Poveži se s nama

HOTNEWS

Mostov Alan Šembera predstavio kandidaturu za gradonačelnika Velike Gorice

Objavljeno

„Želimo angažirati sve one potencijale i kapacitete koje Velika Gorica i Turopolje nesumnjivo imaju, a svih ovih godina nisu korištene. Idemo potaknuti gospodarski rast, razvoj i inovacije, dati priliku poduzetnicima da prošire svoje poslove, otvore nova radna mjesta i ovdje zadrže ljude“, rekao je Mostov kandidat za gradonačelnika Velike Gorice Alan Šembera, predstavljajući svoju kandidaturu. Ističe kako Gorica za poduzetništvo ima idealan geografski smještaj.

„U blizini je milijunsko tržište, grad se može dalje širiti, otvara se nova zračna luka koja je najveća investicija u Hrvatskoj zadnjih x godina, a vidimo da to Gorica nikako ne korsiti. Gdje je taj urbanistički plan prema kojem će doći investitori, gdje će niknuti gospodarska zona, novi hoteli i parkirališta“, kazao je Šembera, koji smatra da bi gradonačelničku dužnost trebalo ograničiti na osam godina. Osvrnuo se i na veliki vodeni i turistički potencijal grada.

„Zagreb ima velike potrebe za turizmom, osobito vikendom, za što Velika Gorica ima uvjete i velike prednosti. Jezero Čiče tako može biti daleko značajnija destinacija od Jaruna, koji je u odnosu na Čiče blatna rupa. Naše jezero ima karipsku boju i zajedno sa prostorom oko njega može postati turistička meka“, rekao je i nastavio kako je u grad potrebno povući znatno više europskog novca.

Foto: Most nezavisnih lista

„Ono što nam je prvo, to je vrlo brzo angažirati stručnu pomoć, kako bi se ključne investicije ovdje mogle pokrenuti“, napomenuo  je Šembera, 48-godišnji ekonomist, rođeni Zagrepčanin, koji na području Velike Gorice živi punih 20 godina, zajedno sa suprugom i troje djece. Upravo je njegova supruga, također ekonomistica, Ksenija Car Šembera, prije četiri godine poput njega danas, bila u borbi za goričkog gradonačelnika, ali kao nezavisna kandidatkinja.

Inače, Šemberin otac Boro glumio je u poznatom serijalu Kuda idu divlje svinje te se snimajući na goričkom području zaljubio u turopoljski kraj pa je kupio vikendicu u Lazinama pokraj Novog Čiča.

„Cijelo djetinjstvo dolazio sam u Turopolje i zbog toga osjećam posebnu povezanost s ovim krajem, a ta veza postat će trajna preseljenjem s obitelji u novu kuću krajem 2001. godine, u kojoj živimo i danas“, ispričao je Šembera i poručio kako je uspješan poslovni čovjek koji u politiku nije ušao da zaradi novce.

„Idem onim europskim putem, da netko tko se ostvario i realizirao u svom osnovnom zvanju, da pokuša to zvanje i ta iskustva dati na raspolaganje svojoj široj zajednici na njen boljitak, dodao je Mostov kandidat za gradonačelnika Velike Gorice Alan Šembera.

Na predstavljanju njegovog programa u Pučkom otvorenom učilištu bili su ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović te saborski zastupnici Marko Sladoljev Robert Podolnjak.

Foto: Most nezavisnih lista

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno