Poveži se s nama

Vijesti

Mraclinke pripremaju proslavu Martinja s domaćom hranom i pićem

Osim bogatog stola s hranom, gosti će se moći zabaviti uz Tamburaški sastav Lajbeki

Objavljeno

Društvo žena Anđela Lovreković iz Mraclina u subotu, 11. studenog, u Društvenom domu organiziraju krštenje mošta proslavu Martinja.

“Grozdje smo pobrali, mošt je otkipel, i treba ga – kak su i dedi naši – okrstiti, da nam postane mlado, fino vinčeko, za okrepu duše i tela. Za veselje i popevku pobrinuli se budu naši lepi mladi mraclinski dečki z Tamburaškoga sastava Lajbeki“, ispričala je Vesna Tafra, predsjednica Društva žena Anđela Lovreković.

U povodu Martinja Mraclinke pripremaju hranu i piće koji će utjeloviti pravi martinski jelovnik. A na njemu će biti domaća suha vratina i domaće mesnate kobase, krvavice, kiselo zelje i restani krumpir. No, bit će tu i pravih mraclinskih štrukli s tropom i domaćih kolača. Prava gozba za 60 kuna po osobi.

“Pijaču si bute posebno platili, a složile bumo i tombolu, tera bu saka dobitna. A de je martinjska guska, pitate se? Pečenu gusku bu na tombole dobil najsretniji gost, a oni teri budu imeli majnše sreče nek si poprave raspoloženje s pečenimi kostajni. I toga bude”, dodaje Tafra i kaže da rezevacije primaju do srijede, 8. studenog, na broj 091 735 6924.

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 12. listopada 2018.

Naš turopoljski galeb otkriva nam na koji način osvaja žene te kojem se sve riziku pritom izlaže

Objavljeno

on

Što prvo pomislite kada kažete Petek na Gorice? Nekome je to prilika za dobru kupnju, drugima za prodaju, a trećima za pronaći svoju bolju polovicu. U videu doznajte što se to važno i povijesno za Goricu dogodilo upravo danas, kakvi su kesteni najbolji za kuhanje, a kakvi za pečenje te kakav specijalitet je za Petek pripremio naš poznati majstor bureka Zvonimir Šimić.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Dani hrane: umak od buče i pekmez od chillija privukli posjetitelje

Manifestacija traje danas do 19, a sutra od 8 do 18 sati…

Objavljeno

on

Domaća zimnica, džemovi, sezonsko povrće, domaći med, vino i brojne tradicijske proizvode, imate prilike kupiti na 16. po redu Danima hrane i tradicijskih proizvoda Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Nakon 15 godina, manifestacija se preselila u samo srce Zagreba – u šator na Trgu bana Josipa Jelačića, što se pokazalo kao puni pogodak. Kupci nisu krili oduševljenje, a proizvođači su zadovoljno trljali ruke. Jer sve ponuđeno bilo je svježe, prirodno i domaće, baš onakvo kakvo se sve više na tržištu traži. Zadovoljni su bili i organizatori, a zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić istaknula je kako je želja Zagreb pozicionirati kao grad koji vodi računa o razvoju poljoprivrede. “Poljoprivredna proizvodnja temelj je jednog prehrambenog suvereniteta i znamo da ćemo ulagajući u poljoprivrednike pridonjeti kvaliteti života i zdravlja naših sugrađana. A kupovanjem ovih proizvoda povećava se zapošljivost te na ovaj način ujendo i zadržavamo mlade poljoprivrednike da ostaju i da razvijaju poljoprivredna gospodarstva u svom kraju.

19.10.2018. – Zagreb – Dani hrane i tradicijskih proizvoda – foto:Petra Škrinjarić/cityportal.hr

Župan Stjepan Kožić pak je istaknuo kako je ova manifestacija dio potpore i podrške poljoprivrednim proizvođačima. “Kada govorimo o tržištu i tradicijskim proizvodima Zagreb i Zagrebačka županija međusnobno su povezani jednom neraskidivom vezom. Zagrebčani svakodnevno imaju prilike kupiti svježe i domaće proizvode, a županijski proizvođači u neposrednoj blizini imaju veliko tržište, dodao je župan Kožić.

Stotinjak izlagača i proizvođača hrane i tradicijskih proizvoda, svoje će proizvode nuditi danas do 19 sati, i sutra od 8 do 18.

19.10.2018. – Zagreb – Dani hrane i tradicijskih proizvoda – foto:Petra Škrinjarić/cityportal.hr

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Gorički vatrogasci ispregovarali povećanje plaća

Potpisan aneks kolektivnog ugovora

Objavljeno

on

Potpisivanjem aneksa kolektivnog ugovora za zaposlene u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Velike Gorice, uspješno su završeni pregovori između Sindikata javnih profesionalnih vatrogasnih postrojbi Hrvatske i Grada Velike Gorice. Grad je odlučio povećati plaće goričkim vatrogascima na osnovu težih uvjeta rada. Kako su završenim pregovorima i potpisanim aneksom zadovoljne pregovaračke strane pogledajte u video prilogu.

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno