Poveži se s nama

Vijesti

Popio više od litre vina, sjeo za volan i – prenoćio u policiji

U akciji velikogoričke policije 24 vozača kažnjena su zbog prevelike brzine, jedan je vozio bez vozačke, jedan prošao kroz crveno, a trojica su bila “u cugi”

Objavljeno

I ovog je vikenda gorička policija bila na cestama, kontrolirala sve one koji krše pravila kroz akcije “Alkohol i opojne droge” i “Brzina”, a rezultat svega su 32 zabilježena prometna prekršaja. U čak 24 slučaja radilo se o nepropisnoj brzini, troje vozača bilo je pod utjecajem alkohola, zabilježen je i jedan prolazak kroz crveno, a jedan je vozač za volanom bio prije nego što je položio vozački. Također, tri zabilježena prekršaja spadaju u rubriku “ostalo”.

Najlošije je u toj priči prošao neimenovani 38-godišnji vozač kojeg je policija zaustavila u Ulici Hrvatske bratske zajednice.

– Jeste li voljn puhati – upitao ga je policajac, a čovjek je, što će drugo, pristao.

Uzeo je “liziku”, krenuo puhati, a kad je napuhao, uređaj je izbacio brojku koja nosi posljedice – 1,64 promila. Kako kažu procjene vještaka, za takav rezultat potrebno je popiti ili pet, šest pivi, ili nešto više od litre vina…

– Gospodine, uzimamo vam vozačku dozvolu i idete s nama – bila je sljedeća uputa policajca.

Pijani vozač tako je završio u prostoriji za otrežnjenje velikogoričke policijske postaje, ondje proveo noć pa kući sljedećeg dana došao s manje promila. I bez vozačke. Slijedi mu, naravno, i značajna financijska kazna kao još jedna posljedica glupe odluke da sjedne za volan. Dok piješ, ne vozi, što drugo reći…

Vijesti

FOTO Ritam proljetnog dana u Gradu

Objavljeno

on

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Lijep proljetni dan bio je veliki mamac za Goričane da iziđu iz svoji kuća odnosno stanova na otvoreni prostor, ali su ipak othrvali kušnji i nije ih bilo u većem broju u parkovima odnosno na ulicama. Najčešće ih se moglo vidjeti na biciklima, uglavnom parovi te roditelji s djecom.

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon 20 sati na ulicama se rijetko moglo zamijetiti prolaznika, koji je žurio doma i kućnog ljubimca u kratkoj šetnji. Nije bilo ni prometa, poneki taxi.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Opet morala reagirati ophodnja Civilne zaštite?!

Nekima među nama stalna upozorenja nisu dovoljna…

Objavljeno

on

Upozorenja su stalna, molbe i preporuke, a restrikcije na trenutke vrlo rigorozna. Međutim, neki među nama kao da odbijaju čuti i shvatiti… Ophodnja Civilne zaštite tako je i večeras morala intervenirati u Velikoj Gorici zbog nepoštivanja odluka Nacionalnog stožera od strane neodgovornih pojedinaca. Prevedeno, radi se o, naravno, okupljanju većeg broja pojedinaca, društva koje očito misli kako “neće baš nas”. Pa ponovimo još jednom… Ostani doma, izbjegavaj okupljanja!

Nastavi čitati

Vijesti

U Gorici 12 oboljelih, prvi slučaj zaraze u općini Kravarsko

Objavljeno

on

Velika Gorica krajem dana bilježi 12, a općine 3 oboljela od COVID-19. U općini Pokupsko, podsjetimo, dvije su osobe zaražene kornavirusom, dok je prvi slučaj zaraze zabilježen i u općini Kravarsko.

– U zbirnim podacima Zagrebačke županije, podaci općina zbrajaju se u podatke gradova kojima gravitiraju. Iz tog razloga u tablici Zagrebačke županije za Veliku Goricu stoji broj od 15 zaraženih osoba – objasnili su iz Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno