Poveži se s nama

HOTNEWS

Počela edukacija djelatnika koji će dati priliku bivšim prijestupnicima

Objavljeno

U Pučkom otvorenom Učilištu Velika Gorica, koje je nositelj EU projekta EDU VG PP PLUS, počela je edukacija djelatnika i radnih skupina koje će izraditi Standard zanimanja, kvalifikacija i kurikuluma za dva nova zanimanja – Voditelj socijalnog poduzeća i Samostalni knjigovođa socijalnog poduzeća i udruga.
 
Riječ je o novim obrazovnim programima za odrasle, prilagođenim Hrvatskom kvalifikacijskom okviru (HKO) prema kojem se obrazovni sustav prilagođava potrebama tržišta rada. Program je namijenjen teško zapošljivim ljudima, poput bivših zatvorenika i prijestupnika.

foto: POUVG

Radne skupine čine profesori, ekonomisti i pedagozi iskusni u izradi obrazovnih modula te poduzetnici s područja društvenog poduzetništva i knjigovodstva upoznati s potrebnim kvalifikacijama novih zanimanja.
 
Edukaciju provode stručnjaci iz tvrtke Infoproces d.o.o. iz Zagreba, nakon koje slijedi pisanje priručnika za potrebe obrazovanja odraslih.

foto: POUVG

Prve osobe koje će u okviru projekta biti osposobljene po novoizrađenom standardu su one iz postpenalnog sustava te dugotrajno nezaposleni s Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a nakon realizacije projekta programe će nastaviti provoditi Učilište, koje će i svoje postojeće obrazovne programe moći prilagoditi načelima HKO-a. Osim toga, u svoj obrazovni sustav Učilište će uvesti suvremeni elektronički način učenja, e-learning i tako omogućiti pristup većem broju korisnika.

 

Europski projekt vrijedan oko 1,2 milijuna kuna financira Europski socijalni fond s 94%, a ostatak sredstava nadomjestit će Učilište. Provedba projekta planirana je do kraja studenog ove godine.

HOTNEWS

Goričanki Snježani Dianežević titula prve pratilje najuzornije seoske žene još godinu dana

21. Izbor za najuzorniju hrvatsku seosku ženu je otkazan, a titula prošlogodišnjim dobitnicama produžena je na još jednu godinu

Objavljeno

on

S obzirom na epidemiološku situaciju ovogodišnji 21. Izbor za najuzorniju hrvatsku seosku ženu koji se trebao održati u Pitomači je otkazan, a titula najuzornijoj i njenim pratiljama produžena je na još jednu godinu prošlogodišnjim pobjednicama, rečeno je na konferenciji za medije koju je organizirala udruga “Uzorne hrvatske seoske žene”. Tako Svetlana Bastalić iz Virovitičko-podravske županije ostaje Najuzornija hrvatska seoska žena, Snježana Dianežević iz Zagrebačke županije prva pratilja, a Marijana Podrug iz Šibensko-kninske županije ostaje druga pratilja.

– U različitim razgovorima i nastojanjima političara da naglase važnost seoske žene i njezinu ulogu u proizvodnji hrane i važnosti za razvoj sela i seoskog područja, odlučili su da se Svjetski dan seoskih žena obilježava 15. listopada svake godine, odnosno dan prije obilježavanja Svjetskog dana hrane. To samo po sebi govori koliko su žene važne kako za proizvodnju hrane, tako i za očuvanje ruralnog prostora. Mi smo to u Županiji prepoznali prije 20 godina i pokrenuli taj projekt, kojemu je cilj oduvijek bio, a i bit će, afirmirati hrvatsku seosku ženu, promicati njezine vrijednosti i važnosti, kvalitetu života na hrvatskom selu te sačuvati i promicati vrijednosti obitelji – rekao je Josip Kraljičković, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije.

Foto: Zagrebačka županija

Nastavi čitati

HOTNEWS

Med, igračke, prirodna kozmetika, rukotvorine…domaće proizvode nabavite na Gospodarskom sajmu

Objavljeno

on

U sklopu 19. Gastro Turopolja u petak se otvara 2. Gospodarski sajam, koji će trajati do 11. listopada. Na njemu će se moći pronaći proizvodi i rukotvorine domaćih obrtnika. Na platou oko Muzeja Turopolje svoje će proizvode predstaviti 26 velikogoričkih obrtnika. U ponudi su proizvodi od meda, sirevi, domaći kolači, likeri, šamponi, kozmetika, te drugi suveniri, rukotvorine, nakit, ukrasi, dekoracije od umjetnog cvijeća, voće, povrće…

Nastavi čitati

HOTNEWS

Alkohol, droge, brzina… Policija najavila nove akcije

Objavljeno

on

Policija će tijekom vikenda, od 9. do 12. listopada, na području Policijske uprave zagrebačke provoditi akcije “Alkohol i droge” te “Brzina”. Alkotestirat će sve zaustavljene vozače te sankcionirati prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, nepropisnog prijevoza djece, nepropisno kretanje kolnikom, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, prekršaje vozača prema pješacima, nepropisnu uporabu mobitela u vožnji i druge prekršaje koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno