Poveži se s nama

Vijesti

Grad priprema olakšavajuće mjere za građane i poduzetnike

Zbog pandemije koronavirusa, Gradsko vijeće bi trebalo donijeti nove mjere o plaćanju komunalne naknade, naknade za korištenje javnih površina te naknadi za plaćanje dječjih vrtića i produženog boravka u školama

Objavljeno

Na inicijativu predsjednika Gradskog vijeća Nevena Karasa i gradonačelnika Dražena Barišića održan je sastanak s predstavnicima klubova vijećnika velikogoričkog Gradskog vijeća.

Uz prezentirane, do sada poduzete mjere Stožera civilne zaštite, dogovoreno je održavanje sjednice Gradskog vijeća na kojoj bi se trebali usvojiti prijedlozi za olakšavajuće mjere građanima i poduzetnicima, a u vidu plaćanja komunalne naknade, naknade za korištenje javnih površina kao i naknada za plaćanje dječjih vrtića i produženog boravka u školama.

– Klubovi vijećnika istaknuli su zadovoljstvo reakcijama i dosadašnjim postupanjem u nastaloj situaciji te jedinstveno istaknuli kako u ovoj situaciji svi moraju biti odgovorni i zajednički djelovati bez obzira na stranačku pripadnost – kažu iz Grada Velike Gorice.

Vijesti

Lakša prometna nezgoda u Sisačkoj

Objavljeno

on

U poslijepodnevnim satima, u Sisačkoj ulici (kod “Spajića”) dogodila se prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala dva osobna automobila.

Više detalja bit će poznato nakon očevida.

Nastavi čitati

Vijesti

Niste se cijepili protiv gripe? Ne brinite, ni u prosincu neće biti kasno!

Pravo na besplatno cjepivo imaju stariji od 65 godina, kronični bolesnici, zdravstveni radnici i trudnice.

Objavljeno

on

Prošlog tjedna započelo cijepljenje protiv gripe. Prvog dana u goričkom Domu zdravlja bilo je pravo opsadno stanje, doslovno se tražilo cjepivo više, telefonske linije liječnika bile su zakrčene pozivima, ali razloga za paniku zapravo nije trebalo biti.  Oni koji se još nisu uspjeli cijepiti, ne moraju brinuti, svi će doći na red, a potvrdila nam je to i voditeljica goričke Ispostave Doma zdravlja, Ljubica Zrno.

– Prvi dan smo doista imali opsadno stanje jer su obiteljski liječnici dobili jako malu količinu cjepiva protiv gripe u odnosu na onu koju su naručili, no već za par dana stigla je nova količina cjepiva tako da su mogli zadovoljiti potrebe koje smo na početku planirali. Očekujemo da će u prvom tjednu studenog doći još jedna doza, a važno je reći da se neće biti kasno cijepiti ni u prosincu, te da ako se i tada građani cijepe, zdravlje im neće biti ugroženo i ne moraju brinuti da je to prekasno.- pojasnila je Zrno.

Pravo na besplatno cjepivo imaju stariji od 65 godina, kronični bolesnici, zdravstveni radnici i trudnice. Svi drugi platit će ga 96 kuna. Također, oni koji nemaju pravo na besplatno cijepljenje, a žele se cijepiti protiv gripe, mogu to učiniti kod izabranih liječnika ukoliko sami nabave cjepivo na temelju recepta. 

Nastavi čitati

Vijesti

Bogata ponuda cvijeća na goričkoj tržnici povodom blagdana Svih svetih

Krizanteme možete kupiti za 30 kuna.

Objavljeno

on

Bliži se blagdan Svih svetih, a samim time pojačani su odlasci na groblja kako bi uredili posljednja počivališta svojih najmilijih. Na goričkoj tržnici u Školskoj ulici izbor cvijeća je doista bogat, uz pristupačne cijene.

-U ponudi imam sve ono što je prigodno za blagdan Svih svetih. Viole, maćuhice, razne vrste vrijeska, zimzelenog raslinja, krizanteme… Cijene su vrlo pristojne, maćuhice su zadnjih dvadeset godina  po 3 kune, krizanteme su od 30 kuna nadalje, a upravo njih ljudi najčešće i kupuju.-rekla nam je Vesna Smajić iz Lazine Čičke koja dugi niz godina prodaje cvijeće upravo na goričkoj tržnici.

Galerija fotografija:

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno