Poveži se s nama

Sport

HOK Gorica je klub za primjer

Seniorke prve a tu je i oko 170 mladih igračica

Objavljeno

3. liga. Foto: HOK Gorica

 

Subota je 5. svibnja 2018. poprilično rano u jutro (8:30) u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Gorici a djevojčice dobi U-13 i U-15 španaju odbojku na dva terena da se sve praši. Tražili smo informacije tko to igra turnir i dobili ih. Znate li od koga? Od legendarne odbojkašice Diane Breko Reščić koja je igrala za Azenu u najboljim i najljepšim danima ponosa i slave odbojke u Velikoj Gorici u vremenu dede Azenića, drage nam Snježane Ušić rođene Azenić koje nažalost odnedavno više nema, iskusnog trenera i vođe Brace Jankovića, suigračica Senne Ušić, Une Bogović, Sandre Bašić, Bernarde Buđa, Snježane Radović, Ines Rendulić, Vande Dobrić, Danijele Zdeličan, Marije Salopk, Marije Avlijaš te tada već super iskusne Snježane Ušić. Kasnije je Diana bila i reprezentativka Hrvatske. Evo priče o HOK Gorici u režiji Diane Breko Reščić.

 

Dogradonačelnik Ervin Kolarec uvijek je uz sportaše. Foto: HOK Gorica

 

“Turnir organizira HOK Gorica a u kategoriji male odbojke i paralelno mlađih kadetkinja. Sudjeluju OK DINAMO iz Zagreba, OK NOVO MESTO iz Slovenija i HOK GORICA iz Velike Gorice”– otkrila je na početku razgovora Diana Breko Reščić i zainteresirala dopisnika Cityportala za nešto više o klubu.

 

Seniorke HOK Gorice. Foto: HOK Gorica

“Hrvatski odbojkaški klub „Gorica“ je klub koji je donedavno djelovao i nastupao pod imenom Škola odbojke „Gorica“ koja je osnovana 2013. godine (osnivači Katarina Brnada Ćosić, Diana Breko Reščić i Zrinka Zuanović Petrović), a sazrijevanjem, rastom i razvojem jedini logični slijed bio registracija i učlanjenje u Hrvatski odbojkaški savez, kao i u Županijski odbojkaški savez, te se stoga i dogodila promjena imena. HOK „Gorica“, ondašnja Škola odbojke Gorica, nastala je iz ljubavi prema odbojci i svemu onome što se osnivačicama usadilo u samom početku njihovih odbojkaških karijera! Danas HOK „Gorica“ okuplja preko 170 djece i članova kluba, kao i njihove roditelje, prijatelje, sponzore i ljubitelje odbojke. Djelujemo na području Velike Gorice i njezine okolice a svoju podršku su nam dale: Osnovne Škole E.Kumičić, E.Kvaternik, J.Habdelića, Velika Mlaka, Šćitarjevo, Novo Čiće kao i sam Grad Velika Gorica koji nam je na korištenje ustupio termine u Gradskoj sportskoj dvorani, Zajednica sportskih udruga grada Velike Gorice – čiji smo punopravni član i Hrvatski olimpijski odbor koji podupire i pomaže razvoju sporta i mladih. HOK „Gorica“ ima 10 trenera, koji su obrazovani za rad sa djecom i prenošenje znanja iz odbojkaškog sporta. To su Zrinka Petrović, Ana Fišer, Ines Rendulić, Nikolina Humić, Diana Prevolnik, Diana Breko, Reščić, Katarina Čosić, Jurica Antić, Marija Radoš i Sandra Bašić. Redom među njima su tri reprezentativke Hrvatske sa zavidnom domaćom i inozemnom karijerom, dva trenera sa iskustvom vođenja nacionalnih liga u Hrvatskoj i 5 trenera/demonstratora specijaliziranih za rad sa najmladjim dobnim skupinama. U sezoni 2017/2018 naša djeca nastupaju u svim mlađedobnim kategorijama od supermini odbojke, preko mini i male odbojke (mini ekipa je prvak Županjie sa trenericom Katarinom Čosić), do mlađe kadetske, kadetske i juniorske kategorije te seniorske u 3. nacionalnopj ligi. Možemo se pohvaliti medijskom potporom jedne od naših najgledanijih sportskih emisija „Sport nedjeljom“ koja se emitira na većini lokalnih i nacionalnih tv postaja. „City Tv“, „City radio“, „City Portal“, Vg danas“, portal „O1“, portal „odbojka.hr“ također su stali uz nas! Naši mentori su Vladimir Braco Janković i Marija Anzulović o kojima ne treba previše trošiti riječi jer su poznati i priznati i van naših granica“-u jednom dahu je samo za Cityportal ispričala Diana Breko Reščić i ubrzo nastavila.

 

Treneri(ce) u HOK Gorici. Foto: HOK Gorica

 

“Ono što smo stavili ispred sebe kao glavni cilj ove sezone je nastup naše djece u svim mlađe dobnim kategorijama te razvoj svakog pojedinog djeteta u skladu sa njihovim godinama i mogućnostima te uvođenje naših najmlađih u sustav natjecanja. Od ove sezone, za razliku od proteklih, po prvi put HOK Gorica nastupa i natječe se u seniorskoj kategoriji sa djevojkama koje su svoj odbojkaški put započele u drugim velikogoričkim klubovima, i na kraju, zajedno sa svojim roditeljima povjerenje dale baš nama. Bez prevelikih očekivanja na samom početku sezone, sa ne puno iskustva u seniorskim natjecanjima, krenuli smo sa nastupom u 3. nacionalnoj odbojkaškoj ligi. Nakon 18.kola i pobjeda protiv Ogulina, Gline, OK Velike Gorice, Dugog Sela, Sunje, Peščenice, Plavog Zmaja iz Duge Rese, Feniksa te jednog poraza, Hrvatski odbojkaški klub Gorica osvojio je najviše bodova i ima priliku nastupati u većem rangu natjecanja – 2. nacionalnoj odbojkaškoj ligi.

 

Vladimira Bracu Jankovića (desno) se sluša. Foto: HOK Gorica

Svojim pristupom i ponašanjem, odnosno ostvarenim rezultatima, nedvojbeno smo dostojan predstavnik našeg Grada pa i Županiji a vjerujemo da se o HOK Gorici priča i spominje i na razini Hrvatske kao primjer dobrog i poštenog rada, kao što se nekada pričalo o pokojnom Dedi Azeniću i Azeni. Trenerica seniorki je Ines Rendulić nekadašnja igračica Azene, Mladosti, Kaštela i Vukovara te reprezentativka Hrvatske. Djevojke koje su zaslužne za ostvareni rezultat su: Ana Jelić, Nina Rendulić, Lara Ćopić, Mia Smolčić, Paula Varda, Tea Hrženjak, Tea Gilja, Antonia Milić, Antonia Radoš, Anamarija Bilać, Paula Skrbin, Lana Jurković, Dorotea Mihalinčić i Petra Kraljević a nove igračice Dora Ivanković, Dona Jelić i Tena Špoljarić”– otkrila je Diana i na kraju dodala.

 

 

 

Uzrast -13. Foto: HOK Gorica

“POZIVAMO DJEVOJČICE SVIH UZRASTA I DJEČAKE 2005.GODIŠTA I MLAĐE, DA SE PRIKLJUČE HRVATSKOM ODBOJKAŠKOM KLUBU GORICA I TRENIRAJU UZ STRUČNE OSOBE I TRENERE KOJI SU SVOJE IGRAČKE KARIJERE GRADILI U HRVATSKOJ I INOZEMSTVU. INFORMACIJE-predsjednica Katarina Brnada Ćosić 099/303 09 00, dopredsjednica Diana Reščić Breko 091/450 67 88, dopredsjednik Dario Kovačić 098/191 21 34. Facebook: Hrvatski odbojkaški klub Gorica, Instagram: hok_gorica”

 

 

 

 

 

 

 

Galerija fotografija

Sport

Remizirali Gradići i Zelina te Lukavec i Gorica II

Lider 1. ŽNL istok Sloga iz Križa utrpala Brcku sedmicu

Objavljeno

on

Arhiva – Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

 

Na subotnjim prvenstvenim utakmicama klubova NSVG nije bilo iznenađenja a od četiri odigrana dvoboja čak tri su završila neodlučno. U Sop Hrušćici domaća Sava je tri puta vodila a Meštrica tri puta poravnavala. Četvrto vodstvo domaćih, gosti nisu uspjeli anulirati. Vodeća momčad 1. ŽNL istok Sloga iz Križa sedam puta je torpedirala Brcko i sigurno zadžala tron a hoće li povećati bodovnu prednost (tri), pokazat će nedjeljne utakmice konkurenata Dinama Hidrela i Lonje.

 

Arhiva – Foto: Vitomir Štuban/cityportal.hr

REZULTATI UTAKMICA KLUBOVA NSVG ODIGRANIH 19. SVIBNJA 2018.:

3. HNL zapad 30. kolo
19. svibnja 2018. 17:30 Velika Gorica SRC Udarnik KURILOVEC-DUBRAVA TIM KABEL 0:0

4. HNL 27. KOLO
19. svibnja 2018. 17:30 Buševec GRADIĆI-ZELIN 1:1 (za Gradiće zabio Igor Hajduk u 70. min. iz kaznenog udarca)

JŽNL 26. KOLO
19. svibnja 2018. 17:00 Lukavec LUKAVEC-GORICA II 1:1 (L. Borković/Roginić)

1. ŽNL istok 26. KOLO
19. svibnja 2018. 17:00 Sop Hrušćica SAVA-MEŠTRICA 4:3

Nastavi čitati

Sport

Kurilovcu i Dubravi po bod

Vratari i obrane odigrali bez ozbiljnijih pogrešaka

Objavljeno

on

19.05.2018. SRC Udarnik, Kurilovec-Dubrava Tim Kabel. Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

 

Žustra, zanimljiva, neizvjesna pa i relativno kvalitetna utakmica dva ravnopravna suparnika pa je i konačni rezultat 0:0 najrealniji. Prilika je bilo za Kurilovec (5. Brajko, 48. i 80. Džaja, 59. stativa Celičeka) ali i Dubravu (1. i 34. Filipović, 17. Mudražija, 53. Alghoul). Kod domaćih istaknuli su se vratar Kranjčec, stoper Čunčić i lijevi bočni Šarić a za goste vratar Bogović, vezni Alghoul i lijevokrilni napadač Filipović. U 55. minuti teže je ozljeđen kod Kurilovca Ivan Horvat (koljeno).

19.05.2018. SRC Udarnik, Kurilovec-Dubrava Tim Kabel. Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

KURILOVEC 0
DUBRAVA TIM KABEL 0
VELIKA GORICA SRC Udarnik. Igrano 19. svibnja 2018. od 17:30. Gledatelja 200. Sudac: Marić (Sisak) 6,5. Pomoćnici: Valešić i Kukurić.
KURILOVEC: Kranjčec 7, Čurek 6,5, Čunčić 7, I. Čolić 6,5, Šarić 7, Celiček 6, Kovačić 6, Džaja 6, Povoljnjak 6 (od 75. Kelava-), Horvat 6 (od 56. Ladović 6), Brajko 6.
TRENER: Damir Biškup 6,5
DUBRAVA TIM KABEL: Bogović 7, Berić 6,5, Čopec 6,5, Žugaj 6,5, Čečura 6,5, Šugić 6, Alghoul 7, Mudražija 6, Pejić, Kovačević 6 (od 60. Džeferović 6), Filipović 7.
TRENER: Krešimir Sunara 6,5
IGRAČ UTAKMICE: Mislav Čunčić

 

Nastavi čitati

Sport

FOTO Memorijalni kuglački turnir ”Željko Plepelić – Beli”

Objavljeno

on

Memorijalni kuglački turnir u spomen na Željka Plepelića – Belog, legendu turopoljskog nogometa i zaljubljenika u sport, održan je sinoć na kuglani KK Radnik, ŠRC Velika Gorica. Sjećanja na Belog evocirali su Ivica Šipušić – Šiljo i Josip Kozačinski, inicijatori pokretanja Memorijala te veliki štovatelji nogometnog velemajstora i čovjeka kojeg su krasile posebnost i korektnost. Elokventni Kozačinski zahvalio se Marici Stepanić, predstavnici ŠRC Velika Gorica, Nenadu Črnku, predsjedniku HNK Gorica i ‘aerodromcima’ iz Zračne luke za nesebičnu pomoć u organizaciji Memorijala.

Sudionika na kuglačkom nadmetanju bilo je manje nego na prošlogodišnjem Memorijalu, ali su ipak uspjeli odigrati turnir s četiri ekipe u konkurenciji. Prijateljsko druženje nastavljeno je u restoranu na prigodnoj večeri.

Galerija fotografija

Nastavi čitati
MONOKL
SOLARIJ
ReporterIzdvojeno