Poveži se s nama

Vijesti

Miroslav Škoro: Domovinski pokret je jedina brana da se Hrvatska više ne crveni

U hotelu na Plesu Miroslav Škoro predstavio je svoje kandidate za šestu izbornu jedinicu, među njima je i gorički doktor Zvonimir Lovrić

Objavljeno

Domovinski pokret jučer je na konferenciji za medije u Velikoj Gorici predstavio svoju listu za parlamentarne izbore za šestu izbornu jedinicu koju će nositi Stjepo Bartulica.

Bartulica je zahvalio Miroslavu Škori na povjerenju te naglasio kako se prvi puta aktivirao u političkom nadmetanju, ali je uvjeren da Domovinski pokret nosi promjene koje su Hrvatskoj nužne.

– Sanjam Hrvatsku kao zemlju mogućnosti, kao zemlju u kojoj uspjeh neće ovisiti o stranačkoj iskaznici – rekao je Bartulica i naglasio kako Hrvatska ne ispunjava očekivanja građana zbog političke oligarhije na vlasti koja je usmjerena na vlastite partikularne interese te kako se on zalaže za promjene, koje vjeruje da su moguće.

Zvonimir Lovrić, koji živi u Velikoj Gorici, drugi je na Škorinoj listi za šestu izbornu jedinicu. Ovaj kirurg, traumatolog i profesor kirurgije i traumatologije do umirovljenja je bio voditelj Odjela za traumatologiju KB Dubrava. Tijekom Domovinskog rata bio je ratni kirurg Specijalne policije RH i osječke bolnice, a na jučerašnjem predstavljanju istaknuo je i kako je za svoj rad u ratu više puta odlikovan.

Miroslav Škoro

Bartulica i Lovrić predstavili su i ostale članove liste u šestoj izbornoj jedinici – Željka Sačića, Gorana Brebrića, Damira Markuša, Ljubicu Ivšić, Željka Vrbanusa, Ivanu Vujić Kljajić, Josipa Marića, Đurđu Perković, Tanju Polić Marković, Dominka Filipović, Miu Vlatku Čuljak i Anu Lederer.

– Mi smo na svim izbornim listama uspjeli skupiti ovakvu reprezentaciju koja bi bila na diku svakome. Domovinski pokret je jedina brana da se Hrvatska nakon 5. srpnja ni u kojem smislu više ne crveni – neće se zacrveniti jer nećemo dopustiti da SDP dođe na vlast, ali neće se crveniti ni zbog toga što će zemlju voditi dalje oni koji su narod prevarili u nekoliko navrata. Domovinski pokret drugačije radi i nastupa te pokreće demokratske procese koji će omogućiti da 5.srpnja stane na kraj duopolu SDP-a i HDZ-a -rekao je Miroslav Škoro.

Vijesti

U srijedu moguće probijanje zvučnog zida

U vremenu od 9 do 16 sati

Objavljeno

on

U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila u srijedu, 21. travnja, u vremenu od 9 do 16 sati provodit će redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

Letovi će se provoditi na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini od 1.000 do 10.000 metara te na području Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini iznad 10.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

– Tijekom provedbe planiranih letova i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje – kažu iz MORH-a.

Nastavi čitati

Moja županija

Župan proglasio prirodnu nepogodu za Veliku Goricu i njene općine

Štetu je nanio mraz u periodu od 5. do 12. travnja na području 7 gradova i 10 općina s područja županije

Objavljeno

on

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je prirodnu nepogodu za 7 gradova i 10 općina s područja Zagrebačke županije nastalu u razdoblju od 5. do 12. travnja, a uzrokovanu mrazom koji je na navedenom području nanio velike štete na poljoprivrednim kulturama.

Prirodna nepogoda proglašena je za područje gradova Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica i Vrbovec te općine Bistra, Brdovec, Jakovlje, Klinča Sela, Kloštar Ivanić, Kravarsko, Križ, Luka, Orle i Pokupsko.

– Nakon Županove Odluke o proglašenju prirodne nepogode, gradska i općinska povjerenstva za procjenu štete od prirodnih nepogoda dužna su odmah, a najkasnije u roku od 15 dana, unijeti prve procjene štete u Registar šteta. Grad/Općina je dužna unijeti konačnu procijenjenu štete u Registar šteta u roku od 50 dana od dana donošenje ove odluke i dostaviti Županijskom povjerenstvu putem Registra šteta – napominju iz Zagrebačke županije.

Nastavi čitati

Vijesti

Reli utrka skreće autobuse s Glavnog kolodvora

To se odnosi i na autobuse koji voze u smjeru Velike Gorice

Objavljeno

on

Zbog održavanja Svjetskog reli prvenstva (WRC Croatia 2021), u četvrtak, 22. travnja od 12 do 24 sata, autobusne linije s terminala Glavni kolodvor prometovat će izmijenjenom trasom zbog zatvaranja zapadnog kolnika Ulice Hrvatske bratske zajednice.

Autobusne linije 108 (Glavni kolodvor – Savski most), 166 (Glavni kolodvor – Donji Dragonožec), 219 (Glavni kolodvor – Sloboština), 220 (Glavni kolodvor – Dugave), 221 (Glavni kolodvor – Travno), 229 (Glavni kolodvor – Odra – Mala Mlaka), 234 (Glavni kolodvor – Kajzerica – Lanište), 241 (Glavni kolodvor – Veliko Polje), 242 (Glavni kolodvor – Podbrežje), 243 (Glavni kolodvor – Kajzerica), 268 (Glavni kolodvor – Velika Gorica), 310 (Glavni kolodvor – Petrovina), 311 (Glavni kolodvor – Cerovski Vrh), 313 (Glavni kolodvor – Vukomerić) i 330 (Glavni kolodvor – Velika Gorica) vozit će s terminala Glavni kolodvor lijevo Ulicom grada Vukovara, desno Avenijom Marina Držića, desno Slavonskom avenijom, potom će skrenuti lijevo na Aveniju Većeslava Holjevca i nastaviti uobičajenom trasom do krajnjih odredišta.

U smjeru Glavnog kolodvora autobusi prometuju uobičajenim trasama.

Za vrijeme posebne organizacije prometa, stajalište Lisinski – zapad neće biti u funkciji.

Nastavi čitati

Reporter 402 - 25.03.2021.

Facebook

Izdvojeno