Poveži se s nama

HOTNEWS

Prikupljanje starog papira: Mladi Goričani trostruki prvaci!

Objavljeno

Eko škola Rakitovec neumorna je u obaranju rekorda. U prvom polugodištu ove školske godine 58 učenika zajedno s učiteljima i roditeljima prikupilo je čak 16.460 kg starog papira, odnosno 283 kg po učeniku! Time su ponovo postali trostruki prvaci.

„S obzirom da se na tri razine realizira prikupljanje starog papira, treba reći kako smo mi prvi u Republici Hrvatskoj i Zagrebačkoj Županiji, a također i u gradu Velikoj Gorici. U 13 godina prikupljanja starog papira, ovo nam je osmi puta da smo prvi“, rekao je za Cityportal koordinator za Eko školu Miroslav Grahovac, glavni pokretač akcije.

Vrijedni učenici, roditelji i  nastavnici već su postali brand u prikupljanju starog papira. Svojim dobrim primjerom ponukali su i ostale škole na području Velike Gorice u širenju svijesti za važnost očuvanja okoliša.

Odmah iza Rakitovčana po količini prikupljenog papira je Osnovna škola Eugen Kumičić iz Velike Gorice, u kojoj je oko 900 učenika u istom periodu prikupilo osam tona starog papira.

Spasili 6100 stabala

„U ovih 13 godina prikupili smo 302 tisuće kg starog papira i od  sječe spasili oko 6100 stabala“, rezimirao je Grahovac njihov sakupljački „staž“.

Vrijedni učenici za svoj su trud i prigodno nagrađeni od Grada, Zagrebačke županije i države, a upravo zahvaljujući nagradama opremaju školsku zgradu i učionice, čime postižu znatno bolje uvjete školovanja.

„Ovoga trenutka domari postavljaju pametnu ploču u jednu našu učionicu, a kako će Zagrebačka županija ove školske godine nagraditi prvih pet škola s pametnim pločama, nju će dobiti i naša druga učionica“, ponosan je Grahovac.

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Smjena u Skupštini: Čičak na mjesto Mikuljana

Na 15. Sjednici većinom glasova članova županijske Skupštine dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Objavljeno

on

U odsustvu župana Stjepana Kožića i zamjenice predsjednika Skupštine Ljubice Ambrušec zbog zdravstvenih razloga, članovi Skupštine Zagrebačke županije donijeli su odluku o razrješenju predsjednika Damira Mikuljana, koji je također svoju odsutnost opravdao putovanjem van Hrvatske. Skupštinu je vodio zamjenik predsjednika Skupštine Zvonko Kunić koji je nakon prisege, čestitao novom predsjedniku Mati Čičku. Naime, zajednički klub članova HDZ-a, HSU-a i HNS-a te Klub vijećnika “Stjepan Kožić-nezavisna lista” dogovorili su smjenu predsjednika, a kao kandidata predložili načelnika općine Rugvica Matu Čička, koji je na ovoj sjednici zamijenio HDZ-ovog člana županijske Skupštine Mladena Šestana. “Zahvaljujem se predsjedniku Damiru Mikuljanu na dosadašnjem angažmanu i uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti dovršiti sve započete projekte do 2021. godine.”, rekao je Čičak.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Doznajte kako do poticaja za postavljanje sustava obnovljivih izvora energije

Natječaj za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva trebao biti raspisan početkom 2020. godine

Objavljeno

on

Ured za zaštitu okoliša Grada Velike Gorice u petak u suradnji s Velikogoričkom razvojnom agencijom VEGORA i udrugom Ekoregija Velika Gorica mini-konferenciju za poduzetnike, ali i sve ostale građane, o mogućnostima korištenja energije Sunca za proizvodnju električne energije. Konferencija će se održati u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 10 sati, a govorit će se o najavljenom natječaju za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva, koji bi trebao biti raspisan početkom 2020. godine.

Grad Velika Gorica od 2011. godine i pristupanju Sporazumu gradonačelnika teži ka smanjenju emisija stakleničkih plinova kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

U prvoj skupini aktivnosti postignuti su značajni rezultati obnovom stambenog fonda i zgrada javnog sektora, dok se druga skupina aktivnosti temelji na programu „Solarni grad Velika Gorica“ i obuhvaća poticanje korištenje energije sunca za proizvodnju topline i osobito električne energije.

Program konferencije možete preuzeti ovdje, a prijave za konferenciju obavezne su putem on-line obrasca koji se nalazi ovdje.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno