Poveži se s nama

HOTNEWS

IZVRŠNI ODBOR GORICE: Ozbiljni prema I HNL

Objavljeno

Sinoć je održana redovita sjednica Izvršnog odbora Gorice na kojoj je jednoglasno donesena i jedna vrlo važna odluka za budućnost kluba, a priopćenje prenosimo u cijelosti:

„Na jučerašnjoj sjednici Izvršnog odbora HNK Gorice jednoglasno je donesena odluka o poduzimanju svih koraka za osiguranje uvjeta igranja I HNL u slijedećoj sezoni. Ovime IO Kluba želi unaprijed odgovoriti na pitanja o službenom stavu najvišeg tijela kluba o ambicijama za sezonu 2017/18. Unatoč činjenici da je za provođenje ovakve odluke potrebno zadovoljiti svih pet kriterija unutar licenciranja, a posebno onaj natjecateljski i infrastrukturni uvjereni smo da je klub u svim pogledima spreman za ispunjenje istih, uz naravno potporu lokalne zajednice u koju ne sumnjamo.

U tom pogledu Izvršni odbor i službeno će odaslati prijedlog za osiguranjem sredstava za zatvaranje svih infrastrukturnih zahtjeva od strane vlasnika stadiona – u ovom slučaju grada Velike Gorice. Ukoliko iz bilo kojeg razloga vlasnik gradskog stadiona ne može ili ne želi ispuniti ove uvjete stav IO Gorice je da se za natjecanje prijavi jedan od stadiona izvan Velike Gorice a koji će imati licencu za igranje I HNL, a prema sadašnjim propisima nije udaljen više od 20 km od sjedišta kluba.“

 

kolarecPredsjednik Skupštine Gorice i zamjenik gradonačelnika nam je kratko izjavio: “Kao predsjednik Skupštine HNK Gorice u potpunosti podržavam sve stavove IO Kluba.
Kao zamjenik gradonačelnika ću svoj komentar dati kada se moj klub i službeno obrati gradu kako je u priopćenju i najavljeno. Nakon što se to i dogodi mediji će sigurno biti pravovremeno obaviješteni. Mogu samo reći da inicijativa o dovršetku infrastrukture već duže vrijeme postoji i da se o njoj vrlo ozbiljno razgovara na za to potrebnim razinama.”

 

Stavove Kluba nam je komentirao i predsjednik Nenad Črnko: “U Gorici se vrlo ozbiljno radi već dugo godina i smatram da ako želimo zadržati sportski autoritet moramo tako i nastaviti. Gorica je klub koji okuplja više od 500 mladih sportaša, ima više od 30 stručnih ljudi u pogonu i okuplja oko sebe više od 2000 simpatizera koje čine roditelji i obitelji naših članova te naši navijači. Gorica 60% ukupnog svog proračuna osigurava sama i smatram da su sve to dovoljni razlozi za ovakvu odluku. Grad je i do sada prepoznavao sve naše ambicije i zajednički smo sudjelovali u brojnim investicijama u infrastrukturi gradskog stadiona i nema razloga da kao partneri ne otvorimo i nove razgovore na temu rasvjete i ostalih nedostataka na gradskom stadionu, a vezanim uz dobivanje licence da igramo kod kuće, što nam je svima i najveća želja. Mi u klubu ne bježimo ni od financijskog partnerstva sa gradom i imamo neke prijedloge i u tom pogledu. To samo potvrđuje koliko smo ozbiljni. Ukoliko to neće biti moguće provesti mogu samo napomenuti da smo započeli vrlo ozbiljnu komunikaciju sa vodstvom Hrvatskog Dragovoljca o prijavi zamjenskog stadiona do završetka potrebnih radova na našem, a najvažnije što se iz svega može zaključiti da je naša odluka da se iduće godine u Prvu HNL definitivno ide!”

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Smjena u Skupštini: Čičak na mjesto Mikuljana

Na 15. Sjednici većinom glasova članova županijske Skupštine dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Objavljeno

on

U odsustvu župana Stjepana Kožića i zamjenice predsjednika Skupštine Ljubice Ambrušec zbog zdravstvenih razloga, članovi Skupštine Zagrebačke županije donijeli su odluku o razrješenju predsjednika Damira Mikuljana, koji je također svoju odsutnost opravdao putovanjem van Hrvatske. Skupštinu je vodio zamjenik predsjednika Skupštine Zvonko Kunić koji je nakon prisege, čestitao novom predsjedniku Mati Čičku. Naime, zajednički klub članova HDZ-a, HSU-a i HNS-a te Klub vijećnika “Stjepan Kožić-nezavisna lista” dogovorili su smjenu predsjednika, a kao kandidata predložili načelnika općine Rugvica Matu Čička, koji je na ovoj sjednici zamijenio HDZ-ovog člana županijske Skupštine Mladena Šestana. “Zahvaljujem se predsjedniku Damiru Mikuljanu na dosadašnjem angažmanu i uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti dovršiti sve započete projekte do 2021. godine.”, rekao je Čičak.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Doznajte kako do poticaja za postavljanje sustava obnovljivih izvora energije

Natječaj za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva trebao biti raspisan početkom 2020. godine

Objavljeno

on

Ured za zaštitu okoliša Grada Velike Gorice u petak u suradnji s Velikogoričkom razvojnom agencijom VEGORA i udrugom Ekoregija Velika Gorica mini-konferenciju za poduzetnike, ali i sve ostale građane, o mogućnostima korištenja energije Sunca za proizvodnju električne energije. Konferencija će se održati u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 10 sati, a govorit će se o najavljenom natječaju za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva, koji bi trebao biti raspisan početkom 2020. godine.

Grad Velika Gorica od 2011. godine i pristupanju Sporazumu gradonačelnika teži ka smanjenju emisija stakleničkih plinova kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

U prvoj skupini aktivnosti postignuti su značajni rezultati obnovom stambenog fonda i zgrada javnog sektora, dok se druga skupina aktivnosti temelji na programu „Solarni grad Velika Gorica“ i obuhvaća poticanje korištenje energije sunca za proizvodnju topline i osobito električne energije.

Program konferencije možete preuzeti ovdje, a prijave za konferenciju obavezne su putem on-line obrasca koji se nalazi ovdje.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno