Poveži se s nama

HOTNEWS

Gradonačelnik predstavio plan provedbe projekta Aglomeracija Velika Gorica

Tijekom svibnja bit će raspisani natječaji za izvođače radova, a u jesen počinju radovi

Objavljeno

Gradonačelnik Dražen Barišić predstavio je danas plan provedbe projekta Aglomeracija Velika Gorica. Kako kaže, uskoro se očekuje potpisivanje ugovora s Hrvatskim vodama, a već u svibnju bi trebali biti raspisani prvi natječaji za izvođače radova. Početak radova očekuje se na jesen.

„To je projekt vrijedan 495 milijuna kuna s PDV-om. Sa zadovoljstvom mogu poručiti da je ovo najveći komunalni projekt koji se ikada dogodio na ovom području. Posebice na području Velike Gorice. On za nas predstavlja jednu novu kvalitetu života“, istaknuo je gradonačelnik.

Zamjenik gradonačelnika Stjepan Kos poručio je kako će ovim projektom napokon biti riješena odvodnja u Donjem Turopolju.

„Možemo reći da se provedba projekta malo rastegnula zbog imovinsko-pravnih odnosa. Morali smo rješavati pojedinačne slučajeve, kako bi došli do ovog rješenja“, objasnio je Kos.

Direktor VG Vodoopskrbe Nikica Visković naglasio je kako je i druga faza projekta u pripremi.

„Radi se na projektima i dosta toga je riješeno. Obuhvaćena će biti sva naselja koja nisu pokazana u ovom prilogu, Gornje Podotočje, Čička Poljana i Jagodno. Zaista je obiman posao, ali smo svjesni da je jako važno da ga kvalitetno pripremimo kako bi realizacija išla što lakše“, dodao je Visković

Najavljena je i realizacija projekta Aglomeracija Mala Buna, koji bi trebao riješiti problem odvodnje okolnih naselja, uključujući i Općinu Kravarsko. U konačnici malobunska Aglomeracija bi trebala biti spojena na Aglomeraciju Velika Gorica, odnosno novi pročistač.

„Imamo predstudiju izvedivosti i ove godine ćemo pokrenuti Studiju utjecaja na okoliš te Studiju izvodivosti. Prema direktivi Europske unije projekt bi trebalo završiti između 2020. i 2023. godine“, najavio je Dubravko Katulić, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet.

Ovim projektima Velika Gorica i Turopolje u idućih par godina trebali bi doživjeti pravi boom komunalne infrastrukture. Potrebno je, kako kažu naši sugovornici, još samo malo strpljenja.

HOTNEWS

FOTO Polaganjem vijenaca za poginule branitelje započelo obilježavanje Dana grada

Objavljeno

on

Obilježavanje Dana grada Velike Gorice započelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata.  Počast hrvatskim braniteljima odali su gradonačelnik Dražen Barišić, njegovi zamjenici Ervin Kolarec i Krešimir Ačkar te predstavnici Gradskog vijeća koje je predvodio predsjednik Gradskog vijeća Neven Karas. Vijence i svijeće su položili i članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja, predstavnici braniteljskih udruga, policije, vatrogasaca te predstavnici političkih stranaka i Plemenite opčine Turopoljske.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

FOTO Dječji kulturni centar iz Albanije gostovao u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Vijeće albanske nacionalne manjine Zagrebačke županije, predsjednik Memetali Zenuni Memy, i Zajednica Albanaca Zagrebačke županije ugostila je Dječji kulturni centar Grada Skadra, direktor Kujtim Alija, povodom obilježavanja Dana zastave (Dan državnosti) Republike Albanije. Svečani koncert održan je sinoć u dvorani Gorica Pučkog otvorenog učilišta.

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Program je vodila (i pjevala) Ketlin Pjalmi, suvoditelj je bio Memy kao i prevoditelj s albanskog na hrvatski jezik i obratno, pozivao je na pozornicu goste odnosno uzvanike koji su imali kraće pozdravne govore. Posjetitelje su pozdravili veleposlanici Albanije i Kosova, v.d. poslanika Sjeverne Makedonije, Hrvoje Frankić, zamjenik župana Zagrebačke županije i Kujtim Alija.

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Izvođačka ekipa iz Albanije bila je mlada sa odličnim solistima i raznovrsnim koreografijama. Gost koncerta bilo je Kulturno umjetničko društvo Šćitarjevo sa svojom tamburaškom sekcijom, predsjednica Branka Tretinjak. Nakon dvosatnog programa druženje je nastavljeno uz bogati domjenak.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno