Poveži se s nama

Vijesti

Predstavnici gradskih institucija posjetili Udrugu Suncokret

Zapošljavanje osoba s invaliditetom glavna tema razgovora

Objavljeno

Udrugu Suncokret jučer je posjetilo izaslanstvo sastavljeno od predstavnika gradskih institucija koje skrbe o potrebama osoba s invaliditetom. Glavna tema razgovora bila je njihov položaj i uvjeti koje imaju u Velikoj Gorici.

„Položaj osoba s invaliditetom znatno je bolji nego prije nekoliko godina, ali sigurno ne dovoljno dobar da bismo trebali biti svi skupa zadovoljni. Razgovarali smo o problematici zapošljavanja osoba s invaliditetom. Iako tu ima pomaka, ali ima i dosta prostora za napredak. Ovo je tema kojom bi se u budućnosti trebali više pozabaviti“, rekao je Zvonko Kunić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

25.05.2018 Velika Gorica – Dan otovrenih vrata Udruge Suncokret. Foto: Matea Brenčić/Cityportal.hr

S njim se složio i Darko Matić, predsjednik Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Velike Gorice i savjetnik gradonačelnika za pitanja osoba s invaliditetom. Kako kaže, problematika zapošljavanja osoba s invaliditetom bit će važan dio treće Strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom Grada Velike Gorice za razdoblje od 2019. do 2023. godine.

„U Velikoj Gorici živi 5819 osoba s invaliditetom, a njih 10 posto sigurno je radno sposobno. Ta populacija sada je zatvorena u svojim kućama ili povremeno radi za sitne novce. Potrebno je pokrenuti jedan oblik socijalnog poduzetništva, kako bi podigli stupanj zaposlenosti osoba s invaliditetom. Temeljno ljudsko pravo je pravo na rad. Upravo bi udruge trebale biti pokretači te vrste zapošljavanja u našem gradu“, dodao je Matić.

25.05.2018 Velika Gorica – Dan otovrenih vrata Udruge Suncokret. Foto: Matea Brenčić/Cityportal.hr

Članovi Suncokreta nedavno su uredili prostor u kojem se sastaju, a u tome su im pomogli gorički volonteri. Zajedno su pobojali vanjske zidove i osvježili pristup prostoru Udruge.

„ Ima još zahvata koje treba napraviti i namjeravamo organizirati još jednu volontersku akciju. Moramo se pohvaliti da su i naši članovi sudjelovali u svemu ovom ,a zadaća im je bila da pošmirglaju zid i pripreme ga za bojanje“, rekla nam je Jadranka Kosović, predsjednica Udruge.

Sport

POLET BUŠEVEC – Stupnik prvi izazov u nedjelju

Tjedan dana kasnije kreće i prvenstvena utakmica na domaćem travnjaku kontra Laduča

Objavljeno

on

Pripreme petoligaša Poleta iz Buševca odvijaju se planiranim ritmom.

– Imamo šest aktivnosti tjedno. U petak 10. kolovoza umjesto uobičajenog treninga bili smo u večernjim satima stacionirani na obljižnjem velikom velikogoričkom jezeru gdje smo uz plivanje pripremili i roštiljadu. Dan kasnije u subotu odigrali smo u Odri nekopletni pripremnu utakmicu kontra istoimenog četvrtoligaša 1:3, za Polet je zabio Matej Skrbin. U nedjelju smo već igrali na turniru u Pešćenici. U polufinalu, kontra Lekenika, odigrali smo 1:1, strijelac za nas Filip Ban. Vodili smo do posljednje minute utakmice i promašivali zicera a na kraju izgubili na jedanaesterce. Za treće mjesto dobili smo domaću Pešćenicu 3:0 , za Polet strijelci Ivica Sučić 2 puta i Igor Šafranić. Igrali su Bradarić, Klasnić, Tičarić, Skrbin, Stuparić, Sovina, Bobesić, Pejak, Zlodi, Ban, Robić, Kovačević, Mandić, Mikulić, Šafranić i Ščukanec. Za najboljeg igrača turnira proglašen je naš Ivica Sučić a natjecanje je osvojio Hajduk iz sisačkih Sela na jedanaesterce – osvrnuo se novi strateg sa buševskog Zvrnika Mario Paviša, o dosadašnjem dijelu pripremnog razdoblja te na aktivnosti koje ih očekuju.

– Narednog vikenda igramo doma kup NSZŽ protiv Stupnika,  tjedan kasnije startamo s prvenstvenom utakmicom na domaćem travnjaku kontra Laduča – rekao je Paviša.

Nastavi čitati

Vijesti

PU zagrebačka: Čak 39 vozača vozilo je s alkoholom u krvi ili je odbilo alkotestiranje

Muškarac (57) vozio je s 2,60 promila alkohola

Objavljeno

on

Tijekom vikenda, od 10. do 13. kolovoza 2018., od 19 do 7 sati, na području PU zagrebačke provedene su akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga. U dane provođenja akcija utvrđeno je ukupno 706 prometnih prekršaja, od čega je 39 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzete su 32 vozače dozvole, a iz prometa je isključeno 39 vozača. Kod 11 vozača (28,2%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg ili su odbili alkotestiranje. Najviše zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

– u subotu, 11. kolovoza oko 22 sata kroz mjesto Bedenica, 57-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Audi A6 , njemačkih nacionalnih oznaka, a kretao se u smjeru Beloslavca, a zaustavljen je u nadzoru prometa kod kućnog broja 64. Alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od  2,60 g/kg. Oduzeta mu je vozačka dozvola te mu je određeno zadržavanje.

– u nedjelju, 12. kolovoza oko 23.30 sati, 35-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom marke Peugeot 206 zagrebačkih registarskih oznaka, kretala se kolnikom Heinzelove ulice u smjeru sjevera, a zaustavljena je u nadzoru prometa nasuprot kućnog broja 98. Alkotestiranjem joj je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,57 g/kg, nakon čega je isključena iz prometa.

Inače, za vrijeme akcije evidentirana je samo jedna vozačica (2,6%) koja je upravljala vozilom pod utjecajem alkohola. Prilikom provođenja akcije četiri osobe su smještene u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola. Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno je testirano šest osoba – test negativan. Od 39 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, evidentirano je sedam mladih vozača (17,9%) kojima je izmjerena koncentaracija alkohola u nadzoru prometa.

U nadzoru je kontrolirano 653 vozila i vozača.

Nastavi čitati

HOTNEWS

U Kobiliću 8. Stare seoske igre uz gratis porciju graha

Ekipa može imati najviše 5 članova

Objavljeno

on

Nošenje jajeta u žlici, skok u dalj, vožnja u tački, bacanje kamena s ramena, bistrički ringišpil, trčanje u vreći, trka parova, potezanje užeta, samo su neke seoske igre kakve su igrali naši stari, a koje ćete i vi moći zaigrati u nedjelju, 19. kolovoza, na 8. starim seoskim igrama u Kobiliću.

Tajnik Mjesnog odbora Stjepan Vitez najavljuje kako će događaj početi u 10 sati te obećava dobru zabavu i razbibrigu, bez kotizacije.

“Pozivam sve koji to mogu da dođu na teren NK Vatrogasac. Potrebno je doći nešto ranije i prijaviti svoju ekipu koja može imati najviše 5 članova, bez obzira na spol. Kotizacije neće biti, ove godine smo je izbacili. Od 13 sati će biti besplatna i porcija graha”, kaže Vitez, nadajući se kako će broj natjecatelja ove godine biti rekordan.

“Prošle godine je bilo puno igralište ljudi. Na manifestaciji je sudjelovalo mnoštvo mladih, samo smo zahvalnica ispisali četrdesetak. Ove godine pripremamo igre za najmlađe, najbolje očekuju pehari i nagrade”, dodao je Vitez.

Nastavi čitati
BENETTON
ŠTARKELJ
ŠTARKELJ
ZELENI PRSTEN

iv>

EUROHERC


Izdvojeno