Poveži se s nama

CityLIGHTS

Njegov rad je prepoznat i izvan granica Hrvatske

Velikogoričanin po drugi put izabran na mjesto predsjednika Inicijative za kvalitetu zemalja srednje i jugoistočne Europe

Objavljeno

Dr. sc. Miroslav Drljača po drugi put izabran je za predsjednika Inicijative za kvalitetu zemalja srednje i jugoistočne Europe. Rezultat je to izbora provedenih među članicama Inicijative, koju čine 15 sveučilišta, fakulteta, nacionalnih organizacija za kvalitetu te drugih institucija i organizacija iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Češke, Poljske, Rumunjske, Rusije, Slovačke, Srbije i Hrvatske.

– Moj reizbor potvrda je da sam u prethodnih pet godina dobro obnašao svoju dužnost. Meni osobno ovo predstavlja veliko priznanje od struke, da su kolega iz devet zemalja i 15 institucija prepoznali mene kao čovjeka koji može biti na čelu jedne takve inicijative. Istovremeno to je i potvrda međunarodnog ugleda Hrvatskog društva menadžera kvalitete, kojem sam na čelu. To je, također, priznanje i Zračnoj luci Zagreb iz koje ja dolazim, kao i gradu Velikoj Gorici u kojem živim i djelujem – rekao nam je Drljača.

Hrvatsko društvo menadžera kvalitete 2014. godine utemeljilo je ovu Inicijativu. Njezina svrha je zajednički rad na promociji i unapređenju kvalitete kao znanosti, poslovne filozofije i pragmatičkog pristupa. Suradnja unutar Inicijative odvija se na sljedećim područjima: razmjeni iskustava, organizaciji i održavanju znanstvenih i stručnih skupova, znanstvenom istraživanju, rješavanju problema iz prakse, objavljivanju znanstvenih i stručnih radova, izdavaštvu, koautorstvu, sudjelovanju na zajedničkim projektima, suradnji u nastavi.

Dr. sc. Miroslav Drljača funkciju predsjednika Inicijative obnašao je od njezina osnivanja 2014. godine te je bilo potrebno provesti nove izbore. Između 15 kandidata iz 9 zemalja, Velikogoričanin je u prvom krugu dobio 60 posto glasova. Za dopredsjednike izabrani su: dr. inž. Renata Stasiak-Betlejewska sa Sveučilišta Czestochowa iz Poljske, prof. dr. Zoran Punoševac – predsjednik Asocijacije za kvalitet i standardizaciju Srbije i Anita Zado Bešker, prof. – direktorica poduzeća Oskar – Centar za razvoj i kvalitetu iz Zagreba.

CityLIGHTS

Neno Belan i Fiumensi nastupaju na Turopoljskom fašniku

U Praku Franje Tuđmana su 22. veljače

Objavljeno

on

Približava se dan kada će gradom proći maškarana povorka, a Turistička zajednica objavila je i tko će maskirane Goričane i njihove goste na 111. Turopoljskom fašniku zabavljati ove godine. Ispod fašničkog šatora u Park Franje Tuđmana dolazi jedan od najveselijih i najpoznatijih zabavljača – Neno Belan i njegovi Fiumensi. Koncert počinje u 21 sat.

Ovaj poznati splitski kantautor, pjevač i skladatelj pop rock glazbe prepoznatljiv je po svojim svevremenskim tekstovima pjesama kao što su “Rijeka snova”, za koju je dobio i Porina 2008. za najbolji album, a tu su i druge uspješnice, što iz vremena Đavola, pa i novijeg razdoblja poput “Zar više nema nas” (duet s Massimom, također dobitnik Porina) zatim poznata “Stojim na kantunu”, “Pričaj mi o ljubavi”, “Bambina”, “Divojka s juga”, “Srce od leda” ili “Ivona”…

– Ma sve znate, pa vas u stilu “Rock galame” pozivamo: nemoj biti sama dok je rock galama, dođi i pridruži se veselim maškarama na 111. Turopoljskom fašniku, u subotu, 22.veljače – kažu iz Turističke zajednice grada Velika Gorica.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Ivana Kindl u svom gradu snimila spot za pjesmu ‘Ostavljaš me samu’

‘Smrzla sam se i spigala, ali za dobru artističku ideju može sve!’

Objavljeno

on

Za snimanje video spota za pjesmu ‘Ostavljaš me samu’, naša sugrađanka Ivana Kindl izabrala je upravo svoj grad i to dvoranu u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica.

– Ideja za spot je odlična i jedva čekam da vidite finale. Dinkec i ja imamo sličan senzibilitet, za dobru artističku ideju može sve! Spigala sam se snimajući u ležećem položaju na kazališnim daskama, smrzla se vani na – 3 s ogoljenim ramenima, ostala u jednom trenutku obavijena samo crvenim trakama zalazeće ljubavi… silueta u crvenom me potezala,vukla, čupala zadnje niti te nesretne ljubavi… Danas me cijelo tijelo boli, ali osjećaj je neopisivo dobar. Kad radiš s ekipom koja je pouzdana i organizirana nema stresa, samo dobra vibra – napisala je na svom Facebook profilu popularna pjevačica.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO Goričani uz glazbu i kuhano vino dočekali 2020. godinu na otvorenom

Objavljeno

on

01.01.2020. Velika Gorica. Doček Nove 2020. godine. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Brojni Goričani su u organizaciji Grada Velike Gorice i Turističke zajednice Velike Gorice na otvorenom na prostoru kod Muzeja Turopolja dočekali 2020. godinu. Kuhano vino i glazba Tamburaškog sastava Harmonija poticali su raspoloženje građana koji su odlučili dočekati novu godinu izvan toplih domova odnosno gastronomskih destinacija. Nakon odbrojavanja (vodila ga je moderatorica Ana Katuluć) odnosno početka 2020. godine i velikog vatrometa, okupljenim građanima obratio se gradonačelnik Dražen Barišić, u društvu s predsjednicom Turističke zajednice Miladom Mesarić.

01.01.2020. Velika Gorica. Doček Nove 2020. godine. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Gradonačelnik je bio kratak, kao i prije godinu dana, zaželio svim svojim sugrađanima da ostvare sve svoje osobne želje i da im njihovo ispunjenje učini život mnogo ugodnijim. Iako je Harmonija nakon gradonačelnikove čestitke nastavila svirkom i pjesmom, prostor ispred pozornice ubrzo se prorijedio.

01.01.2020. Velika Gorica. Doček Nove 2020. godine. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Drugačija situacija je bila u punim goričkim lokalima, gosti su u slavljeničkom raspoloženju svoje druženje produžili do ranih jutarnjih sati.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno