Poveži se s nama

HOTNEWS

Prvi odlasci iz Gorice: Oboabona i Mchedlishvili otišli svojim putem

Nigerijcu i Gruzijcu istekli su ugovori, klub ih nije odlučio produžiti i kreće u potrazu za zamjenama za ovaj dvojac. Oboabona i Mchedlishvili dali su svoje na terenu i izvan njega, ostavili su nakon svega iznimno pozitivan dojam…

Objavljeno

Nigerijski stoper Godfrey Oboabona i gruzijski desni bek Giorgi Mchedlishvili više nisu igrači HNK Gorice. Obojica su imali ugovore do kraja sezone, koje im klub nije odlučio produžiti, pa će Obo i Gigi, kako su ih suigrači zvali, otići negdje drugdje potražiti svoju nogometnu sreću.

– Hvala svima u klubu koji su bili uz mene i brinuli se da mi boravak ovdje u Velikoj Gorici i predivnoj Hrvatskoj bude što ugodniji. Zahvalan sam svima na brizi i pažnji te se nadam se da će sljedeća sezona za Goricu biti još i bolja. Svi će mi ostati u srcu i u lijepom sjećanju – rekao je 28-godišnji Oboabona, nigerijski reprezentativac s 43 nastupa u nacionalnom dresu, nakon odlaska iz Gorice.

– Odigrao sam sezonu i pol ovdje, i to jako uspješnu sezonu i pol. Moju prvu sezonu u Gorici završili smo najbolje rangirani na tablici i postali prvak Druge lige. Želim se zahvaliti svima u klubu, svakom članu kluba… Od predsjednika, sportskog direktora, trenera, igrača pa do naših navijača koji su nas podržavali u svakoj utakmici, neovisno o stadionu na kojem smo igrali. Želim momčadi puno uspjeha u sljedećoj sezoni i neću zaboraviti predivno vrijeme koje sam ovdje proveo – istaknuo je 27-godišnji Mchedlishvili, koji je u Goricu došao na sredini prošle, posljednje drugoligaške sezone.

Nakon svega, nakon što je došlo vrijeme rastanka, ostaje dojam da će i jedan i drugi nedostajati Gorici. Gigi je beskompromisni borac, fajter koji je razoružavao energijom koju ulaže u svaku utakmicu, čovjek koji je emotivno slavio čak i uspješna uklizavanja… Ljutio se kad ne bi igrao, otvoreno naglašavao da nije sretan, ali u globalu je riječ o iznimno pozitivnom liku, vrlo dobrom igraču i dečku kojeg će svi oko kluba još dugo pamtiti.

Oboabona je, s druge strane, došao u Goricu u rujnu, kao posljednje pojačanje, s etiketom igrača koje je svojedobno želio dovesti i zagrebački Dinamo, i Newcastle… U Gorici, nažalost, nije pokazao da je i dalje igrački na toj razini, nije se uspio nametnuti uz Čagalja i Jovičića, ali i on je puno toga ostavio iza sebe. Pomagao je suigračima koji su manje zarađivali, brinuo se o mladim Afrikancima u svlačionici, svojim autoritetom usmjeravao momčad prema naprijed. I zato će dojam ostati pozitivan, iako na terenu to nije izgledalo onako kako je bilo planirano…

Odlazaka će, sasvim sigurno, biti još, ali vrijeme će pokazati o kojim će se imenima tu raditi, tko će biti prodan, a na koga u klubu više neće računati. Odlasci Oboabone i Mchedlishvilija početak su građenja momčadi koja bi sljedeće sezone trebala biti još bolja i uspješnija od ovosezonske, a u sklopu toga će tijekom narednih tjedana dolaziti i pojačanja. Koja su Mindaugas Nikoličius i njegovi suradnici, u to možemo biti sigurno, već pripremili.

CityLIGHTS

FOTO VIJEST:U šetnji vukovinskim proštenjem

Danas je Vukovina posebno zasjala, kao što to priliči jednom od najstarijih marijanskih naselja u Hrvatskoj. Kao i svake godine, mnoštvo je proštenjačkih sadržaja. Ako Vas put odvede nogostupom kod vukovinske crkve, zasigurno će atmosfera mnoge podsjetiti na djetinjstvo kada ste jedva dočekali da odete na proštenje, stoga se nemojte dugo premišljati i pravac na Gospu u Vukovinu!

Objavljeno

on

Prošetali smo se proštenjem, privučeni šarenilom i veselim ozračjem koje vlada danas u Vukovini. Kao i svake godine, tu su ‘kramari’, razni ringišpili i vrtuljci… Probali smo nove okuse sladoleda koje u ponudi ima naš izvrsni slastičar i veliki gospodin Memy, s novom recepturom koja je stigla čak iz Italije! Gorički medičari Saraga u ponudi imaju bio gverc i odlične medenjake, a posvuda se osjeti miris pečenja, roštilja, kotlovine, te ostalih prigodnih sajamsko-turopoljskih delicija. Nemojte se iznenaditi kad u šetnji zateknete i turopoljske banderijalce u divnim odorama koje pričaju povijesnu priču.

Sa svirkom lagano kreću Pirati i Vikinzi, Sjaj i Skitnice, a ako Vas muči prijevoz kući, dečki iz Taxipro-a spremno dežuraju, i tu su po prvi puta u Vukovini. Nemojte se puno premišljati, pogledajte našu fotogaleriju, i pravac Vukovina na proštenje!

GALERIJA FOTOGRAFIJA

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otkriven točan uzrok jučerašnjeg nestanka struje!

Gradske službe su vrlo brzo izašle na teren, kako bi Goricu lišile ‘mraka’. Struja nam se vratila u 23.08 sati, a iz HOPS-a ističu da ovaj prekid isporuke električne energije nije bio povezan s HEP-om, objašnjavajući kako su riješili ovaj problem na terenu

Objavljeno

on

Donosimo službene informacije nastavno na jučerašnji razlog nestanka električne energije! Podsjetimo, sinoć je u 21.14 sati oko 60 tisuća naših sugrađana provelo oko dva sata u mraku, kako smo izvijestili u jučerašnjoj objavi.

Iz  Grada su reagirali slanjem nadležnih službi na teren, a sve kako bi se problem riješio u najkraćem mogućem roku.

– Sazvan je krizni stožer nakon nestanka struje i prestanka rada semafora zbog navedenog problema te su sve nadležne službe na terenu. Policija i DVD-ovi su na velikogoričkim prometnicama i reguliraju promet radi sigurnosti – napisao je jučer zamjenik gradonačelnika, Krešimir Ačkar, na svom facebook profilu.

Kako je nadalje izvijestio HOPS, zbog kvara na visokonaponskoj opremi Hrvatskog operatora prijenosnog sustava (HOPS) na njihovoj trafostanici u Mraclinu došlo je prekida napajanja radijalno priključenih trafostanica: TS Velika Gorica, TS Petrinja i TS Glina. Odmah po nastanku kvara, dežurne specijalističke službe HOPS-a u najkraćem su vremenu intervenirale i izolirale mjesto kvara u TS Mraclin te vratile 110 kV napon na sabirnice TS Velika Gorica, TS Petrinja i TS Glina u 23:08 sati. U opisanom događaju došlo je do loma izolatora prekidne komore visokonaponskog prekidača (VN) polja 110 kV Siscia u TS Mraclin i nemogućnosti prekidanja struje kvara od strane ovog prekidača.

Iz HOPS-a ističu da ovaj prekid isporuke električne energije nije bio povezan s HEP-om, objašnjavajući kako su riješili ovaj problem na terenu.

– Kvar je otklonjen djelovanjem sustava zaštite od zatajenja prekidača i posljedično isključenjem kompletnog 110 kV postrojenja TS Mraclin. Nikakvi drugi poremećaji u elektroenergetskom sustavu nisu zabilježeni. TS Petrinja i TS Glina trenutno se radijalno napajaju iz TS Mraclin zbog radova na rekonstrukciji 110 kV postrojenja TS Pračno. Tijekom dana specijalističke ekipa HOPS-a ce izvršiti popravak prekidača polja 110 kV Siscia čime će se uspostaviti puna funkcionalnost 110 kV postrojenja TS Mraclin.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Nakon 34 godine susrela se generacija

Susret je bio nabijen emocijama, prošlo je puno godina, a nismo se vidjeli. Ima nas po cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu

Objavljeno

on

Nekad davno Osnovna škola Eugena Kumičića zvala se Osnovna škola Veljko Vlahović. Upravo u tu školu išla je i generacija 1970. godišta.

Nakon dugih 34 godine od završetka osmog razreda po prvi puta su se našli tamo gdje su se i upoznali,ispred škole. Susret je inicirao upravo onaj dečko, za kojeg vjerojatno nikad ne bi rekli jer je za vrijeme školovanja bio najnestašniji, a danas živi u Irskoj.

-Susret je bio nabijen emocijama, prošlo je puno godina, a nismo se vidjeli. Ima nas po cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu od Njemačke, Engleske, Slovenije, Srbije pa do Irske. Kada smo se našli svi smo se izgrlili i izljubili te malo ispričali na koje nas je strane život odnio te čime se bavimo. Od nas 34 jučer nas se skupilo 22- rekla je učiteljica Dubravka

Davnih 70-tih još su se igrali u školskom dvorištu, cure su igrale skrivača, a dečki nogomet, a danas su to sve doktori, ekonomisti, učitelji ,trgovci, frizeri…

Jedna od njih je i Dubravka, koja je danas učiteljica u školi koju je i sama pohađala. Vjerujemo da u njezinom odabiru životnog zvanja prste ima i njezina prva učiteljica gospođa Marija Karanović. Ona je bila i gost iznenađenja te su se svi razveselili vidjevši ju.

Učiteljice Dubravka i Marija

-Naša prva učiteljica dobro nas se svih sjeća i u lijepoj smo joj uspomeni , te se prisjetila raznih dogodovština koje je s nama proživjela- nastavila je učiteljica Dubravka

Dečki su bili posebno kreativni, valjda zato da se iskupe za sve nepodopštine koje su curama priređivali za vrijeme osnovnjaka. Tako je jedan svakoj poklonio bombonijeru i lavandu, a drugi je rekao svakoj da izabere unikatan nakit koji radi prijateljica iz razreda koja živi i time se bavi na otoku Ižu.

-Dogovor je pao, nakon ovog prvog puta nalazit ćemo se češće jer jučer smo se našli popodne kod škole pa išli na večeru u Pivnicu Turopolje te na kraju završili u ‘Park Caffeu’ do sitnih noćnih sati jer se nikako nismo mogli rastati. Ovim putem pozivamo ako se netko nađe na fotografiji da nam se javi jer za neke jednostavno ne znamo gdje su- zaključila je Dubravka

 

 

 

Nastavi čitati

Reporter 384 - 25.07.2019.

Facebook

Izdvojeno