Poveži se s nama

Gospodarstvo

Novi uspjeh goričkih vinara

Na 26. međunarodnoj izložbi mladih vina u Ludbregu prepoznata kvaliteta turopoljskih vina

Objavljeno

Vina velikogoričkih vinara nagrađena su srebrnim medaljama na 26. međunarodnoj izložbi mladih vina ludbreškog i susjednih vinogorja. Škrlet Vlade Mikulčića osvojio je 81 bod, Pinot bijeli i Sauvignon Franje Matkovića 78, a njegova Graševina osvojila je 77 bodova. Mješavina bijelih sorata Stjepana Cekovića također je dobila srebrnu medalju osvojivši 77 bodova, kao i mješavina crnih sorata Ivana Trumbetaša. Trumbetašov Škrlet polusuhi nagrađen je brončanom medaljom.

20.01.2018. Kostanjevec – Vivcekovo kod obitelji Mikulčić

Uzorci za ocjenjivanje stigli su iz Varaždinske i susjednih županija, Grada Zagreba, Dalmacije, te Republike Slovenije i Mađarske. Tri komisije sastavljene od vrsnih poznavatelja vina sjeverozapadne Hrvatske, na čelu s dr.sc. Stanislavom Herjavec degustirale su 589 uzoraka, odnosno 577 vina, šest voćnih vina i šest rakija.

Najzastupljenija su bila bijela vina. Među njima je bilo najviše vina proizvedenih od mješavine bijelih sorata, a zatim je slijedila Graševina, Rajnski rizling, Pinot bijeli, Chardonnay, Sauvignon, Muškat i Traminac. Od obojenih, rose i crna vina Frankovka, Pinot crni i Cabernet Sauvignon.

Gospodarstvo

Sastali se predstavnici vinogradarsko-vinskih udruga Zagrebačke županije

Razgovaralo se o potporama, aktivnostima i projektima iz područja vinogradarstva i vinarstva

Objavljeno

on

U Zagrebačkoj županiji na poziv Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije jučer su se sastali predstavnici vinogradarsko-vinskih udruga Zagrebačke županije. Razgovaralo se o planiranim mjerama potpora, aktivnostima i projektima iz područja vinogradarstva i vinarstva u ovoj godini. Predstavnici udruga informirani su tijeku priprema za 3. Reviju najboljih vina Zagrebačke županije, koja će se održati 12. ožujka u The Westin Zagreb hotelu u Kristalnoj dvorani od 13 do 19 sati.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Na 5. Obrtničkom forumu predstavljene izmjene i dopune Zakona o obrtu

Početkom 2019. godine u Zagrebačkoj županiji bilo je 5.042 obrta, a početkom ove godine ta se brojka povećala na 5.526. Je li to znak laganog oporavka obrtništva? Odgovor smo dobili na Obrtničkom forumu u Velikoj Gorici – gradu s najvećim brojem obrtnika u Zagrebačkoj županiji.

Objavljeno

on

Domagoj Ilečić, pročelnik za poduzetništvo, investicije i EU fondove grada Velike Gorice: “Obrtnici su oduvijek bili pokretač gospodarstva u Velikoj Gorici, i naša snaga, i motor razvoja.”

 

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Obrtnici se okupljaju u Gorici, raspravljat će o aktualnostima i tražiti rješenja problema

Organizirali su forum, a sastaju se u srijedu, 26. veljače

Objavljeno

on

Obrtnička komora Zagreb, u suradnji sa Zagrebačkom županijom, organizira 5. Obrtnički forum Zagrebačke županije – Obrtništvo 2020., a domaćin susreta bit će Velika Gorica. Cilj foruma, koji će se održati u srijedu u 12 sati u Hotelu Garden Hill, je raspraviti aktualne teme značajne za obrtnike i obrtništvo Zagrebačke županije te iznaći kvalitetna rješenja problema zajedničkom suradnjom s gradovima i općinama na području Zagrebačke županije.

– Pričat ćemo o tome kako najbolje surađivati s lokalnom samoupravom, a obrtnici će predstavnike lokalne vlasti i ministarstava moći i pitati sve što ih zanima. Na panel-raspravu su dobrodošli svi obrtnici i obrtnice – kazao je predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić.

 

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno