Poveži se s nama

Vijesti

Počela izgradnja komunalnog centra

Objavljeno

Danas su počeli radovi na izgradnji novog komunalnog centra u Velikoj Gorici, na lokaciji bivše Goričanke. Naime, gradski su vijećnici u ožujku jednoglasno podržali prijedlog gradonačelnika Dražena Barišića o dokapitalizaciji tvrtke VG Goričanka sa 6 milijuna kuna. Time je Grad ušao u udio vlasništva novog trgovačkog društva kojem su osnivači VG Čistoća, VG vodoopskrba i VG komunalac.

Za izvođača radova izabrana je tvrtka Elektrocentar Petek, a vrijednost radova je 20 milijuna kuna te je kako doznajemo financijska konstrukcija zatvorena. Novi komunalni centar prostirat će se na 6 tisuća kvadrata! Preseljenjem u nove prostore smanjit će se troškovi poslovanja, doći će do stabilizacije komunalnog sustava u financijskom smislu i poboljšava se standard komunalnih usluga građanima.

Podsjetimo, nakon raspada Velkoma, osnovana su nova komunalna poduzeća, koja od samih početaka djeluju u unajmljenim prostorima. Zbog potrebe za pronalaskom efikasnijeg i jeftinijeg rješenja, počelo je razmišljanje o gradnji komunalnog centra. S obzirom na ukazanu priliku i prodaju nekretnine Goričanke nove, koja je otišla u stečaj, VG čistoća, VG vodoopskrba i VG komunalac, osnovali su trgovačko društvo VG Goričanka i kupili navedenu nekretninu.

 

Vijesti

FOTO Sajmište se vraća u normalu, opet nudi sve

Objavljeno

on

22.05.2020. Velika Gorica. Sajmište se vraća u normalu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prošlog petka (15. svibnja) kada je sajmište bilo ponovo otvoreno ublažavanjem epidemioloških mjera uvedenih zbog epidemije koronavirusa, prometnica od Fabijačićeve do Reciklažnog dvorišta bila je prijepodne ispunjena vozilima, kako parkiranim tako i onima u pokretu.

22.05.2020. Velika Gorica. Sajmište se vraća u normalu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Danas (22. svibnja) spomenuta je prometnica u nekim trenucima bila totalno zakrčena, vozila su bila parkirana na sve strane, slobodnog mjesta ni za lijek. To je bio znak da su se na sajmište vratili prodavači odjeće i obuće, tehničke robe i svega onoga što karakterizira sliku sajmišta svakog petka. Kada tome dodate kupce i znatiželjnike, onda stječete dojam da sve vrije kao u košnici.

22.05.2020. Velika Gorica. Sajmište se vraća u normalu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Istina, ima još slobodnog prostora za štandove, ali nema sumnje, sajmište se vraća u normalu i opet nudi sve. Ipak, još uvijek dominira velika ponuda flanci povrća i cvijeća te velike količine voća i povrća.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

Zagrebačka županija već 24. dan bez novooboljelih od COVID-19

Velika Gorica i susjedne općine i dalje nastavljaju pozitivan niz

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije izvijestili su kako na području županije nema novooboljelih od bolesti COVID-19. Dobar niz nastavlja se 24 dan zaredom, ali niti danas nema novih ozdravljenja.

Do sada je ozdravilo 116 osoba, a četiri su preminule.

 

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Bernardić u Velikoj Gorici

Čelnik SDP-a posjetio goričku tržnicu i obavio kupnju

Objavljeno

on

Predsjednik Socijaldemokratske partije Davor Bernardić u posjetu je Velikoj Gorici. Jutros se družio s Goričankama i Goričanima, a usput je obavio i kupovinu na goričkoj tržnici.

– Stiglo je vrijeme za promjene i novi početak – poručio je Bernardić iz Velike Gorice.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno