Poveži se s nama

Moja županija

Ispostava Doma zdravlja dobila novi hematološko-biokemijski laboratorij

Opremljen je najmodernijom tehnologijom

Objavljeno

Ispostava Doma zdravlja Zagrebačke županije u Jastrebarskom ima novi hematološko-biokemijski laboratorij. U preuređenje dotrajala prostora, nabavu medicinske opreme, namještaja i informatičke opreme utrošeno je 436.000 kuna, od čega je Dom zdravlja iz vlastitih prihoda osigurao 201.000 kuna, a Zagrebačka županija, kroz decentralizirana sredstva u zdravstvu, 235.000 kuna. Laboratorij je niz godina bio u koncesiji, a od 1. siječnja ove godine, odlaskom dosadašnje koncesionarke u mirovinu, zajedno s djelatnicima, preuzeo ga je Dom zdravlja Zagrebačke županije.

„Adaptacija prostora obavljena je u rekordno brzom roku. U potpunosti su zamijenjene vodovodne i elektro instalacije, mrežne instalacije, prostor smo opremili novim namještajem i najmodernijom tehnologijom tako da naša ispostava u Jastrebarskom sada ima hematološko-biokemijski laboratorij kojega se ne bi posramio ni KBC Zagreb (Rebro)“, za današnjega, službena otvorenja laboratorija rekao je Većeslav Bergman, ravnatelj županijskoga Doma zdravlja, dodajući da se u laboratoriju mogu obaviti sve vrste krvnih, urinskih i biokemijskih pretraga.

„Sigurna sam da će novi laboratorij podići kvalitetu usluge koju Dom zdravlja pruža pacijentima“, rekla je zamjenica župana Nadica Žužak, podsjetivši na nedavno potpisivanje ugovora kojim su Domu zdravlja odobrena europska sredstva za specijalizaciju 17 liječnika, kao i na programe energetske učinkovitosti u ispostavama Vrbovec, Zaprešić i Jastrebarsko. Za program energetske učinkovitosti ispostave Doma zdravlja u Vrbovcu sredstva su već odobrena, a projekti energetske učinkovitosti ispostava u Jastrebarskom (u kojoj je i smješten novouređeni laboratorij) te u Zaprešiću u postupku su ocjenjivanja.

HOTNEWS

COVID-19: 46 pozitivnih osoba na području Zagrebačke županije

Grad Sveta Nedelja ima najveći broj zaraženih.

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u petak 27.ožujka evidentirano je 46 osoba kojima je dokazana bolest uzrokovana novim koronavirusom, njih oko 1.200 se nalazi u samoizolaciji, a jedna osoba je izliječena.

 Broj oboljelih prema ispostavama Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve stanovnike da poštuju upute Nacionalnog Stožera civilne zaštite jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze virusom COVID-19. Podsjećamo također da zbog velike preopterećenosti broja 112:

  1. Ukoliko zovete hitnu pomoć s FIKSNOG telefona nazovite 194 ili 6223 045
  2. Ukoliko zovete hitnu pomoć s MOBILNOG telefona nazovite 6223 045

Nastavi čitati

Moja županija

Božinović donio odluku o uvođenju izvanrednog međugradskog prometa

Putnici su obavezni poštovati mjere Stožera uz obaveznu propusnicu i osobnu iskaznicu!

Objavljeno

on

Načelnik Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Davor Božinović uveo je izvanredni međugradski prijevoz za zdravstveno osoblje i policijske službenike. Kako bi sustav zdravstva i sigurnosti za vrijeme proglašenja epidemije COVID-19 mogao i dalje funkcionirati uz sve raspoložive djelatnike, tvrtke Čazmatrans, Meštrović prijevoz, Presečki prijevoz  i posebni linijski prijevoznici svakodnevno voze ovim posebnim linijama:

Putnici su obavezni poštovati mjere Stožera uz obaveznu propusnicu i osobnu iskaznicu!

Nastavi čitati

Moja županija

Do hitne pomoći i na alternativnim brojevima telefona

Zbog preopterećenosti broja 112 pomoć dostupna i na druga dva broja

Objavljeno

on

Zbog velike preopterećenosti broja 112, građani Zagrebačke županije hitnu pomoć mogu zatražiti i na broju 01 6223 045, a za korisnike fiksne linije tu je i broj 194.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno