Poveži se s nama

HOTNEWS

GORIČKI SDP ODLUČIO Aleksandar Horvat nosit će listu za gradonačelnika Velike Gorice

Objavljeno

aleksandar-horvat

Aleksandar Horvat

Najviše tijelo Goričkog SDP-a večeras je potvrdilo da će listu za najodgovorniju čelnu gradsku funkciju nositi jedan od najaktivnijih mladih članova stranke Aleksandar Horvat. Aleksandar je dijete skromne obitelji iz Starog Čiča. Otac Vlado je izniman sportski djelatnik, nogometaš i trener, dok je Aco kako su ga svi od milja zvali uz svog oca trenera radio svoje prve nogometne korake u Jelačiću iz Vukovine, pa onda zajedno sa ocem nastavio u Poletu iz Buševca.

Aleksandar Horvat je visokoobrazovan mladi SDP-ov kadar koji je sa svojim aktivnostima skrenuo pažnju na sebe u posljednje dvije godine, što je bilo i dovoljno da mu stranka već na slijedećim lokalnim izborima ukaže puno povjerenje i potporu. Horvat je od 2011. u braku sa suprugom Tamarom sa kojom ima i dva sina. Završio je Ekonomski fakultet u Zagrebu, a trenutno je zaposlen u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode.

Kontaktirali smo i predsjednika gradske organizacije SDP-a Damira Šimunića, kao i novog kandidata za gradonačelnika iz SDP-a.

Pred nama je vrlo važno razdoblje u kojem želimo potvrditi i na lokalnim izborima kako je stranka homogena i kako je došlo vrijeme da mladim, školovanim i perspektivnim ljudima iz naše stranke i grada damo punu potporu da povedu i SDP i Veliku Goricu u novo doba pobjedom na predstojećim lokalnim izborima. Aleksandar Horvat je jedno od mnogih kvalitetnih imena iz naše stranke koja dolaze i uvjereni smo da je svojim dosadašnjim radom stekao dovoljno iskustva da uz našu punu podršku povede SDP do pobjede” – rekao nam je Damir Šimunić, koji nije demantirao hoće li zajedno sa Horvatom na listu kao jedan od dvojice dogradonačelnika, čime bi dao pečat poruci koju je jednom ranije i najavio kako će SDP u spoju mladosti i iskustva ozbiljno zaprijetiti HDZ-u na predstojećim lokalnim izborima.

“Iznimno sam ponosan na povjerenju koje su mi moji stranački kolege ukazali i svjestan sam činjenice da nam predstoji vrlo ozbiljan posao u kampanji pred lokalne izbore. Smatram da je gradski SDP vrlo snažna organizacija i da u sinergiji mladosti, entuzijazma i iskustva možemo ponuditi prihvatljiv program svakom građaninu našega grada, kojim ćemo na predstojećim izborima potvrditi svoju snagu i ambiciju te pobijediti. Ja i moji stranački kolege učinit ćemo sve da budući program koji ćemo ponuditi bude najveći adut u dobivanju povjerenja građana.” – rekao nam je Aleksandar Horvat na kraju. Kandidatura Horvata mora proći stranačku konvenciju 05. studenoga, dok će dan kasnije i službeno biti predstavljen na konferenciji za tisak.

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno