Poveži se s nama

Sport

HOK Gorica je klub za primjer

Seniorke prve a tu je i oko 170 mladih igračica

Objavljeno

3. liga. Foto: HOK Gorica

 

Subota je 5. svibnja 2018. poprilično rano u jutro (8:30) u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Gorici a djevojčice dobi U-13 i U-15 španaju odbojku na dva terena da se sve praši. Tražili smo informacije tko to igra turnir i dobili ih. Znate li od koga? Od legendarne odbojkašice Diane Breko Reščić koja je igrala za Azenu u najboljim i najljepšim danima ponosa i slave odbojke u Velikoj Gorici u vremenu dede Azenića, drage nam Snježane Ušić rođene Azenić koje nažalost odnedavno više nema, iskusnog trenera i vođe Brace Jankovića, suigračica Senne Ušić, Une Bogović, Sandre Bašić, Bernarde Buđa, Snježane Radović, Ines Rendulić, Vande Dobrić, Danijele Zdeličan, Marije Salopk, Marije Avlijaš te tada već super iskusne Snježane Ušić. Kasnije je Diana bila i reprezentativka Hrvatske. Evo priče o HOK Gorici u režiji Diane Breko Reščić.

 

Dogradonačelnik Ervin Kolarec uvijek je uz sportaše. Foto: HOK Gorica

 

“Turnir organizira HOK Gorica a u kategoriji male odbojke i paralelno mlađih kadetkinja. Sudjeluju OK DINAMO iz Zagreba, OK NOVO MESTO iz Slovenija i HOK GORICA iz Velike Gorice”– otkrila je na početku razgovora Diana Breko Reščić i zainteresirala dopisnika Cityportala za nešto više o klubu.

 

Seniorke HOK Gorice. Foto: HOK Gorica

“Hrvatski odbojkaški klub „Gorica“ je klub koji je donedavno djelovao i nastupao pod imenom Škola odbojke „Gorica“ koja je osnovana 2013. godine (osnivači Katarina Brnada Ćosić, Diana Breko Reščić i Zrinka Zuanović Petrović), a sazrijevanjem, rastom i razvojem jedini logični slijed bio registracija i učlanjenje u Hrvatski odbojkaški savez, kao i u Županijski odbojkaški savez, te se stoga i dogodila promjena imena. HOK „Gorica“, ondašnja Škola odbojke Gorica, nastala je iz ljubavi prema odbojci i svemu onome što se osnivačicama usadilo u samom početku njihovih odbojkaških karijera! Danas HOK „Gorica“ okuplja preko 170 djece i članova kluba, kao i njihove roditelje, prijatelje, sponzore i ljubitelje odbojke. Djelujemo na području Velike Gorice i njezine okolice a svoju podršku su nam dale: Osnovne Škole E.Kumičić, E.Kvaternik, J.Habdelića, Velika Mlaka, Šćitarjevo, Novo Čiće kao i sam Grad Velika Gorica koji nam je na korištenje ustupio termine u Gradskoj sportskoj dvorani, Zajednica sportskih udruga grada Velike Gorice – čiji smo punopravni član i Hrvatski olimpijski odbor koji podupire i pomaže razvoju sporta i mladih. HOK „Gorica“ ima 10 trenera, koji su obrazovani za rad sa djecom i prenošenje znanja iz odbojkaškog sporta. To su Zrinka Petrović, Ana Fišer, Ines Rendulić, Nikolina Humić, Diana Prevolnik, Diana Breko, Reščić, Katarina Čosić, Jurica Antić, Marija Radoš i Sandra Bašić. Redom među njima su tri reprezentativke Hrvatske sa zavidnom domaćom i inozemnom karijerom, dva trenera sa iskustvom vođenja nacionalnih liga u Hrvatskoj i 5 trenera/demonstratora specijaliziranih za rad sa najmladjim dobnim skupinama. U sezoni 2017/2018 naša djeca nastupaju u svim mlađedobnim kategorijama od supermini odbojke, preko mini i male odbojke (mini ekipa je prvak Županjie sa trenericom Katarinom Čosić), do mlađe kadetske, kadetske i juniorske kategorije te seniorske u 3. nacionalnopj ligi. Možemo se pohvaliti medijskom potporom jedne od naših najgledanijih sportskih emisija „Sport nedjeljom“ koja se emitira na većini lokalnih i nacionalnih tv postaja. „City Tv“, „City radio“, „City Portal“, Vg danas“, portal „O1“, portal „odbojka.hr“ također su stali uz nas! Naši mentori su Vladimir Braco Janković i Marija Anzulović o kojima ne treba previše trošiti riječi jer su poznati i priznati i van naših granica“-u jednom dahu je samo za Cityportal ispričala Diana Breko Reščić i ubrzo nastavila.

 

Treneri(ce) u HOK Gorici. Foto: HOK Gorica

 

“Ono što smo stavili ispred sebe kao glavni cilj ove sezone je nastup naše djece u svim mlađe dobnim kategorijama te razvoj svakog pojedinog djeteta u skladu sa njihovim godinama i mogućnostima te uvođenje naših najmlađih u sustav natjecanja. Od ove sezone, za razliku od proteklih, po prvi put HOK Gorica nastupa i natječe se u seniorskoj kategoriji sa djevojkama koje su svoj odbojkaški put započele u drugim velikogoričkim klubovima, i na kraju, zajedno sa svojim roditeljima povjerenje dale baš nama. Bez prevelikih očekivanja na samom početku sezone, sa ne puno iskustva u seniorskim natjecanjima, krenuli smo sa nastupom u 3. nacionalnoj odbojkaškoj ligi. Nakon 18.kola i pobjeda protiv Ogulina, Gline, OK Velike Gorice, Dugog Sela, Sunje, Peščenice, Plavog Zmaja iz Duge Rese, Feniksa te jednog poraza, Hrvatski odbojkaški klub Gorica osvojio je najviše bodova i ima priliku nastupati u većem rangu natjecanja – 2. nacionalnoj odbojkaškoj ligi.

 

Vladimira Bracu Jankovića (desno) se sluša. Foto: HOK Gorica

Svojim pristupom i ponašanjem, odnosno ostvarenim rezultatima, nedvojbeno smo dostojan predstavnik našeg Grada pa i Županiji a vjerujemo da se o HOK Gorici priča i spominje i na razini Hrvatske kao primjer dobrog i poštenog rada, kao što se nekada pričalo o pokojnom Dedi Azeniću i Azeni. Trenerica seniorki je Ines Rendulić nekadašnja igračica Azene, Mladosti, Kaštela i Vukovara te reprezentativka Hrvatske. Djevojke koje su zaslužne za ostvareni rezultat su: Ana Jelić, Nina Rendulić, Lara Ćopić, Mia Smolčić, Paula Varda, Tea Hrženjak, Tea Gilja, Antonia Milić, Antonia Radoš, Anamarija Bilać, Paula Skrbin, Lana Jurković, Dorotea Mihalinčić i Petra Kraljević a nove igračice Dora Ivanković, Dona Jelić i Tena Špoljarić”– otkrila je Diana i na kraju dodala.

 

 

 

Uzrast -13. Foto: HOK Gorica

“POZIVAMO DJEVOJČICE SVIH UZRASTA I DJEČAKE 2005.GODIŠTA I MLAĐE, DA SE PRIKLJUČE HRVATSKOM ODBOJKAŠKOM KLUBU GORICA I TRENIRAJU UZ STRUČNE OSOBE I TRENERE KOJI SU SVOJE IGRAČKE KARIJERE GRADILI U HRVATSKOJ I INOZEMSTVU. INFORMACIJE-predsjednica Katarina Brnada Ćosić 099/303 09 00, dopredsjednica Diana Reščić Breko 091/450 67 88, dopredsjednik Dario Kovačić 098/191 21 34. Facebook: Hrvatski odbojkaški klub Gorica, Instagram: hok_gorica”

 

 

 

 

 

 

 

Galerija fotografija

Sport

KURILOVEC – Na Udarniku prozivka trenera Perice Vidaka

Objavljeno

on

U ponedjeljak je na SRC Udarnik službeno započelo pripremno razdoblje turopoljskog trećeligaša Kurilovca. Uvodno su se u prostorijama sportskog doma igračima obratili trener Perica Vidak, dopredsjednik kluba Ivica Krmpotić te član Uprave Filip Gabelica. Nakon uvodnog sastanka trener Perica Vidak i igrači na umjetnoj travi sportskog kompleksa u Kurilovcu krenuli su sa sportskim aktivnostima za brušenje forme u nastavku proljetnog dijela prvenstva.


Kako je planirao pripremno razdoblje pojasnio nam je trener Vidak.
– Pripreme su bazirane na šestotjednoj bazi, imamo dogovoreno 6 pripremnih utakmica, uglavnom sa momčadima iz istog ili višeg ranga. Pripreme su klasika i vjerujem da će to biti dovoljno da se pripremimo. Iako još nismo posloženi na način koji bi trebali biti, možda će nam još trebati tjedan dva da se posložimo oko momčadi. Imamo dogovorene utakmice sa Zagorcem iz Krapine, Kopra, Dinamo II i u dva vikenda imamo duple utakmice protiv, jedan vikend Rudar iz Prijedora i Hrvatski Dragovoljac, a drugi Segesta i Lukavec.


Prema riječima trenera Vidaka što se odnosi na odlaske i dolaske igrača, ove zime priča je uglavnom skoncentrirana više na odlascima.
– Igrački kadar je pod upitnikom, dosta bitnih igrača je napustilo klub. Šime Gregov koji je u HD-u, Marko Muhar u Dinamu II, Krpečanec u Lukavcu, Marelja ima ozbiljni problem sa ozljedom i Brajko koji je u Dinamu iz Odranskog Obreža. Izgubili smo 5-6 igrača koji su iznjeli veliku minutažu u prvom dijelu sezone i mislim da trebamo jako zasukati rukave da bi došli na jesensku kvalitetu. Trenutni kadar Kurilovca čine vratari Jelavić i Tomić, Čurek, Perić, Čunčić, Rajić, Čolić, Šarić, Desput, Mandura, Kelava, Matoš, Povoljnjak, Sedlaček, Humeljak, Spudić i Roginić. Na probi imamo nekoliko igrača, očekuje se još dolazak mladih igrača Gorice te angažman još 2-3 igrača. Također neki naši igrači su na probi u drugoligaškim klubovima pa ćemo vidjeti kako će se to rasplesti dalje.
Trenerska očekivanja u proljetnom nastavku.
– Da je ostao veći dio jesenske momčadi rekao bi da je cilj među vodećih 5-6 momčadi, sada trenutno možemo samo nagađati, zavisi kako ćemo se kompletirati, ne bih davao neke prognoze u vezi poretka.


Poznato je da slijedi velika reorganizacija preslagivanja trećih liga kojih će od slijedeće sezone biti pet, Kurilovec ni u kom slučaju nije ugrožen. Toga su svijesni i ljudi iz klupske Uprave, dopredsjednik Ivica Krmpotić ovako rezonira stanje.
– Za ovu sezonu nemamo velike ambicije, proljetni dio ove sezone bazirat ćemo na mlađim igračima, ponuditi im afirmaciju kroz utakmice. Igrački kadar je trenutno malo tanji, no kroz slijedećih desetak dana priključit će nam se dvojica-trojica igrača iz Gorice ili okolnih klubova.
Na priču se nadovezao i član Uprave Kurilovca Filip Gabelica.
– Htio bih se nadovezati na priče po kuloarima kako Gorica raskida suradnju sa Kurilovcem. Naša suradnja je i dalje postojana i tu nema nikakvih trzavica, njihovi treneri i igrači za koje oni smatraju da trebaju više igrati, a tamo se nisu nametnuli su kod nas. Interes Gorice i Kurilovca je obostrana suradnja. Kurilovec ima 26. siječnja skupštinu, tada ćemo izabrati prvog čovjeka kluba, to će biti domaći kurilovečki dečko, koji je u klubu godinama i odlično pozna situaciju.

Nastavi čitati

Kolumna

KOLUMNA ‘Kauboji’ su sjajni, ali obrana je problem, zato Štrlek ispašta…

Hrvoje Pekera, legendarni igrač i dugogodišnji trener HRK Gorice, danas tajnik kluba, za Cityportal piše o Svjetskom prvenstvu u rukometu. I Peks je iznenađen koliko dobro izgleda hrvatska reprezentacija…

Objavljeno

on

Nakon što smo odradili ove prve tri utakmice, pobijedili Island, Japan i Makedoniju, mogu reći jedino – dobri smo! Iskreno, dečki su me stvarno ugodno iznenadili. Sad, je li to do protivnika ili do nas, tek ćemo vidjeti, ali na trenutke to doslovno igramo na rutinu, a protiv Islanda smo pokazali da se možemo i vratiti. Konačno imamo golmana na solidnoj razini, čak i više od toga, a napad funkcionira jako dobro. Najviše me impresionira što smo se uspjeli prilagoditi, znali smo igrati brzo s Islandom i Japanom, ali i odigrati potpuno drugačiju utakmicu s Makedonijom. To je bio šah, poziciona igra, utakmica kakve mi treneri volimo, jer u tome možeš puno više toga vidjeti, o dosta toga odlučuju treneri…

Lako se složiti s tezom da je dosad naš ključni čovjek bio Marin Šego. Čovjek je drugi golman turnira, na 38 posto obrana je, ali važno je da tu razinu zadrži i s jačim protivnicima. Uspije li to, uz mali napredak u obrani, možemo napraviti velik posao. Šegu nisam uspio upoznati kao igrač, oprostio sam se malo prije nego što je počeo braniti za čakovečki PIPO, ali znam da je riječ o stabilnom golmanu, iskusnom, koji brani u velikim klubovima već godinama, ne gubi se, nije sklon ozljedama… Nije letač ni divljak, on je golman kakvog mi treneri volimo.

Hrvoje Pekera već je više od dva i pol desetljeća igrač, trener i tajnik u HRK Gorici

Važna je u svemu tome i uloga Davora Dominikovića, Linina pomoćnika. Općenito, uloga bilo kojeg pomoćnika u hrvatskoj reprezentaciji je velika. Lino je vizionar, ima ideje, a pomoćnici su tu da njegove ideje provedu u djelo, ali i da nekako izbalansiraju sve to skupa. Vizionari poput Lina uvijek su bili malo ekstremniji, zato je potreban balans. A igrači na terenu to jako dobro znaju i prepoznaju.

Međutim, uz sve dobro, vidio sam u ove prve tri utakmice i potencijalni problem – nemamo puno obrambenih igrača. Nama je sad Duvnjak najbolji obrambeni igrač, a tu bismo njega trebali štedjeti. Vidjelo se to protiv Islanda, kad je on desetak minuta “stisnuo” obranu, mi smo ih razvalili. Baš na račun njegove obrane. OK, igraju solidnu obranu Stepančić i Vranković, ali Cindrić i Karačić mogu biti samo “krajnji” u obrani, na krilu, kao i Horvat, i Štrlek, pa onda Šipić, naš najbolji pivot, ali ni on ne igra obranu… I upravo zato je Štrlek ispao kolateralna žrtva. Gotovo uopće ne igra, a sigurno bi igrao da imamo više vanjskih igrača koji mogu igrati dvosmjerno. Morat će Červar dobiti još nekog obrambenog igrača, vidjet ćemo može li to biti Blažević, ali za jače protivnike trebat će nam bolja obrana.

Korisnim rješenjem pokazala se i igra sedam na šest. Mora i to biti opcija, jer takvom igrom smo čuvali prednost protiv Makedonaca, vratili se u sigurnost, što znači da treba to koristiti, ali s mjerom. Iako, u toj priči zapravo je ključ obrana. Ne treba ti sedam na šest ako dobro odradiš obranu i istrčiš kontru ili polukontru…

U četvrtak nam slijedi Bahrein, s kojim igramo potpuno nevažnu utakmicu. Oni sigurno neće proći u drugi krug, što znači da ove bodove nećemo prenositi. Zato je utakmica bez prave važnosti, ali naravno da bi bilo dobro to dobiti, zbog kontinuiteta i samopouzdanja. Ta će nam utakmica doći kao trening, Lino će sigurno odmarati Duvnjaka, a priliku će dobiti igrači koji su dosad igrali manje. A onda idemo na Španjolsku…

Španjolci su jedni od glavnih favorita prvenstva, no imali su problema s Japancima, što govori da im ne odgovaraju brzi protivnici. No oni su čvrsti, iskusni, to će biti jedna prava utakmica. Bojim se samo da se naši ne potroše previše, jer nakon toga tek slijede ključne utakmice, ali naravno da bi nam bod ili dva značili jako, jako puno, time bismo si odškrinuli vrata polufinala.

Nastavi čitati

Sport

Tužni Nigerijac na odlasku, vraća se Ljubisavljević, Krško stiže u Goricu

Nogometaši Gorice u srijedu u 14.30 sati igraju pripremnu utakmicu protiv slovenskog prvoligaša Krškog. Idilu na pripremama pokvarila je ozljeda igrača koji je tek došao ove zime…

Objavljeno

on

Nakon što su odradili prvu pripremnu utakmicu, u subotu protiv Lokomotive (1-1), nogometaši Gorice vratili su se u normalan ritam treninga (čitaj: žestok!), koji će opet malo prekinuti u srijedu, utakmicom protiv slovenskog prvoligaša Krškog. Slovenci će na megdan Goričanima istrčati u 14.30 sati, igrat će se na terenu s umjetnom travom, predviđeno je da i ovoga puta priliku dobiju svi igrači… Svi osim dvojice, koji sa sobom donose dijametralno suprotne priče.

Prva, sretnija, kaže da se Nemanja Ljubisavljević, 22-godišnji stoper koji je prošle sezone bio standardan, oporavio od ozljede i priključio treninzima prve momčadi. Bio je u zapisniku u prva dva kola, odigrao deset minuta protiv Slaven Belupa, no sve je prekinula teška ozljeda. Otišlo je koljeno, odmah je bilo jasno da ga čeka višemjesečni oporavak, jednako kao što je sad jasno da se taj oporavak bliži kraju! Naporno je Nemanja radio cijelo ovo vrijeme i vraća se čak i malo ranije od predviđenog. Neće igrati protiv Krškog, ipak je još prerano, no u nekoj od sljedećih utakmica trebao bi dobiti priliku…

Druga, tužnija priča, vezana je za mladića koji se zove Godwin Udoh. Mladi Nigerijac, 20-godišnjak, jesenas je bio na probi, pokazao da ima potencijala, prije 15-ak dana potpisao ugovor do kraja sezone. A onda je, pogađate, stigla ozljeda. I kod njega je riječ o koljenu, o ozbiljnoj ozljedi koja zahtjeva višemjesečni oporavak, a to će vrlo vjerojatno značiti i rastanak s Goricom prije nego što je uspio i debitirati. Nesretni Nigerijac je utučen, propala mu je velika prilika, no logično je da se u klubu okreću drugim rješenjima.

U srijedu od 14.30 sati ponovno će zaigrati Senegalac Cherif Ndiaye, a moguće je i da priliku dobije mladi reprezentativac Gambije Joof Ousman (18), još jedan novi igrač, dok će sigurno prvi put u ovoj godini zaigrati Iyayi Belive Atiemwen, koji je remi s Lokomotivom gledao s tribina.

Novih dolazaka i odlazaka vjerojatno će biti, ali na njih ćemo vjerojatno morati pričekati još neko vrijeme. Uostalom, prijelazni rok još nije ni počeo, službeno kreće tek 18. siječnja, a završava 15. veljače. Gorica prvu utakmicu prvenstvenog proljeća, podsjećamo, igra 3. veljače na Rujevici, protiv Bišćanove Rijeke.

Nastavi čitati

Reporter 378 - 20.12.2018.

Facebook

Izdvojeno