Poveži se s nama

CityLIGHTS

Njegov rad je prepoznat i izvan granica Hrvatske

Velikogoričanin po drugi put izabran na mjesto predsjednika Inicijative za kvalitetu zemalja srednje i jugoistočne Europe

Objavljeno

Dr. sc. Miroslav Drljača po drugi put izabran je za predsjednika Inicijative za kvalitetu zemalja srednje i jugoistočne Europe. Rezultat je to izbora provedenih među članicama Inicijative, koju čine 15 sveučilišta, fakulteta, nacionalnih organizacija za kvalitetu te drugih institucija i organizacija iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Češke, Poljske, Rumunjske, Rusije, Slovačke, Srbije i Hrvatske.

– Moj reizbor potvrda je da sam u prethodnih pet godina dobro obnašao svoju dužnost. Meni osobno ovo predstavlja veliko priznanje od struke, da su kolega iz devet zemalja i 15 institucija prepoznali mene kao čovjeka koji može biti na čelu jedne takve inicijative. Istovremeno to je i potvrda međunarodnog ugleda Hrvatskog društva menadžera kvalitete, kojem sam na čelu. To je, također, priznanje i Zračnoj luci Zagreb iz koje ja dolazim, kao i gradu Velikoj Gorici u kojem živim i djelujem – rekao nam je Drljača.

Hrvatsko društvo menadžera kvalitete 2014. godine utemeljilo je ovu Inicijativu. Njezina svrha je zajednički rad na promociji i unapređenju kvalitete kao znanosti, poslovne filozofije i pragmatičkog pristupa. Suradnja unutar Inicijative odvija se na sljedećim područjima: razmjeni iskustava, organizaciji i održavanju znanstvenih i stručnih skupova, znanstvenom istraživanju, rješavanju problema iz prakse, objavljivanju znanstvenih i stručnih radova, izdavaštvu, koautorstvu, sudjelovanju na zajedničkim projektima, suradnji u nastavi.

Dr. sc. Miroslav Drljača funkciju predsjednika Inicijative obnašao je od njezina osnivanja 2014. godine te je bilo potrebno provesti nove izbore. Između 15 kandidata iz 9 zemalja, Velikogoričanin je u prvom krugu dobio 60 posto glasova. Za dopredsjednike izabrani su: dr. inž. Renata Stasiak-Betlejewska sa Sveučilišta Czestochowa iz Poljske, prof. dr. Zoran Punoševac – predsjednik Asocijacije za kvalitet i standardizaciju Srbije i Anita Zado Bešker, prof. – direktorica poduzeća Oskar – Centar za razvoj i kvalitetu iz Zagreba.

CityLIGHTS

Koncertom Najboljih hrvatskih tamburaša na Tuđmancu započinju Goričke večeri

Besplatnim koncertom na otvorenom započinje tradicionalna kulturna manifestacija Pučkog otvorenog učilišta

Objavljeno

on

Nekadašnji Zlatni dukati, a danas Najbolji hrvatski tamburaši vjerojatno su naš najpoznatiji tamburaški sastav. Upravo će oni besplatnim koncertom na Dan državnosti, 30. svibnja, otvoriti Goričke večeri, kulturnu manifestaciju koju svake godine organizira Pučko otvoreno učilište u suradnji s brojnim udrugama i ustanovama. Vranac, Sve ću prodat sutra i Divne godine pjesme među najpoznatijim su pjesmama Najboljih hrvatskih tamburaša, a Goričani će ih moći uživo čuti u subotu u Parku dr. Franje Tuđmana. Koncert počinje u 20.30 sati i besplatan je za sve građane.

– U slučaju lošeg vremena, koncert selu u dvoranu Gorica Pučkog otvorenog učilišta – poručuju organizatori.

 

 

 

Nastavi čitati

CityLIGHTS

U centru Gorice: Skinite cipele i uživajte u igrama i rekreaciji na pijesku

Najveći pješčanik za djecu, odbojka, nogomet i rukomet na pijesku, terapeutsko hodanje i tai chi…ponešto za sve dobne skupine

Objavljeno

on

Odmah do popularnog betonca u Cvjetnom naselju, izgrađena je pješčana arena, koja je od prije 2 tjedna i otvorena. Mjesto je to za rekreaciju na pijesku, a radi se o većem i boljem terenu nego što je bio onaj uz Osnovnu školu Eugena Kumičića.

– Tu se održava mnogo zabave, rekreacije i mnogo toga za djecu i odrasle. Ljudi su to već prepoznali. Dođeš tamo, ostaviš dijete, zaboraviš na dijete i da ga uopće imaš – šale se Domagoj Sučić i Samir Omerović iz Društva za sportsku rekreaciju Kop Tur.

Foto: Facebook.com/Kop Turić

Vikendom od 8 do 9 ujutro termin na pijesku rezerviran je za starije sugrađane, koji se mogu uključiti u terapeutsko hodanje ili tai chi. Subotom i nedjeljom od 9 do 12 sati pješčana arena pretvara se u veliki pješčanik za dječju igru, subotom Društvo za sportsku rekreaciju Kop Tur organizira “šašavi poligon”, odbojku, nogomet te rukomet na pijesku, a nedjelja je predviđena za rekreaciju za djecu.

– Fora je. Dođete u centar Gorice i skinete tenisice kao da ste na nekoj plaži – objasnili su iz Kop Tura.

Od 12 do 13 sati je škola odbojke za najmlađe, a nakon toga kreće rekreacija, odnosno sportovi na pijesku. Sve ostale informacije o programima pogledajte na Facebook stranici Pješčana arena.

Sve će trajati do kraja ljeta, pa organizatori najavljuju kako će od svoje pješčane arene napraviti Copacabanu.

 

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO Vjenčanja u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

23.05.2020. Velika Gorica. Vjenčanja u krugu obitelji. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Svijet vjenčanja je bio globalno i doslovno zahvaćen epidemijom korona virusa. Strah od širenja virusa, službene zabrane okupljanja i mnoge nedoumice izazvane izvanrednom epidemiološkom situacijom bila su realnost koja je izazivala brojna pitanja i razmišljanja kod mladenaca.

23.05.2020. Velika Gorica. Vjenčanja u krugu obitelji. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je preporuke, još uvijek važeće: Vjenčanja se održavaju isključivo u krugu obitelji, svjedoka, predstavnika službene osobe te predstavnika vjerske zajednice. Kako je to izgledalo na vjenčanjima (prije odnosno poslije sklapanja braka u matičnom uredu) jučer u Velikoj Gorici, možete donekle vidjeti iz ovih fotografija.

23.05.2020. Velika Gorica. Vjenčanja u krugu obitelji. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Službenoj ceremoniji osim mladenaca i kumova nazočni su bili samo najuži članovi obitelji. Fešta će biti također samo za obitelji i rodbinu u obiteljskim prostorima.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno