Poveži se s nama

HOTNEWS

Pljačka li se Goričane novim računima za grijanje? ‘Uložio sam u razdjelnike, smrzavam se s kapom na glavi, a za grijanje dobio 1.211 kuna’

Objavljeno

Stigli su računi za grijanje za prosinac, a mnogi Goričani ostali šokirani iznosom. Zdravko Vučković kaže da mu se smračilo pred očima kada mu je stigla ‘razglednica’ od HEP-Toplinarstva. Za prosinac treba platiti 1.211,24  kuna, a štedjeti nije mogao više. U stanu ima kapu na glavi, a uključena su mu samo dva radijatora.
 

18.01.2017.-Velika Gorica-Šokiran računom za grijanje. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

„Živim preko puta Doma zdravlja, u Ulici Josipa Pucekovića. U stanu od 54 kvadrata imam četiri radijatora, od kojih su od kada sam ugradio razdjelnike uključena samo dva. Grijem dvije sobe, dok su radijatori u kuhinji i kupaonici uvijek isključeni“.
 
Račun za 100 posto ‘podivljao’
 
Nije mu jasno kako je moguće da je grijanje u prosincu za čak 100 posto skuplje nego mjesec ranije. Na toliko veliku razliku nije moglo utjecati niti znatno hladnije vrijeme.
 

18.01.2017.-Velika Gorica-Šokiran računom za grijanje. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

„Pazim na potrošnju, radijatori mi samo ‘rade na tri’. Nemoguće da sam potrošio 1.211 kuna, na ta dva radijatora. U stanu je cijelo vrijeme hladno pa imam kapu na glavi, ali na žalost, očito ne mogu utjecati na potrošnju“.
 
‘Osjećam se prevarenim’
 
Zdravko je razdjelnike kupio prošle godine. Do tada je zimi za grijanje mjesečno plaćao u prosjeku oko 400 kuna. Očekivao je da će mu nova investicija donijeti uštedu pa je sa zadovoljstvom uložio 4.000 kuna. Na kraju je ispala sasvim druga priča
 

18.01.2017.-Velika Gorica-Šokiran računom za grijanje. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

„Skupo su me koštali ti razdjelnici. Sada se osjećam prevarenim. Potrošnju očito dijelim sa susjedima, onda ne znam koji je smisao tog uređaja koji na sebi ima jačinu od 1 do 5. Štedjeti ili ne, pitanje je sad. Računaju impulse na potpuno nejasan način, niti to itko provjerava niti znam gdje mogu provjeriti i vjerovati da je to doista tako. Jednostavno to nema nikakve logike“.
 
Objavio na Facebooku
 
Nemojte se iznenadit kad dobijete račun za grijanje, putem Facebooka je upozorio Zdravko, koji se na toj društvenoj mreži predstavlja kao Vuki Real Madrid Vučković.
 
Ubrzo je izazvao pravu lavinu rasprave.
 
„Ja neću poštara pustit ni blizu zgrade, nek si mami nosi račune“, napisao je Josip Babić, ali je zakasnio jer poštar je u sandučić već ubacio račun. Na njemu piše iznos od 818,11 kuna, za stan od 62 kvadrata.
 

Foto: Josip Babić

„Sunce mi se pokazalo kad sam vidio. Al morao sam sjest kad sam otvarao kuvertu, za svaki slučaj, da me nešto ne opandrkne“, napisao je Babić.
 
Saša Božić kaže da za 40 kvadrata grijanja plaća oko 600 kuna, a ima uključen samo jedan radijator i smrzava se.
 
Mirjana Marković upozorava kako su građani masno platili razdjelnike, a danas se smrzavaju uz veće račune.
 

 

Galerija fotografija:

 


 

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno