Poveži se s nama

Vijesti

Mraclinke pripremaju proslavu Martinja s domaćom hranom i pićem

Osim bogatog stola s hranom, gosti će se moći zabaviti uz Tamburaški sastav Lajbeki

Objavljeno

Društvo žena Anđela Lovreković iz Mraclina u subotu, 11. studenog, u Društvenom domu organiziraju krštenje mošta proslavu Martinja.

“Grozdje smo pobrali, mošt je otkipel, i treba ga – kak su i dedi naši – okrstiti, da nam postane mlado, fino vinčeko, za okrepu duše i tela. Za veselje i popevku pobrinuli se budu naši lepi mladi mraclinski dečki z Tamburaškoga sastava Lajbeki“, ispričala je Vesna Tafra, predsjednica Društva žena Anđela Lovreković.

U povodu Martinja Mraclinke pripremaju hranu i piće koji će utjeloviti pravi martinski jelovnik. A na njemu će biti domaća suha vratina i domaće mesnate kobase, krvavice, kiselo zelje i restani krumpir. No, bit će tu i pravih mraclinskih štrukli s tropom i domaćih kolača. Prava gozba za 60 kuna po osobi.

“Pijaču si bute posebno platili, a složile bumo i tombolu, tera bu saka dobitna. A de je martinjska guska, pitate se? Pečenu gusku bu na tombole dobil najsretniji gost, a oni teri budu imeli majnše sreče nek si poprave raspoloženje s pečenimi kostajni. I toga bude”, dodaje Tafra i kaže da rezevacije primaju do srijede, 8. studenog, na broj 091 735 6924.

Crna kronika

Odranski Obrež: Muškarac smrtno stradao prilikom paljenja korova

Izgubio je kontrolu nad vatrom

Objavljeno

on

Tragedija u Odranskom Obrežu. Prilikom spaljivanja korova oko 16,30 sati poginuo je 62-godišnji muškarac. Do najgoreg je došlo nakon što je muškarac izgubio kontrolu nad plamenom. Detalji bi trebali biti poznati nakon policijskog očevida koji je u tijeku.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Kod Buzina već počele gužve, ovako možete izbjeći prometne čepove

To je samo početak prometnog krkljanca koji nas očekuje i ovog produženog vikenda

Objavljeno

on

Na zagrebačkoj obilaznici iz smjera Buzina prema naplatnim postajama Lučko u smjeru mora kolona je duga oko 8 km. Između čvorova Lučko i Donja Zdenčina na A1 vozi se u koloni uz povremene zastoje. Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti, u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama kao i u priobalju te na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom. HAK vozačima savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Ako želite izbjeći prometne čepove i satima čekati u koloni, prema turističkim odredištima nikako nemojte krenuti sutra od 7 do 14 sati, kada će gužve biti najveće. Subota je svakako bolji izbor od neradnog petka. Ako ćete ga žrtvovati, putovat ćete po puno boljim prometnim uvjetima.

Novi zastoji očekuju se već u ponedjeljak, kada će se kolone vozila početi kretati prema unutrašnjosti. Gužve će biti već u jutarnjim satima, a od 14 do 22 sata vrlo velika, pa putovanje svakako probajte izbjeći u tom vremenu.

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO Velika Gorica dobila novi hotel s četiri zvjezdice

Gosti na raspolaganju imaju 36 soba, tematski uređenih prema motivima hrvatskih gradova

Objavljeno

on

Velika Gorica dobila je danas nove smještajne kapacitete koji bi trebali upotpuniti turističku ponudu našeg grada. Gosti hotela Time na raspolaganju imaju 36 soba, tematski uređenih prema motivima hrvatskih gradova. Hotel je ocijenjen s četiri zvjezdice, a gosti hotela, kao i drugi posjetitelji mogu uživati u kulinarskim specijalitetima njihovog restorana i ugodnoj atmosferi bara.

21.06.2018. Velika Gorica – Otvorenje hotela Time. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„Ovaj restoran i bar neće služiti samo našim gostima, već i Goričanima. Cilj nam je privući naše sugrađane delicijama koje ćemo im ponuditi. Ako sve realiziramo kako smo zamislili, realno možemo računati i na goste iz susjednog Zagreba“, rekao nam je vlasnik hotela Klaudio Maričić.

21.06.2018. Velika Gorica – Otvorenje hotela Time. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Hotel je smješten u zgradi koju su nekada koristile goričke komunalne tvrtke, a prostor je adaptiran za novu namjenu. Otvorenje je posjetio i gradonačelnik Dražen Barišić koji je osobno prerezao vrpcu i tako ga službeno otvorio.

21.06.2018. Velika Gorica – Otvorenje hotela Time. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„S ovim hotelom Velika Gorica u ponudi ima 647 kreveta. Ovo je šesti hotel u našem gradu, a rijetki su gradovi koji imaju tako veliki broj hotela. Primjerice 2010. godine imali smo samo jedan hotel i osam prenoćišta, a sada imamo šest hotela i preko 40 tisuća noćenja godišnje. Postajemo vrlo bitno mjesto na turističkoj karti Hrvatske“, rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Galerija fotografija

 

Nastavi čitati
EUROHERC
MONOKL
SOLARIJIzdvojeno