Poveži se s nama

Vijesti

Popio više od litre vina, sjeo za volan i – prenoćio u policiji

U akciji velikogoričke policije 24 vozača kažnjena su zbog prevelike brzine, jedan je vozio bez vozačke, jedan prošao kroz crveno, a trojica su bila “u cugi”

Objavljeno

I ovog je vikenda gorička policija bila na cestama, kontrolirala sve one koji krše pravila kroz akcije “Alkohol i opojne droge” i “Brzina”, a rezultat svega su 32 zabilježena prometna prekršaja. U čak 24 slučaja radilo se o nepropisnoj brzini, troje vozača bilo je pod utjecajem alkohola, zabilježen je i jedan prolazak kroz crveno, a jedan je vozač za volanom bio prije nego što je položio vozački. Također, tri zabilježena prekršaja spadaju u rubriku “ostalo”.

Najlošije je u toj priči prošao neimenovani 38-godišnji vozač kojeg je policija zaustavila u Ulici Hrvatske bratske zajednice.

– Jeste li voljn puhati – upitao ga je policajac, a čovjek je, što će drugo, pristao.

Uzeo je “liziku”, krenuo puhati, a kad je napuhao, uređaj je izbacio brojku koja nosi posljedice – 1,64 promila. Kako kažu procjene vještaka, za takav rezultat potrebno je popiti ili pet, šest pivi, ili nešto više od litre vina…

– Gospodine, uzimamo vam vozačku dozvolu i idete s nama – bila je sljedeća uputa policajca.

Pijani vozač tako je završio u prostoriji za otrežnjenje velikogoričke policijske postaje, ondje proveo noć pa kući sljedećeg dana došao s manje promila. I bez vozačke. Slijedi mu, naravno, i značajna financijska kazna kao još jedna posljedica glupe odluke da sjedne za volan. Dok piješ, ne vozi, što drugo reći…

Moja županija

Ozdravila još jedna osoba, nema novih slučajeva u Zagrebačkoj županiji

Ostala su samo dva aktivna slučaja koronavirusa u Zagrebačkoj županiji

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednjih 11 dana nema novooboljelih, a jedna osoba više je izliječena. Do sada su ukupno izliječene 124 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Vijesti

Policija u akciji: Kažnjavat će vožnju pod utjecajem alkohola, prebrzu vožnju…

Osim vozača automobila, kontrolirat će i vozače motora

Objavljeno

on

Prometna policija najavila je pojačani nadzor vozača u dane vikenda, od 5. do 8. lipnja, posebno u popodnevnim i noćnim satima. Akcija je usmjerena prvenstveno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji te drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

– Akcija će biti posebno usmjerena i na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vozača mopeda i motocikala te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima, ali i na sprječavanje i sankcioniranje drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća dodali su iz policije.

Nastavi čitati

Vijesti

U Kravarskom dvije radionice o volontiranju

Projekt “Volontiram, mijenjam zajednicu!” provode Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis i Općina Kravarsko

Objavljeno

on

Nakon što je pandemija koronavirusa odgodila provođenje projekta “Volontiram, mijenjam zajednicu!”, u sklopu kojega je za svibanj bilo predviđeno predavanje, 6. lipnja ipak će se održati dvije radionice – Menadžment volontera te Potvrda o kompetencijama stečenim volontiranjem. Vodit će ih Volonterski centar Kupa u Pastoralnom centru u Kravarskom, a trajat će od 9 do 15 sati. Inače, projekt zajednički provode Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis i Općina Kravarsko, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

– Radionice su namijenjene prvenstveno predstavnicima organizacija i ustanova koje angažiraju volontere ili imaju potrebu za takvim angažmanom, ali i svim volonterima i onima koji tek razmišljaju da se angažiraju kao volonteri – kažu organizatori.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno