Poveži se s nama

HOTNEWS

GORIČKI SDP ODLUČIO Aleksandar Horvat nosit će listu za gradonačelnika Velike Gorice

Objavljeno

aleksandar-horvat

Aleksandar Horvat

Najviše tijelo Goričkog SDP-a večeras je potvrdilo da će listu za najodgovorniju čelnu gradsku funkciju nositi jedan od najaktivnijih mladih članova stranke Aleksandar Horvat. Aleksandar je dijete skromne obitelji iz Starog Čiča. Otac Vlado je izniman sportski djelatnik, nogometaš i trener, dok je Aco kako su ga svi od milja zvali uz svog oca trenera radio svoje prve nogometne korake u Jelačiću iz Vukovine, pa onda zajedno sa ocem nastavio u Poletu iz Buševca.

Aleksandar Horvat je visokoobrazovan mladi SDP-ov kadar koji je sa svojim aktivnostima skrenuo pažnju na sebe u posljednje dvije godine, što je bilo i dovoljno da mu stranka već na slijedećim lokalnim izborima ukaže puno povjerenje i potporu. Horvat je od 2011. u braku sa suprugom Tamarom sa kojom ima i dva sina. Završio je Ekonomski fakultet u Zagrebu, a trenutno je zaposlen u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode.

Kontaktirali smo i predsjednika gradske organizacije SDP-a Damira Šimunića, kao i novog kandidata za gradonačelnika iz SDP-a.

Pred nama je vrlo važno razdoblje u kojem želimo potvrditi i na lokalnim izborima kako je stranka homogena i kako je došlo vrijeme da mladim, školovanim i perspektivnim ljudima iz naše stranke i grada damo punu potporu da povedu i SDP i Veliku Goricu u novo doba pobjedom na predstojećim lokalnim izborima. Aleksandar Horvat je jedno od mnogih kvalitetnih imena iz naše stranke koja dolaze i uvjereni smo da je svojim dosadašnjim radom stekao dovoljno iskustva da uz našu punu podršku povede SDP do pobjede” – rekao nam je Damir Šimunić, koji nije demantirao hoće li zajedno sa Horvatom na listu kao jedan od dvojice dogradonačelnika, čime bi dao pečat poruci koju je jednom ranije i najavio kako će SDP u spoju mladosti i iskustva ozbiljno zaprijetiti HDZ-u na predstojećim lokalnim izborima.

“Iznimno sam ponosan na povjerenju koje su mi moji stranački kolege ukazali i svjestan sam činjenice da nam predstoji vrlo ozbiljan posao u kampanji pred lokalne izbore. Smatram da je gradski SDP vrlo snažna organizacija i da u sinergiji mladosti, entuzijazma i iskustva možemo ponuditi prihvatljiv program svakom građaninu našega grada, kojim ćemo na predstojećim izborima potvrditi svoju snagu i ambiciju te pobijediti. Ja i moji stranački kolege učinit ćemo sve da budući program koji ćemo ponuditi bude najveći adut u dobivanju povjerenja građana.” – rekao nam je Aleksandar Horvat na kraju. Kandidatura Horvata mora proći stranačku konvenciju 05. studenoga, dok će dan kasnije i službeno biti predstavljen na konferenciji za tisak.

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Smjena u Skupštini: Čičak na mjesto Mikuljana

Na 15. Sjednici većinom glasova članova županijske Skupštine dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Objavljeno

on

U odsustvu župana Stjepana Kožića i zamjenice predsjednika Skupštine Ljubice Ambrušec zbog zdravstvenih razloga, članovi Skupštine Zagrebačke županije donijeli su odluku o razrješenju predsjednika Damira Mikuljana, koji je također svoju odsutnost opravdao putovanjem van Hrvatske. Skupštinu je vodio zamjenik predsjednika Skupštine Zvonko Kunić koji je nakon prisege, čestitao novom predsjedniku Mati Čičku. Naime, zajednički klub članova HDZ-a, HSU-a i HNS-a te Klub vijećnika “Stjepan Kožić-nezavisna lista” dogovorili su smjenu predsjednika, a kao kandidata predložili načelnika općine Rugvica Matu Čička, koji je na ovoj sjednici zamijenio HDZ-ovog člana županijske Skupštine Mladena Šestana. “Zahvaljujem se predsjedniku Damiru Mikuljanu na dosadašnjem angažmanu i uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti dovršiti sve započete projekte do 2021. godine.”, rekao je Čičak.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Doznajte kako do poticaja za postavljanje sustava obnovljivih izvora energije

Natječaj za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva trebao biti raspisan početkom 2020. godine

Objavljeno

on

Ured za zaštitu okoliša Grada Velike Gorice u petak u suradnji s Velikogoričkom razvojnom agencijom VEGORA i udrugom Ekoregija Velika Gorica mini-konferenciju za poduzetnike, ali i sve ostale građane, o mogućnostima korištenja energije Sunca za proizvodnju električne energije. Konferencija će se održati u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 10 sati, a govorit će se o najavljenom natječaju za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva, koji bi trebao biti raspisan početkom 2020. godine.

Grad Velika Gorica od 2011. godine i pristupanju Sporazumu gradonačelnika teži ka smanjenju emisija stakleničkih plinova kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

U prvoj skupini aktivnosti postignuti su značajni rezultati obnovom stambenog fonda i zgrada javnog sektora, dok se druga skupina aktivnosti temelji na programu „Solarni grad Velika Gorica“ i obuhvaća poticanje korištenje energije sunca za proizvodnju topline i osobito električne energije.

Program konferencije možete preuzeti ovdje, a prijave za konferenciju obavezne su putem on-line obrasca koji se nalazi ovdje.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno