Poveži se s nama

Vijesti

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo potpisalo Povelju prijateljstva za projekt ‘Velika Gorica – grad zrakoplovstva’

Objavljeno

Zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, brigadni general Miroslav Kovač i gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić, potpisali su jučer Povelju prijateljstva između Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane i Grada Velike Gorice.

 

Grad Velika Gorica pokrenuo je projekt ‘Velika Gorica – Grad zrakoplovstva’ u nastojanju da postane prepoznat kao zrakoplovno središte Republike Hrvatske. Svoju budućnost Grad vidi u suživotu sa subjektima zrakoplovnih djelatnosti smještenim na svom području. U vojarni ‘Pukovnik Marko Živković’ na Plesu smještene su postrojbe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, koje su i do sada uspješno surađivale s Gradom Velika Gorica.

 

“Potpisivanje Povelje prijateljstva učvrstit će ionako dobre odnose Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i lokalne zajednice, Grada Velike Gorice, te pridonijeti razvoju budućih projekata koji će zrakoplovnoj zajednici smještenoj na području Grada omogućiti brže i efikasnije funkcioniranje i razvoj na dobrobit njihovih korisnika i stanovnika Velike Gorice”, naglasio je general Kovač.

 

Gradonačelnik Barišić zahvalio je na potpori projektu, te izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s Hrvatskim ratnim zrakoplovstvom.

 

“Potpisivanjem Povelje otvoren je prostor za konkretnije i učinkovitije oblike suradnje”, istaknuo je gradonačelnik Barišić.

 

Povelju prijateljstva su, uz Grad Velika Gorica i Hrvatsko ratno zrakoplovstvo potpisali Hrvatska kontrola zračne plovidbe d.o.o, Međunarodna zračna luka Zagreb, Zračna luka Zagreb, Croatia Airlines d.d., Trade Air d.o.o., Zrakoplovno-tehnički centar d.d., Veleučilište Velika Gorica, Zrakoplovno tehnička škola “Rudolfa Perešin”, Turistička zajednica Velike Gorice, te udruga Aeroklub Velika Gorica.

 

Vijesti

Mjesec hrvatske knjige donosi zanimljive sadržaje

Manifestacija u znaku glagoljice

Objavljeno

on

Počela je tradicionalna manifestacija Mjesec hrvatske knjige koja će i u velikogoričkoj knjižnici biti obilježena nizom književnih događanja.

Najveću novost u programu za sve Velikogoričane svakako predstavlja Turbooks – mali književni festival – koji će tijekom tri dana (od 16. do 18. listopada) dovesti istaknute književnike za odrasle i djecu. Tri književne matineje i tri večernje književne tribine obilježit će susreti s Damirom Karakašem, Kristianom Novakom, Nadom Mihoković-Kumrić, Sonjom Smolec, Jasminkom Tihi Stepanić i stripašem Danijelom Deverićem.

„Niti ostatak Mjeseca hrvatske knjige neće ostavljati mjesta dosadi – predavanja, radionice i izložbe koje smo ove godine pripremili uglavnom će biti u skladu s ovogodišnjom temom Mjeseca hrvatske knjige (U)čitaj nasljeđe! s naglaskom na najstarije hrvatsko pismo – glagoljicu. U Središnjem odjel u za odrasle za srednjoškolce tu je Lektiraonica – glagoljaonica u kojoj ćemo pokušati povezati turopoljsku baštinu s glagoljicom s ciljem stvaranja virtualne izložbe, a korak dalje u budućnost odvodi nas i micro:bit radionica u Dječjem odjelu Od glagoljice do STEM revolucije“, poručili su iz gradske knjižnice.

Odrasli će moći uživati u bookart radionici u sklopu Četrtog četrtka na kojem će na sasvim nov i kreativan način moći pristupiti starim knjigama.

Održat će se i dva predavanja vezana uz glagoljicu, „Najstarije hrvatsko pismo“ i „Postanak glagoljice“, održat će Lovro Krsnik, voditelj Ljetne škole glagoljice u Korniću na otoku Krku i dr.sc. Marica Čunčić, dugogodišnja djelatnica Staroslavenskog instituta u Zagrebu.

Akciju čitanja na glas 23. listopada održat će voditeljica i glumica Ana Katulić, koja je pripremila interaktivno druženje djecom. Pripovjedačica Srebrenka Peregrin na Pričaonici narodnih bajki mladim Goričanima otkrit će neke do sada nepoznate mistične svjetove.

Nastavi čitati

Vijesti

Prilagodite brzinu kretanja i propuštajte pješake na zebri

Policija za sutra najavila akciju „Zaštita pješaka“

Objavljeno

on

Sutra će se na području cijele Policijske uprave zagrebačke provoditi akcija Zaštita pješaka.

„Cilj je akcije smanjenje broja prometnih nesreća i broja stradalih osoba, a posebice pješaka kao najranjivije skupine u prometu. Akcija je usmjerena prvenstveno na prekršaje vozača (čl. 133. – 135. Zakona o sigurnosti prometa na cestama) te ih pozivamo da prilagode brzinu kretanja i propuštaju pješake na obilježenim pješačkim prijelazima, a pješake pozivamo da kolnik prelaze samo na za to obilježenim mjestima i poštuju zeleno svjetlo na semaforu“, poručili su iz PUZ-a.

Nastavi čitati

Vijesti

Darujte krv i spasite nečiji život

Danas i sutra krv možete dati u Domu kulture Galženica

Objavljeno

on

Akcija je počela u 10 sati i trajat će do 18 sati, a sutra se nastavlja od 8 do 14 sati u Domu kulture Galženica.

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno