da su se na sajmište vratili prodavači odjeće i obuće, tehničke robe i svega onoga što karakterizira sliku sajmišta svakog petka. Kada tome dodate kupce i znatiželjnike, onda stječete dojam da sve vrije kao u košnici.

22.05.2020. Velika Gorica. Sajmište se vraća u normalu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Istina, ima još slobodnog prostora za štandove, ali nema sumnje, sajmište se vraća u normalu i opet nudi sve. Ipak, još uvijek dominira velika ponuda flanci povrća i cvijeća te velike količine voća i povrća.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

Zagrebačka županija već 24. dan bez novooboljelih od COVID-19

Velika Gorica i susjedne općine i dalje nastavljaju pozitivan niz

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije izvijestili su kako na području županije nema novooboljelih od bolesti COVID-19. Dobar niz nastavlja se 24 dan zaredom, ali niti danas nema novih ozdravljenja.

Do sada je ozdravilo 116 osoba, a četiri su preminule.

 

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Bernardić u Velikoj Gorici

Čelnik SDP-a posjetio goričku tržnicu i obavio kupnju

Objavljeno

on

Predsjednik Socijaldemokratske partije Davor Bernardić u posjetu je Velikoj Gorici. Jutros se družio s Goričankama i Goričanima, a usput je obavio i kupovinu na goričkoj tržnici.

– Stiglo je vrijeme za promjene i novi početak – poručio je Bernardić iz Velike Gorice.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno