Poveži se s nama

HOTNEWS

Jelkin 93. rođendan na Valentinovo

Objavljeno

Cvijeće, svijeće, rođendanska torta i prijateljice od slavljenice. Na punom stolu razne vrste kolača i pića, rođendanska atmosfera i pjesma. Na kauču i drugom stolu rođendanski darovi. Prijateljice od slavljenice, njih sedam, su članice KUD-a Pleso koje su poznate po svojoj glumačkoj sekciji. Povod za druženje na Valentinovo u kući u jednoj od pleških ulica bio je 93. rođendan Jelke Šipušić (rođ. Plepelić). Mira, Đurđica, Marija, Ankica, Marica, Nena i Brankica ne ostavljaju svoju susjedu nikada samu, a na njen rođendan je kratka fešta obvezna. Zanimljivo, niti jedna od spomenutih nije sa slavljenicom u rodbinskoj vezi.

Rođendansko druženje počinje, naravno, rođendanskom pjesmom ”Dobra večer, moj svečaru”, a po želji Jelice (tako je zovu, a ne Jelka) kasnije slijedi ”Oj mladosti”, a prigodni koncert završava se skladbom ”Lepu laku noć”. Naravno, između muzičkih brojeva se nazdravlja i lijevo i desno (rakija je jaka k’o grom, iz Zagorja je – veli Jelica).

14.2.2017. Pleso – Jelka Šipušić proslavila 93. rođendan. Foto: David Jolić/Cityportal.hr

Ostavlja vas u čuđenju činjenica da gospođa koja ima toliko godina bez problema vodi konverzaciju i prisjeća se datuma i događaja iz prošlog stoljeća. Primjerice, ispravila je jednu gospođu koja je rekla kako je Jelica ostala bez supruga prije dvadeset godina (ne, to je bilo prije 26 godina – odmah je reagirala). Svoju tvrdnju je argumentirala, a onda je dodala da se udala sa 17 godina za čovjeka od 28. Kada je s diktafona preslušavala netom snimljene pjesme svojih prijateljica, oči su joj se ovlažile. Kada se društvo razilazilo i ona odlazila u drugu (topliju) prostoriju, okrenula se i izdala ‘upute’: isključite grijalicu, ugasite svjetlo i zatvorite vrata.

Jelica je rođena 14. veljače 1924. godine. Bila je u braku 50 godina, proživjela je pola stoljeća sa suprugom Franjom, koji je umro u 78. godini (1991.), tako da posljednjih 26 godina živi sama. Nije imala djece.

Galerija fotografija

HOTNEWS

FOTO Župnik i vinogradari u Kosnici svečano krstili mošt u vino

Objavljeno

on

10.11.2019. Kosnica. Blagdan Sv. Martina, Martinje. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Blagdan Sv. Martina, Martinje, proslavljeno je tijekom vikenda diljem Turopolja i Vukomeričkih gorica ceremonijalom simboličnog prevođenja mošta u mlado vino (”krštenje vina”). U Kosnici su sinoć tradicionalnu manifestaciju organizirali župnik Stjepan Tenšek, Udruga vinogradara i vinara Grozd i DVD Kosnica. Nakon mise u Crkvi Svetog Martina u Šćitarjevu spomenuti ceremonijal, špelancija, izveden je u Vatrogasnom domu u Kosnici, koji je bio premali da primi sve pajdaše i pajdašice.

10.11.2019. Kosnica. Blagdan Sv. Martina, Martinje. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Špelanciju je vodio meštar martinjskog ceremonijala i pučki pjesnik Stjepan Vitez, a kuma je bila Snježana Dijanežević, ovogodišnja prva pratilja najuzornije hrvatske seoske žene. Nakon podužeg podsjećanja na Svetog Martina, čitanja martinjskog statuta i litanija prešlo se na kušanje mladog vina.

10.11.2019. Kosnica. Blagdan Sv. Martina, Martinje. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Vojni kapelan Željko Savić vodio je zajedničku molitvu prije uživanja u bogatoj trpezi te zabavu uz odličnu živu svirku i pjesmu. Vrijedni članovi DVD Kosnica i djelatnice u kuhinji sve su besprijekorno pripremili i servirali posjetiteljima. Muzički program živom svirkom i pjesmom odradila je tročlana grupa Party Time.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

Tri gola Mraclina za tri boda u Obrezini

Objavljeno

on

1. ŽUPANIJSKA LIGA ISTOK , 13. kolo

U borbenoj i zanimljivoj utakmici u Obrezini Mraclin je poveo u prvom poluvremenu iz kaznenog udarca, precizan sa bijele točke bio je Ladislav Roginić. U drugoj polovici dvoboja neizvjesno je bilo na obje strane. U 78. minuti sijevnula je kontra Mraclina preko Ivana Kosa koji je uputio snažan udarac u vrata domaćih koji golman Dominik Treščec neutralizira odbijancem. Odbijena lopta dolazi do Brune Augustića najboljeg strijelca mraclinske momčadi, koji sa desetak metara ne griješi. Intenzitet utakmice tada je znatno pao, no Mraclin je uspio stići do još jednog gola. U 83. minuti Josip Jurić je sa lijeve strane odličnom asistencijom pronašao Petra Bartolića u blizini gola, koji se odlično snašao i pogodio za konačnih 0:3.

MLADOST (O) – MRACLIN 0:3

OBREZINA. ŠRC Obrezina. Gledatelja 100.
Sudac: Kokot (Vrbovec). Pomoćnici: Čerkez i Crnoja.

STRIJELCI: 0:1 – Roginić (35 – 11 m), 0:2 – Augustić (78), 0:3 – Bartolić (83).

MLADOST (O): Treščec, Martinić, Perić (od 81. Jelić), M. Tadić, Sejfović, Crepulja, Periša, Zrnčić (od 66. J. Tadić), Muslija (od 46. Kuhar), Šorša (od 76. S. Tadić), Smajić (od 46. Antolović). TRENER: Josip Tadić.

MRACLIN: Dražić, Petravić (od 89. A. Dolibašić), J. Domitrović, M. Kos, Desput, J. Dolibašić, Bartolić (od 85. J. Cvetnić), Jurić (od 89. Cota), Augustić (od 84. Guduraš), Roginić, I. Kos (od 89. Golubić). TRENER: Marko Pancirov.

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO City puls: Od zimnice a la Kurilovec do odbačenih stvari u muzeju!

Pogledajte što je u gradu zabilježila naša kamera!

Objavljeno

on

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno