Poveži se s nama

HOTNEWS

Policija uspješno riješila slučajeve provala na širem goričkom prostoru

Uhvaćen provalnik koji tijekom ljeta prošle godine ordinirao Vukomeričkim goricama

Objavljeno

Gorička policija tijekom ovog tjedna dovršila je dva kriminalistička istraživanja nad dvojicom muškaraca zbog provala u obiteljske kuće i druge objekte. U prvom istraživanju 27-godišnji muškaraca iz zagrebačkog naselja Trnje doveden je u vezu s nizom provala počinjenih na području Vukomeričkih gorica u periodu od svibnja do kolovoza 2017. godine.

„Počinio je ukupno šest kaznenih djela, od toga su četiri kaznena djela provale u vikendice, trafostanice i jedan pokušaj provale u crkvu, ali dva kaznena djela krađe alata iz otključanih garaža. Protiv počinitelja je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici“, rekao ne Nikica Ljubanović iz PP Velika Gorica.

Niz provala u obiteljske kuće koje su počinjene ove godine na području Velike Gorice i Ivanić-Grada policija povezuje s 31-godišnjim muškarcem s područja Velike Gorice. Tijekom kriminalističkog istraživanja dokazna su mu tri kaznena djela provala. Šteta koju je Goričan počinio procijenjena je na više od 10 tisuća kuna.

Crna kronika

Uhvaćeni u prekršaju

Izvukli se samo s pisanim upozorenjem

Objavljeno

on

Proteklog petka policija je uhvatila sedam pješaka pri prelasku ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Prekršitelji su ovaj put imali sreće i izvukli su se samo uz pisana upozorenja.

Akcija je provedena kako bi se kod pješaka  osvijestila važnost poštivanja prometnih propisa jer su oni najugroženija skupina u prometu.

Nastavi čitati

Crna kronika

Vozio s 1,86 promila u krvi pa prespavao u policijskoj postaji

Policija ga zaustavila na ulazu u Turopolje

Objavljeno

on

Tijekom proteklog vikenda policija je pojačano nadzirala alkohol i brzinu,  a tijekom akcije zabilježeno je 26 prometnih prekršaja. Najveća koncentracija alkohola u krvi izmjerena je 62-godišnjem muškarcu, zaustavljenom u subotu na D-30.

– Muškarcu starom 62 godine utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 1,86 g/kg. Zaustavljen je na Državnoj cesti D-30, između mjesta Vukovina i Buševec, kod skretanja za mjesto Turopolje. Ova PP na mjestu događaja izdala mu je Prekršajni nalog, oduzeta mu je vozačka dozvola na 12 sati, smješten u posebnu prostoriju ove PP do otrežnjenja – poručili su iz PP Velika Gorica.

Policija je napisala i šest kazni zbog prebrze vožnje, dvije za upravljanje neregistriranim vozilom i jednu za nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje.

Nastavi čitati

Crna kronika

Razbijena kriminalna grupa maloljetnika iz Velike Gorice i Novog Zagreba

Uspješan tjedan za goričku policiju

Objavljeno

on

Tijekom ovog tjedna gorička policija uspješno je riješila tri slučaja. U suradnji s kolegama iz Zagreba, proveli su kriminalističko istraživanje nad grupom maloljetnika s područja Zagreba i Velike Gorice. Tom prilikom mladićima je dokazano da su počinili više kaznenih djela, među kojim i jednu drsku krađu i krađu bicikla na području Velike Gorice. Protiv njih je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Jučer je provedeno kriminalističko istraživanje vezano uz slučaj provale u obiteljsku kuću, koji se dogodio prošle godine. Policija je utvrdila da su to kazneno djelo počinile 28-godišnjakinja i 15-godišnjakinja iz Velike Gorice. Uhićene su i predane zatvorskom nadzorniku, a protiv njih je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Nastavi čitati

Reporter 378 - 20.12.2018.

Facebook

Izdvojeno