Poveži se s nama

Gospodarstvo

Jaki mraz oštetio goričke poljoprivredne kulture, evo što trebate učiniti!

Objavljeno

Prognoza Crometeo tima koja je najavila veliku opasnost od mraza na žalost se obistinila. Prema prvim informacijama Poljoprivredne savjetodavne službe Velika Gorica, nastale su štete na kulturama koje su u cvatnji. Procjenitelji će tek izaći na teren, a ono što stručnjaci poljoprivrednicima savjetuju je da reagiraju što je prije moguće. Šteta se na biljkama, naime, može ublažiti posebnom antistres terapijom. Agronomi bi rekli energetskim biostimulatorom.

 

“Preporučam tretiranje Poly-Aminom ili Drinom, a kako bi se smanjio stres na biljkama ugroženima mrazom”,  kaže inženjerka Marija Prnjak iz Poljoprivredne savjetodavne službe Velika Gorica.

 

To se prije svega odnosi na nasade jagoda koje su na vrhuncu cvatnje, ali i jabuka, čija je cvatnja pri samome kraju. Također, ugroženi su i vinogradi, kojima prijeti opasnost znatno manjeg uroda.

 

“Hladnije vrijeme najavljeno je također za četvrtak te zaštita biljaka prskanjem nije naodmet”, savjetuje inženjerka Prnjak.

 

U Lekeniku jutros minus 3

 

“Užasno jutro bi ovo moglo biti za sve koji imaju neku poljoprivredu ili biljke. U Čakovcu i na Bednji je -4, u Lekeniku -3, a čak i Zagreb ima -1°C. U Lici neka mjesta čak -6°C. Stvarno žalosno“, komentirali su meteorolozi Crometeo tima.

 

Gospodarstvo

Sastali se predstavnici vinogradarsko-vinskih udruga Zagrebačke županije

Razgovaralo se o potporama, aktivnostima i projektima iz područja vinogradarstva i vinarstva

Objavljeno

on

U Zagrebačkoj županiji na poziv Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije jučer su se sastali predstavnici vinogradarsko-vinskih udruga Zagrebačke županije. Razgovaralo se o planiranim mjerama potpora, aktivnostima i projektima iz područja vinogradarstva i vinarstva u ovoj godini. Predstavnici udruga informirani su tijeku priprema za 3. Reviju najboljih vina Zagrebačke županije, koja će se održati 12. ožujka u The Westin Zagreb hotelu u Kristalnoj dvorani od 13 do 19 sati.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Na 5. Obrtničkom forumu predstavljene izmjene i dopune Zakona o obrtu

Početkom 2019. godine u Zagrebačkoj županiji bilo je 5.042 obrta, a početkom ove godine ta se brojka povećala na 5.526. Je li to znak laganog oporavka obrtništva? Odgovor smo dobili na Obrtničkom forumu u Velikoj Gorici – gradu s najvećim brojem obrtnika u Zagrebačkoj županiji.

Objavljeno

on

Domagoj Ilečić, pročelnik za poduzetništvo, investicije i EU fondove grada Velike Gorice: “Obrtnici su oduvijek bili pokretač gospodarstva u Velikoj Gorici, i naša snaga, i motor razvoja.”

 

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Obrtnici se okupljaju u Gorici, raspravljat će o aktualnostima i tražiti rješenja problema

Organizirali su forum, a sastaju se u srijedu, 26. veljače

Objavljeno

on

Obrtnička komora Zagreb, u suradnji sa Zagrebačkom županijom, organizira 5. Obrtnički forum Zagrebačke županije – Obrtništvo 2020., a domaćin susreta bit će Velika Gorica. Cilj foruma, koji će se održati u srijedu u 12 sati u Hotelu Garden Hill, je raspraviti aktualne teme značajne za obrtnike i obrtništvo Zagrebačke županije te iznaći kvalitetna rješenja problema zajedničkom suradnjom s gradovima i općinama na području Zagrebačke županije.

– Pričat ćemo o tome kako najbolje surađivati s lokalnom samoupravom, a obrtnici će predstavnike lokalne vlasti i ministarstava moći i pitati sve što ih zanima. Na panel-raspravu su dobrodošli svi obrtnici i obrtnice – kazao je predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić.

 

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno