Poveži se s nama

HOTNEWS

Jelkin 93. rođendan na Valentinovo

Objavljeno

Cvijeće, svijeće, rođendanska torta i prijateljice od slavljenice. Na punom stolu razne vrste kolača i pića, rođendanska atmosfera i pjesma. Na kauču i drugom stolu rođendanski darovi. Prijateljice od slavljenice, njih sedam, su članice KUD-a Pleso koje su poznate po svojoj glumačkoj sekciji. Povod za druženje na Valentinovo u kući u jednoj od pleških ulica bio je 93. rođendan Jelke Šipušić (rođ. Plepelić). Mira, Đurđica, Marija, Ankica, Marica, Nena i Brankica ne ostavljaju svoju susjedu nikada samu, a na njen rođendan je kratka fešta obvezna. Zanimljivo, niti jedna od spomenutih nije sa slavljenicom u rodbinskoj vezi.

Rođendansko druženje počinje, naravno, rođendanskom pjesmom ”Dobra večer, moj svečaru”, a po želji Jelice (tako je zovu, a ne Jelka) kasnije slijedi ”Oj mladosti”, a prigodni koncert završava se skladbom ”Lepu laku noć”. Naravno, između muzičkih brojeva se nazdravlja i lijevo i desno (rakija je jaka k’o grom, iz Zagorja je – veli Jelica).

14.2.2017. Pleso – Jelka Šipušić proslavila 93. rođendan. Foto: David Jolić/Cityportal.hr

Ostavlja vas u čuđenju činjenica da gospođa koja ima toliko godina bez problema vodi konverzaciju i prisjeća se datuma i događaja iz prošlog stoljeća. Primjerice, ispravila je jednu gospođu koja je rekla kako je Jelica ostala bez supruga prije dvadeset godina (ne, to je bilo prije 26 godina – odmah je reagirala). Svoju tvrdnju je argumentirala, a onda je dodala da se udala sa 17 godina za čovjeka od 28. Kada je s diktafona preslušavala netom snimljene pjesme svojih prijateljica, oči su joj se ovlažile. Kada se društvo razilazilo i ona odlazila u drugu (topliju) prostoriju, okrenula se i izdala ‘upute’: isključite grijalicu, ugasite svjetlo i zatvorite vrata.

Jelica je rođena 14. veljače 1924. godine. Bila je u braku 50 godina, proživjela je pola stoljeća sa suprugom Franjom, koji je umro u 78. godini (1991.), tako da posljednjih 26 godina živi sama. Nije imala djece.

Galerija fotografija

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno