Poveži se s nama

HOTNEWS

Polet pjevajući iz Ogulina, Turopoljac poražen kod kuće

Objavljeno

Gradići su pružili čvrst otpor lideru i utakmicu držali u neizvjesnosti punih 90 minuta, no ipak Kustošija je na kraju slavila 2:3. Pogotke za domaće postigli su Mršić i Župetić. Polet je pak doputovao u Ogulin sa 16 igrača, no i to je dovoljno treneru Tomčiću da i dalje odlično dirigira orkestrom iz Buševca. Već na poluvremenu Polet je pogotcima Zlodija, Sučića i Stuparića vodio 1:3, da bi do kraja utakmice zabijali još Zlodi dvaput i Sučić. Udarnik u ponedjeljak na svojem terenu dočekuje Zelinu. U slijedećem kolu kurilovčani putuju u Zabok, Polet čeka Moslavinu, a Gradići će u Zelinu. Polet se ovom pobjedom popeo na petu poziciju, ali obzirom na utakmicu manje koju igra na domaćem terenu sa Dinamom(OO), u slučaju pobjede ima realne šanse plasirati se među prve tri momčadi MŽNL.

U Utakmicama JŽNL u Mičevcu je Klas uvjerljivo nadigrao Slogu, dok je Lukavec osvojio samo bod kod kuće protiv Laduča, pogotkom Danijela Sedmaka iz kaznenog udarca u 90. minuti. U ostalim utakmicama postignuti su slijedeći rezultati.

 

MŽNL Središte

Gradići: Gradići – Kustošija 2:3
Ogulin: Ogulin – Polet 3:3
Kurilovec: Udarnik – Zelina igra se 28.03.

 

JŽNL

Mičevec: Klas – Sloga-SUZA 4:0
Bedenica: Strmec – Mraclin igra se 28.03.
Lukavec: Lukavec – Laduč 1:1

 

I ŽNL

Obrezina: Mladost – Vatrogasac 2:3
Gornja Lomnica: Meštrica – Dubrava 4:0
Lonjica: Lonja Dinamo Hidrel 1:1
Rugvica: Rugvica – Ban Jelačić (V) 2:0
Banovo: Ban Jelačić (B) – Brcko 1:1
Mala Buna: Buna – Kloštar 4:1
Lomnica: Lomnica – Turopolje 2:0
Kuče: Turopoljac – Sloga 4:5

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno