Poveži se s nama

Sport

Kraj i za amatere, na redu vatreni

Lukavec utrpao Klasu osam komada

Objavljeno

Pao je zastor i na prvenstveni amaterski nogomet a sada su na redu vatreni na SP u Rusiji. Trećeligaš iz Kurilovca zaključio je sezonu porazom na SRC Udarnik od Jadrana iz Poreča koji se tako spasio od ispadanja. U Jedinstvenoj županijskoj ligi Lukavec je samljeo Klas osmicom a Gorica II je Rugvici utrpala pola tuceta. U 1. ŽNL istok, Mladost iz Obrezine dobila je Turopoljac u Kučama a remizirali su Mraclin i Vatrogasac te Hidrel i Jelačić. Od klubova Nogometnog središta Velika Gorica prvak je jedino HNK Gorica koja se plasirala u 1. HNL a ispada vjerojatno samo Meštrica u najniži rang hrvatskog nogometa.

 

REZULTATI PRVENSTVENIH UTAKMICA KLUBOVA NSVG ODIGRANIH 09. I 10. LIPNJA 2018.

3. HNL zapad 34. KOLO
09. lipnja 2018. 18:00 Velika Gorica SRC Udarnik KURILOVEC-JADRAN POREČ 1:4

JŽNL 30. KOLO
09. lipnja 2018. 17:30 Lukavec LUKAVEC-KLAS 8:0
09. lipnja 2018. 17:30 Lomnica LOMNICA-SLOGA SU-ZA 4:2
09. lipnja 2018. 17:30 Velika Gorica HNK GORICA II-RUGVICA 6:0

1. ŽNL istok 30. KOLO
09. lipnja 2018. 17:30 Mraclin MRACLIN-VATROGASAC KOBILIĆ 1:1
10. lipnja 2018. 17:30 Mala Buna BUNA-BRCKO 4:0
10. lipnja 2018. 17:30 Novo Čiče DINAMO HIDREL-JELAČIĆ VUKOVINA 0:0
10. lipnja 2018. 17:30 Dubrava Vrbovečki DUBRAVA-MEŠTRICA-
10. lipnja 2018. 17:30 Kuče TUROPOLJAC-MLADOST OBREZINA 0:2

Sport

Pohvalno o sportu

Objavljeno

on

U Termama Jezerčica održano još jedno iznimno uspješno Savjetovanje o sportu u organizaciji Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice.

U petak i subotu tridesetak je velikogoričkih sportskih djelatnika – što članova tijela Zajednica, što predstavnika sportskih udruga – još jednom progovorilo o stanju u velikogoričkom sportu, a glavne teme su bile Amaterski nogomet i Dvoranski kapaciteti.
Uvodno je nazočne o Javnim potrebama u športu u 2019.godini informirao tajnik Davor Štuban. Izrazio je zadovoljstvo načinom da koji je sport praćen, posebno pohvalio ulaganja u infrastrukturu, te naznačio da će Zajednica naredne godine dodatno otvoriti neka programska područja koje će opet pospješiti rad udruga. Riječ je ponajprije o izdvajanju za sportsku opremu i rekvizite, te o mogućem otvaranju programa perspektivnih sportaša. Osvrnuo se i na dosadašnja savjetovanja, te je konstatirao da su zaključcima doneseni na njima pretežito i većinski provedeni u djelo.

Prezentaciju plivačkih športova u jutarnjem je terminu održao novoosnovani Savez plivačkih sportova Velike Gorice. Puštanjem u rad gradskog bazena šport u Velikoj Gorici dobiva novu dimenziju, a gospoda Levada i Maršanić sigurno će znati okupiti mlade i dati im osnove ovog bazičnog sporta. Na Savjetovanju je podržana inicijativa o osnivanju Muzeja športa Grada Velike Gorice, nabava još jednom kombi vozila koji će se sufinancirati dijelom i sredstvima Hrvatskog olimpijskog odbora, te je dano zeleno svjetlo za doradu Pravilnika o korištenju kombi vozila i Pravilnika o održavanju sportskih priredbi.
Ipak glavne teme dvodnevnog športskog savjetovanja bile su amaterski nogomet i mali kapaciteti dvoranskog prostora. Predstavnici nogometnih udruga zatražili su bolji tretman ponajprije kod Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice, naglasivši da su i održavanje sportskih terena i objekata te nemogućnost plaćanja stručnog kadra u radu s mlađim uzrasnim kategorijama problemi koji su proistekli smanjivanjem sredstava baš nogometašima. S druge strane moglo se ćuti mišljenje da su uvjeti u nogometu stvoreni upravo ulaganjem Grada i Zajednice, da su minulih godina gotovo 3 milijuna kuna utrošeni na danas itekako kvalitetne uvjete, ali i to da Zajednica ne bježi od potrebe za povećanjem sredstava, ali u zakonskim okvirima. Prednost će slijedeće godine dobiti udruge koje već imaju kontinuiran i sustavan stručan rad s mladima. U diskusiji su učešće uzeli dopredsjednik Zajednice Darko Blažinčić, instruktor nogometa Stjepan Grđan, član IO-a Mario Karapandžić, te predstavnici nogometnih udruga Dražen Došen, Damir Cvetko i Saša Kunić.

Predsjednik Goran Kovačić dao je uvod u tematsku cjelinu Kapaciteti velikogoričkih dvorana, istaknuvši da iako je riječ o trenažnoj dvorani, ona ipak služi i za odigravanje prvenstvenih utakmica košarkaša i rukometašica, jer su zbog skupoće druge dvorane ovi klubovi u njoj pronašli svoj dom. Zajednica je pokrenula inicijativu sa smanjenjem cijene u Srednjoškolskoj dvorani, dodao je Kovačić, i očekujemo s pravom da ista bude na razini cijena u drugim županijskim gradovima, dakle oko 160, a ne 300 kuna. Gradska sportska dvorana ne zadovoljava osnovne potrebe, zbog toga su otkazani neki izravni televizijski prijenosi, a Srednjoškolska je pak minulih godina opremljena i sredstvima Zajednice, pa smo, rekao je Kovačić, opremili istu novom rasvjetom, ranije semaforom, a župan je, temeljem naših razgovora ove godine odobrio sredstva za neke već učinjene pomake, s naznakom daljnjeg kapitalnog ulaganja.


U vrlo kvalitetnim raspravama moglo se ćuti niz životnih sportskih primjera, pa je Silvije Jenkač istaknuo da u tri vodeća dvoranska športa imamo 9 udruga i ako govorimo samo o potrebama kadetskih i juniorskih selekcija to je već 18 termina dnevno, a mi ih u dvoranama u vrijeme pogodno za trening imamo najviše 8. Dražen Čurek naglasio je da ŽRK Gorica ima termin u 22.30 i da on oko ponoći razvozi djevojke kući i da je tek onda miran. Savjetnik za sport Darko Ćopić istaknuo je ipak da je Grad učinio znatne pomake i da je u dva mandata uložio gotovo 100 milijuna kuna u sport i izgradnju objekata. Nedavna revizija koja je bila u Gradu, dodao je pročelnik Neven Topolnjak, ustvrdila je načine na koje će se ubuduće transferirati sredstva prema sportskim udrugama, te će se na novi način doznačivati i pravdati ista.
Više od pola sata trajalo je iznimno kvalitetno obraćanje gradonačelnika Dražena Barišića. Velika Gorica je heterogeni grad visokih kvaliteta življenja i mi stalno radimo, dograđujemo, iako ima primjedaba, opaski, ali mi uzimamo odgovornost kada je to potrebno. Danas nas mnogi tapšaju po pitanju nogometa i HNK Gorice, reflektora i ulaganja, tako će sutra biti i kada je riječ o bazenu. A prvotno su bili skeptici. Veliki grad i njegovi stanovnici zaslužuju to imati, istaknuo je između ostalog gradonačelnik. Podupire i dalje ulaganja, treba pričekati vrijeme, skoro vrijeme i uložit će se u poboljšanje uvjeta u dvorani, struku treba sufinancirati iz proračuna i to ne smije biti problem, a nastavit ćemo i sa sufinanciranjem uvjeta iz sredstava za mjesnu samoupravu po okolnim naseljima. Hoćemo li uspjeti učiniti pomake i na prijevozu za sportaše ostaje da se vidi, pokušat ćemo. ‘Sive zone’ u sportu čine kvar, to je sasvim izvjesno, donose pravila koja je ponekad teško pratiti i u polu ili profesionalnom sportu. Velika Gorica je spremna preuzeti i srednješkolstvo, ali to je proces koji traje i kojeg treba dočekati. Dotle bi bilo dobro uskladiti termine po ostalim školama i tu Zajednica športskih udruga ima pravo tražiti ih i za potrebe svojih članica raspoređivati, završio je nadahnuto polusatno obraćanje nazočnima velikogorički gradonačelnik.
Dan je pričom završila Marina Drašković. Ova bivša državna judo prvakinja i Ponos Hrvatske oduševila je nazočne govorom o apliciranju za sredstvima EU fondova i radu u Judo klubu osoba s invaliditetom Fuji. Topla priča mlade uspješne žene ostavila je sve bez daha, kapnula je pokoja suza i svi smo uživali u načinu na koji je Marina ispričala priču o radu sa djecom i borbi za sredstvima koja će itekako pospješiti njihov rad. Riječ je o 1,2 milijuna kuna. Svako savjetovanje Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice iznimno je uspješna priča. Ni ove godine ona nije izostala, dapače.

ZŠU GVG

Nastavi čitati

Sport

Gorički karatisti osigurali nastup na Europskom prvenstvu

Kučan, Orešković, Vrban i Grdenić sigurni putnici u Dansku

Objavljeno

on

Na Prvenstvu Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore u Rijeci gorički karatisti osvojili su šest medalja. Prvog dana prvenstva Dominik Kučan okitio se zlatom u kategoriji kadeta do 63 kilograma, a Kristijan Obrazović osvaja broncu u kategoriji mlađih seniora do 60 kilograma.

Drugog dana uslijedila je prava žetva medalja. Petar Orešković i Igor Vrban potvrđuju od prošlogodišnje naslove prvaka Hrvatske u svojim kategorijama. Petar u juniorima do 61 kilogram, a Igor u teškoj kategoriji preko 76 kilograma. U kategoriji do 50 kilograma Mia Mijović osvaja srebro, a Ines Grdenić broncu. Ines je svoj nastup u Danskoj osigurala broncom osvojenom na prošlom Europskom prvenstvu održanom u Sočiju.

– Prezadovoljan smo ostvarenim rezultatima. Imali smo velika očekivanja, ali na državnom prvenstvu nikad se ne zna. Ponovili smo prošlogodišnje rezultate, kad smo osvojili četiri zlatne medalje, što je ujedno bio i najbolji rezultat kluba. Ovo je sličan uspjeh, imamo četiri predstavnika koja će nastupiti na Europskom prvenstvu, a osvojili smo i tri zlata. Svatko od njih ima priliku u Danskoj uzeti medalju i nitko od njih tamo ne ide slučajno – rekao nam je Goran Živković iz Karate kluba Velika Gorica.

Nastavi čitati

Sport

Dinamovcima iz Čiča važni bodovi

Prvo ime utakmice Domagoj Gmižić zabio tri gola

Objavljeno

on

U 15. posljednjem jesenjem kolu prvenstva 1. županijske lige istočne skupine, Dinamo Hidrel je doma u Novom Čiču svladao susjedno Oborovo 74 s one druge lijeve strane Save rezultatom 3:1. Važni su to bodovi za momčad trenera Nevena Andriševića u borbi za očuvanje statusa šestoligaša. Igralo se u terminu utakmice Engleska-Hrvatska po vrlo hladnom i vjetrovitom vremenu pa se lako moglo prebrojiti malobrojne gledatelje. Igralo se ravnopravno i korektno do samog finiša utakmice kada je Domagoj Gmižić odlučio pobjednika a gostujući pojedinci (dvoje) malo izgubili “kompas” i morali prijevremena pod tuš. Dinamovci su poveli zarana u 11. minuti kada je za kazneni udarac vratar Tolić složio na travu Domagoja Gmižića a ovaj sigurno i zabio za 1:0. Početkom nastavka gostu su nakon kontre i sigurnog poentiranja Ivana Radmana izjednačili i do kraja utakmica se lomila i prelomila u 82. minuti na stranu plavih. Gmižić je malo s lijeva pobjegao čuvarima i svladao po drugi put Tolića za novo vodstvo Novočičana. Gmižić je na samom kraju utakmice bio strijelac i za 3:1 a bila je to čista repriza prvog pogotka na utakmici.

DINAMO HIDREL-OBOROVO 74 3:1
NOVO ČIČE Stadion Dinama Hidrela. Igrano 18. studenog 2018. od 14 sati. Gledatelja 28. Sudac: Mateo Radić 7. Pomoćnici: Zvonimir Landeka i Marko Kovač (svi iz Velike Gorice. Delegat: Zdenko Hrešć (Zagreb).
STRIJELCI: 1:0-Gmižić (11-11m), 1:1-Radman (56), 2:1-Gmižić (82), 3:1-Gmižić (89).
DINAMO HIDREL: Filipović 7, Panić 7, Sudar 7, Jambrešić 6,5, Šantek 6,5 (od 46. Josić 6,5), Žugaj 6,5 (od 66. Španiček 6,5) Pudić 7, Gmižić 8, Jurišić 6,5, Slivak 6,5, Blažević 6,5.
TRENER: Neven Andrišević 7
OBOROVO 74: Tolić 6, Breščaković 6, Pušić 6, S. Budinski 6, T. Budinski 5, Šimunec 6, Bencek 6, Majić 6 (od 74. F. Rajić-), J. Rajić 6, Stipić 5, Radman 7.
TRENER: nama
CRVENI KARTONI: Stipić (82-drugi žuti), T. Budinski (89-drugi žuti).
IGRAČ UTAKMICE: Domagoj Gmižić

Nastavi čitati

Reporter 377 - 08.11.2018.

Facebook

Izdvojeno