Poveži se s nama

HOTNEWS

Prvi Turopoljski Chill and Grill okupio 18 ekipa

Miomirisi jela s roštilja privukli veliki broj posjetitelja

Objavljeno

U Etno naselju Novo Čiče jučer je održana prvo natjecanje u pripremanju roštilja „Turopoljski Chill and Grill“. Osamnaest ekipa natjecalo se za prestižnu titulu Grill majstora i majstorice. Iskoristili smo priliku i pokušali doznati koja je tajna dobrog roštilja.

06.05.2017. Novo Čiče -Turopoljski Chill and Grill. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„Mora se posložiti više stvari. Dobar majstor, kvalitetno meso, dobar pac i što je najvažnije žar. Ako je žar prejak meso će zagorjeti, a ako je preslab bit će sirovo. Važno je pogoditi dobru temperaturu i sve dobro začiniti“, rekao nam je Mario Dilberović iz ekipe Goričkog kluba mladih.

06.05.2017. Novo Čiče -Turopoljski Chill and Grill. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

S Mariom se djelomično složio i gradonačelnik Dražen Barišić, koji nije propustio priliku da nastupi sa svojom ekipom i pokaže svoje kulinarsko umijeće. „Po meni najvažnija je vatra. Važni su i majstor i kvaliteta mesa, ali bez dobrog žara nema dobrog roštilja. Pola obavljenog posla je dobra priprema. Mislim da imam dobru ekipu koja je u više navrata pokazala zavidno znanje u pripremanju roštilja“, pohvalio nam se gradonačelnik.

06.05.2017. Novo Čiče -Turopoljski Chill and Grill. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Najzaslužniji za pokretanje ove zanimljive manifestacije je ekipa iz Goričkog kluba mladih. Njihovu ideju podržali su Grad Velika Gorica, KUD Novo Čiče, Lokalni info-centar za mlade, kao i Turistička zajednica Grada Velike Gorice.

06.05.2017. Novo Čiče -Turopoljski Chill and Grill. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„Drago nam je što se okupio ovoliki broj ljudi, a zastupljene su sve populacije od udruga umirovljenika do udruga mladih. Ljudi su se došli podružiti i roštiljati. U Zagrebu se ovakve manifestacije organiziraju već dosta dugo. Naši sugrađani do sada su morali ići na Bundek i Jarun, zato smo se i odlučili u Novom Čiču organizirati Chill and Grill“, dodao je Dilberović.

06.05.2017. Novo Čiče -Turopoljski Chill and Grill. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Pobjednici prvog Turopoljskog Chill and Grill-a su domaćini iz KUD-a Čiče. Drugo mjesto osvojila je ekipa Goričkog kluba mladih, a treće KUU Turopoljska tradicija.

Galerija fotografija

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Smjena u Skupštini: Čičak na mjesto Mikuljana

Na 15. Sjednici većinom glasova članova županijske Skupštine dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Objavljeno

on

U odsustvu župana Stjepana Kožića i zamjenice predsjednika Skupštine Ljubice Ambrušec zbog zdravstvenih razloga, članovi Skupštine Zagrebačke županije donijeli su odluku o razrješenju predsjednika Damira Mikuljana, koji je također svoju odsutnost opravdao putovanjem van Hrvatske. Skupštinu je vodio zamjenik predsjednika Skupštine Zvonko Kunić koji je nakon prisege, čestitao novom predsjedniku Mati Čičku. Naime, zajednički klub članova HDZ-a, HSU-a i HNS-a te Klub vijećnika “Stjepan Kožić-nezavisna lista” dogovorili su smjenu predsjednika, a kao kandidata predložili načelnika općine Rugvica Matu Čička, koji je na ovoj sjednici zamijenio HDZ-ovog člana županijske Skupštine Mladena Šestana. “Zahvaljujem se predsjedniku Damiru Mikuljanu na dosadašnjem angažmanu i uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti dovršiti sve započete projekte do 2021. godine.”, rekao je Čičak.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Doznajte kako do poticaja za postavljanje sustava obnovljivih izvora energije

Natječaj za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva trebao biti raspisan početkom 2020. godine

Objavljeno

on

Ured za zaštitu okoliša Grada Velike Gorice u petak u suradnji s Velikogoričkom razvojnom agencijom VEGORA i udrugom Ekoregija Velika Gorica mini-konferenciju za poduzetnike, ali i sve ostale građane, o mogućnostima korištenja energije Sunca za proizvodnju električne energije. Konferencija će se održati u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 10 sati, a govorit će se o najavljenom natječaju za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva, koji bi trebao biti raspisan početkom 2020. godine.

Grad Velika Gorica od 2011. godine i pristupanju Sporazumu gradonačelnika teži ka smanjenju emisija stakleničkih plinova kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

U prvoj skupini aktivnosti postignuti su značajni rezultati obnovom stambenog fonda i zgrada javnog sektora, dok se druga skupina aktivnosti temelji na programu „Solarni grad Velika Gorica“ i obuhvaća poticanje korištenje energije sunca za proizvodnju topline i osobito električne energije.

Program konferencije možete preuzeti ovdje, a prijave za konferenciju obavezne su putem on-line obrasca koji se nalazi ovdje.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno