Poveži se s nama

Vijesti

Predstavnici gradskih institucija posjetili Udrugu Suncokret

Zapošljavanje osoba s invaliditetom glavna tema razgovora

Objavljeno

Udrugu Suncokret jučer je posjetilo izaslanstvo sastavljeno od predstavnika gradskih institucija koje skrbe o potrebama osoba s invaliditetom. Glavna tema razgovora bila je njihov položaj i uvjeti koje imaju u Velikoj Gorici.

„Položaj osoba s invaliditetom znatno je bolji nego prije nekoliko godina, ali sigurno ne dovoljno dobar da bismo trebali biti svi skupa zadovoljni. Razgovarali smo o problematici zapošljavanja osoba s invaliditetom. Iako tu ima pomaka, ali ima i dosta prostora za napredak. Ovo je tema kojom bi se u budućnosti trebali više pozabaviti“, rekao je Zvonko Kunić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

25.05.2018 Velika Gorica – Dan otovrenih vrata Udruge Suncokret. Foto: Matea Brenčić/Cityportal.hr

S njim se složio i Darko Matić, predsjednik Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Velike Gorice i savjetnik gradonačelnika za pitanja osoba s invaliditetom. Kako kaže, problematika zapošljavanja osoba s invaliditetom bit će važan dio treće Strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom Grada Velike Gorice za razdoblje od 2019. do 2023. godine.

„U Velikoj Gorici živi 5819 osoba s invaliditetom, a njih 10 posto sigurno je radno sposobno. Ta populacija sada je zatvorena u svojim kućama ili povremeno radi za sitne novce. Potrebno je pokrenuti jedan oblik socijalnog poduzetništva, kako bi podigli stupanj zaposlenosti osoba s invaliditetom. Temeljno ljudsko pravo je pravo na rad. Upravo bi udruge trebale biti pokretači te vrste zapošljavanja u našem gradu“, dodao je Matić.

25.05.2018 Velika Gorica – Dan otovrenih vrata Udruge Suncokret. Foto: Matea Brenčić/Cityportal.hr

Članovi Suncokreta nedavno su uredili prostor u kojem se sastaju, a u tome su im pomogli gorički volonteri. Zajedno su pobojali vanjske zidove i osvježili pristup prostoru Udruge.

„ Ima još zahvata koje treba napraviti i namjeravamo organizirati još jednu volontersku akciju. Moramo se pohvaliti da su i naši članovi sudjelovali u svemu ovom ,a zadaća im je bila da pošmirglaju zid i pripreme ga za bojanje“, rekla nam je Jadranka Kosović, predsjednica Udruge.

Vijesti

FOTO Gastro Turopolja izrastao u veliku manifestaciju

Objavljeno

on

Gastro Turopolja u svom 17. izdanju pokazao se kao velika manifestacija, manifestacija koja bi u budućnosti mogla postati trajnim simbolom turopoljske gastronomske tradicije i suvremene ponude. Proširen na kompletan prostor na i oko Muzeja Turopolja, Gastro je zauzeo kompletan Park i Šetalište od Crkve Navještenja Blažene Djevice Marije do Vugleca te tako omogućio velikom broju izlagača da pokažu svoje proizvode i rukotvorine velikom broju Goričana i njihovim gostima. Ako se nastavi s logičnim inovacijama oplemenjivati ovu manifestaciju ona bi, bez sumnje, mogla postati poznati i priznati turistički brend Grada Velike Gorice.

U natjecanju za najbolju kotlovinu natjecalo su se 34 kandidata odnosno udruge. Prema procjeni ocjenjivačkog suda, kojem je predsjednik bio Tomislav Špiček, poredak tri najbolja je slijedeći: 1. DVD-u Kosnica, 2. Javna vatrogasna postrojba Grada Velike Gorice i 3. Udruga Žumberačke vile. U kategoriji ‘najuređeniji stol’ za najuređenije proglašeni su stolovi od čak 8 udruga: DVD Ščitarjevo, DVD Gradići, DVD Strmec Bukevski, DVD Lukavec, DVD Ribnica, DVD Turopoljski Markuševec, KUD Stari Grad Lukavec i Društvo žena Buševec. Najveselije ekipe su: DVD Kuče, KUD Stari Grad Lukavec i Veseli Prigorci.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Sport

Limačice Maraton kluba na tronu u Varaždinu

Ništa manje uspješni nisu bili niti Limači

Objavljeno

on

Na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske atletske lige sjever u Varaždinu Maraton klub Velika Gorica pokazao je dominaciju u kategoriji Limačica na utrci od 600 m, gdje su sva tri postoja zauzele članice Kluba. Najviše postolje zauzela je Tena Petračić s vremenom 1:45,50, dok su srebro i broncu odnijele Hana Tašaković (1:52,12) i Livia Debelić (1:53,03). Tara Petračić utrku je završila na 4. mjestu s vremenom 1:55,28.

Ništa manje uspješni nisu bili niti Limači. Ivan Aščić Toma na utrci od 600 m zauzeo odlično 3. mjesto s vremenom 1:57,48.

Konačno, mlađa juniorka Nina Vuković osvojila je zlato na utrci od 1500 m s vremenom 5:00,58.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Načelnik goričke policije upozorio na pogoršanje stanja u prometu

Najavljuje kako će policija provoditi ‘pojačani nadzor ponašanja u prometu svih skupina sudionika’, a građane poziva na suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa

Objavljeno

on

Od početka godine na području policijske postaje Velika Gorica došlo je do pogoršanja stanja u cestovnom prometu, upozorava načelnik goričke policije Perica Malić, ističući kako se u usporedbi sa istim razdobljem prošle godine broj prometnih nesreća povećao za 35,82 posto (2018-383 prometne nesreće, 2017-282 prometne nesreće).

“Uz negativan trend povećanja broja prometnih nesreća došlo je do negativnog povećanja broja prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama za 6,49 % 2018-82 prometne nesreće,od čega prometne nesreće sa povrijeđenim sudionicima u kojima su 29 sudionika zadobila teške tjelesne i 75 lakše ozlijeđena sudionika i 2017 -77 prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama u kojima je 19 sudionika zadobio teške tjelesne povrede i 81 lakše ozlijeđena sudionika. Broj prometnih nesreća sa smrtno stradalim sudionicima također je veći za 300%, u 2018-4 prometne nesreće u kojoj su 1 putnik u osobnom vozilu, 2 vozača motocikla i 1 vozač traktora smrtno stradali, dok u promatranom periodu 2017-1 prometna nesreća u kojoj je 1 motociklist smrtno stradao”, kaže Malić.

Policija najavljuje kako će provoditi ‘pojačani nadzor ponašanja u prometu svih skupina sudionika’, a građane pozivaju na suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa.

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno