Poveži se s nama

HOTNEWS

Mostov Alan Šembera predstavio kandidaturu za gradonačelnika Velike Gorice

Objavljeno

„Želimo angažirati sve one potencijale i kapacitete koje Velika Gorica i Turopolje nesumnjivo imaju, a svih ovih godina nisu korištene. Idemo potaknuti gospodarski rast, razvoj i inovacije, dati priliku poduzetnicima da prošire svoje poslove, otvore nova radna mjesta i ovdje zadrže ljude“, rekao je Mostov kandidat za gradonačelnika Velike Gorice Alan Šembera, predstavljajući svoju kandidaturu. Ističe kako Gorica za poduzetništvo ima idealan geografski smještaj.

„U blizini je milijunsko tržište, grad se može dalje širiti, otvara se nova zračna luka koja je najveća investicija u Hrvatskoj zadnjih x godina, a vidimo da to Gorica nikako ne korsiti. Gdje je taj urbanistički plan prema kojem će doći investitori, gdje će niknuti gospodarska zona, novi hoteli i parkirališta“, kazao je Šembera, koji smatra da bi gradonačelničku dužnost trebalo ograničiti na osam godina. Osvrnuo se i na veliki vodeni i turistički potencijal grada.

„Zagreb ima velike potrebe za turizmom, osobito vikendom, za što Velika Gorica ima uvjete i velike prednosti. Jezero Čiče tako može biti daleko značajnija destinacija od Jaruna, koji je u odnosu na Čiče blatna rupa. Naše jezero ima karipsku boju i zajedno sa prostorom oko njega može postati turistička meka“, rekao je i nastavio kako je u grad potrebno povući znatno više europskog novca.

Foto: Most nezavisnih lista

„Ono što nam je prvo, to je vrlo brzo angažirati stručnu pomoć, kako bi se ključne investicije ovdje mogle pokrenuti“, napomenuo  je Šembera, 48-godišnji ekonomist, rođeni Zagrepčanin, koji na području Velike Gorice živi punih 20 godina, zajedno sa suprugom i troje djece. Upravo je njegova supruga, također ekonomistica, Ksenija Car Šembera, prije četiri godine poput njega danas, bila u borbi za goričkog gradonačelnika, ali kao nezavisna kandidatkinja.

Inače, Šemberin otac Boro glumio je u poznatom serijalu Kuda idu divlje svinje te se snimajući na goričkom području zaljubio u turopoljski kraj pa je kupio vikendicu u Lazinama pokraj Novog Čiča.

„Cijelo djetinjstvo dolazio sam u Turopolje i zbog toga osjećam posebnu povezanost s ovim krajem, a ta veza postat će trajna preseljenjem s obitelji u novu kuću krajem 2001. godine, u kojoj živimo i danas“, ispričao je Šembera i poručio kako je uspješan poslovni čovjek koji u politiku nije ušao da zaradi novce.

„Idem onim europskim putem, da netko tko se ostvario i realizirao u svom osnovnom zvanju, da pokuša to zvanje i ta iskustva dati na raspolaganje svojoj široj zajednici na njen boljitak, dodao je Mostov kandidat za gradonačelnika Velike Gorice Alan Šembera.

Na predstavljanju njegovog programa u Pučkom otvorenom učilištu bili su ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović te saborski zastupnici Marko Sladoljev Robert Podolnjak.

Foto: Most nezavisnih lista

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: Uspješni i naglavačke te kako biti brži od gripe!

Pogledajte i naše ostale teme – Kako će se u Novom Čiću prerađivati lan, čime je Snježana Dianežević očarala žiri na Izboru za najuzorniju seosku ženu i udomiteljstvo – plemenitost za ljepše odrastanje!

Objavljeno

on

Nastavi čitati

HOTNEWS

FOTO Župnik i vinogradari u Kosnici svečano krstili mošt u vino

Objavljeno

on

10.11.2019. Kosnica. Blagdan Sv. Martina, Martinje. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Blagdan Sv. Martina, Martinje, proslavljeno je tijekom vikenda diljem Turopolja i Vukomeričkih gorica ceremonijalom simboličnog prevođenja mošta u mlado vino (”krštenje vina”). U Kosnici su sinoć tradicionalnu manifestaciju organizirali župnik Stjepan Tenšek, Udruga vinogradara i vinara Grozd i DVD Kosnica. Nakon mise u Crkvi Svetog Martina u Šćitarjevu spomenuti ceremonijal, špelancija, izveden je u Vatrogasnom domu u Kosnici, koji je bio premali da primi sve pajdaše i pajdašice.

10.11.2019. Kosnica. Blagdan Sv. Martina, Martinje. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Špelanciju je vodio meštar martinjskog ceremonijala i pučki pjesnik Stjepan Vitez, a kuma je bila Snježana Dijanežević, ovogodišnja prva pratilja najuzornije hrvatske seoske žene. Nakon podužeg podsjećanja na Svetog Martina, čitanja martinjskog statuta i litanija prešlo se na kušanje mladog vina.

10.11.2019. Kosnica. Blagdan Sv. Martina, Martinje. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Vojni kapelan Željko Savić vodio je zajedničku molitvu prije uživanja u bogatoj trpezi te zabavu uz odličnu živu svirku i pjesmu. Vrijedni članovi DVD Kosnica i djelatnice u kuhinji sve su besprijekorno pripremili i servirali posjetiteljima. Muzički program živom svirkom i pjesmom odradila je tročlana grupa Party Time.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

Tri gola Mraclina za tri boda u Obrezini

Objavljeno

on

1. ŽUPANIJSKA LIGA ISTOK , 13. kolo

U borbenoj i zanimljivoj utakmici u Obrezini Mraclin je poveo u prvom poluvremenu iz kaznenog udarca, precizan sa bijele točke bio je Ladislav Roginić. U drugoj polovici dvoboja neizvjesno je bilo na obje strane. U 78. minuti sijevnula je kontra Mraclina preko Ivana Kosa koji je uputio snažan udarac u vrata domaćih koji golman Dominik Treščec neutralizira odbijancem. Odbijena lopta dolazi do Brune Augustića najboljeg strijelca mraclinske momčadi, koji sa desetak metara ne griješi. Intenzitet utakmice tada je znatno pao, no Mraclin je uspio stići do još jednog gola. U 83. minuti Josip Jurić je sa lijeve strane odličnom asistencijom pronašao Petra Bartolića u blizini gola, koji se odlično snašao i pogodio za konačnih 0:3.

MLADOST (O) – MRACLIN 0:3

OBREZINA. ŠRC Obrezina. Gledatelja 100.
Sudac: Kokot (Vrbovec). Pomoćnici: Čerkez i Crnoja.

STRIJELCI: 0:1 – Roginić (35 – 11 m), 0:2 – Augustić (78), 0:3 – Bartolić (83).

MLADOST (O): Treščec, Martinić, Perić (od 81. Jelić), M. Tadić, Sejfović, Crepulja, Periša, Zrnčić (od 66. J. Tadić), Muslija (od 46. Kuhar), Šorša (od 76. S. Tadić), Smajić (od 46. Antolović). TRENER: Josip Tadić.

MRACLIN: Dražić, Petravić (od 89. A. Dolibašić), J. Domitrović, M. Kos, Desput, J. Dolibašić, Bartolić (od 85. J. Cvetnić), Jurić (od 89. Cota), Augustić (od 84. Guduraš), Roginić, I. Kos (od 89. Golubić). TRENER: Marko Pancirov.

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno