Poveži se s nama

HOTNEWS

Prvi odlasci iz Gorice: Oboabona i Mchedlishvili otišli svojim putem

Nigerijcu i Gruzijcu istekli su ugovori, klub ih nije odlučio produžiti i kreće u potrazu za zamjenama za ovaj dvojac. Oboabona i Mchedlishvili dali su svoje na terenu i izvan njega, ostavili su nakon svega iznimno pozitivan dojam…

Objavljeno

Nigerijski stoper Godfrey Oboabona i gruzijski desni bek Giorgi Mchedlishvili više nisu igrači HNK Gorice. Obojica su imali ugovore do kraja sezone, koje im klub nije odlučio produžiti, pa će Obo i Gigi, kako su ih suigrači zvali, otići negdje drugdje potražiti svoju nogometnu sreću.

– Hvala svima u klubu koji su bili uz mene i brinuli se da mi boravak ovdje u Velikoj Gorici i predivnoj Hrvatskoj bude što ugodniji. Zahvalan sam svima na brizi i pažnji te se nadam se da će sljedeća sezona za Goricu biti još i bolja. Svi će mi ostati u srcu i u lijepom sjećanju – rekao je 28-godišnji Oboabona, nigerijski reprezentativac s 43 nastupa u nacionalnom dresu, nakon odlaska iz Gorice.

– Odigrao sam sezonu i pol ovdje, i to jako uspješnu sezonu i pol. Moju prvu sezonu u Gorici završili smo najbolje rangirani na tablici i postali prvak Druge lige. Želim se zahvaliti svima u klubu, svakom članu kluba… Od predsjednika, sportskog direktora, trenera, igrača pa do naših navijača koji su nas podržavali u svakoj utakmici, neovisno o stadionu na kojem smo igrali. Želim momčadi puno uspjeha u sljedećoj sezoni i neću zaboraviti predivno vrijeme koje sam ovdje proveo – istaknuo je 27-godišnji Mchedlishvili, koji je u Goricu došao na sredini prošle, posljednje drugoligaške sezone.

Nakon svega, nakon što je došlo vrijeme rastanka, ostaje dojam da će i jedan i drugi nedostajati Gorici. Gigi je beskompromisni borac, fajter koji je razoružavao energijom koju ulaže u svaku utakmicu, čovjek koji je emotivno slavio čak i uspješna uklizavanja… Ljutio se kad ne bi igrao, otvoreno naglašavao da nije sretan, ali u globalu je riječ o iznimno pozitivnom liku, vrlo dobrom igraču i dečku kojeg će svi oko kluba još dugo pamtiti.

Oboabona je, s druge strane, došao u Goricu u rujnu, kao posljednje pojačanje, s etiketom igrača koje je svojedobno želio dovesti i zagrebački Dinamo, i Newcastle… U Gorici, nažalost, nije pokazao da je i dalje igrački na toj razini, nije se uspio nametnuti uz Čagalja i Jovičića, ali i on je puno toga ostavio iza sebe. Pomagao je suigračima koji su manje zarađivali, brinuo se o mladim Afrikancima u svlačionici, svojim autoritetom usmjeravao momčad prema naprijed. I zato će dojam ostati pozitivan, iako na terenu to nije izgledalo onako kako je bilo planirano…

Odlazaka će, sasvim sigurno, biti još, ali vrijeme će pokazati o kojim će se imenima tu raditi, tko će biti prodan, a na koga u klubu više neće računati. Odlasci Oboabone i Mchedlishvilija početak su građenja momčadi koja bi sljedeće sezone trebala biti još bolja i uspješnija od ovosezonske, a u sklopu toga će tijekom narednih tjedana dolaziti i pojačanja. Koja su Mindaugas Nikoličius i njegovi suradnici, u to možemo biti sigurno, već pripremili.

CityLIGHTS

VIDEO Na 5. Obrtničkom forumu predstavljene izmjene i dopune Zakona o obrtu

Početkom 2019. godine u Zagrebačkoj županiji bilo je 5.042 obrta, a početkom ove godine ta se brojka povećala na 5.526. Je li to znak laganog oporavka obrtništva? Odgovor smo dobili na Obrtničkom forumu u Velikoj Gorici – gradu s najvećim brojem obrtnika u Zagrebačkoj županiji.

Objavljeno

on

Domagoj Ilečić, pročelnik za poduzetništvo, investicije i EU fondove grada Velike Gorice: “Obrtnici su oduvijek bili pokretač gospodarstva u Velikoj Gorici, i naša snaga, i motor razvoja.”

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO City puls: Srce Turopoljskog fašnika osvojile žene!

Pogledajte i ovo: Grad Velika Gorica je među prvim gradovima u Hrvatskoj sa sustavnim upravljanjem energijom.
Saznajte tko su pobjednici Zimske malonogometne lige!
Gdje su besplatni pregledi kože?
Gorički doktori obiteljske medicine uključili su se u Nacionalni programa ranog otkrivanja raka pluća.

Objavljeno

on

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO VIJEST Survakari prodrmali Veliku Goricu

Zanimljivim maskama i bučnim zvonima plijenili pažnju posjetitelja

Objavljeno

on

U velikoj povorci središtem Velike Gorice prodefilirale su maškare. Među brojnim sudionicima bili su i gosti iz Bugarske.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno