Poveži se s nama

HOTNEWS

Gorica starta u ponedjeljak sa mnogo novih imena

Objavljeno

Pripreme za novu sezonu nakon prvoligaša započinju i klubovi II HNL. U Gorici je u posljednjih mjesec dana bilo vrlo mirno, ali, radilo se svakodnevno i u ponedjeljak će već na početku priprema biti mnogo novih lica. Od momčadi koja je u prošloj sezoni ostvarila vrlo visoke domete do danas su raskide sa klubom dobili Mikulić, Vinković, Milanović, Hajduk, Škvorc, Perić i Žutić, što znači da su u Gorici ciljane aktivnosti bile usmjerene prema zadnjoj liniji obrane u kojoj je ostao tek kapetan Hrvoje Jančetić. Razgovore oko dovođenja igrača koji bi trebali i pojačati i pomladiti sve linije Gorice su vodili novi izvršni dopredsjednik kluba Miljenko Ćorić, te Miljenko Ražov i predsjednik Črnko, a gotovo je sigurno da će se na prvoj prozivci pojaviti svi dogovoreni igrači: Marin Pejić (26), Segesta, vezni igrač, sa 7 postignutih pogodaka u prošloj sezoni II HNL,  Ennio Travaglia (19), Lokomotiva, lijevi bočni, Josip Jurjević (22), Inter Zaprešić, branič, Luka Smoljo (20), Lokomotiva, branič, Trojan Maloku (19), Inter Zaprešić, vezni, a u utorak bi se Gorici možda mogao priključiti i mladi vezni igrač Zagreba Hrvoje Humeljak koji bi crveni dres Zagreba trebao zamijeniti identičnim Gorice. Humeljak inače živi u Lukavcu, a prve nogometne korake počeo je u K-7 školi nogometa Krešimira Marušića. Uz navedene u ponedjeljak bi se u Gorici trebalo pojaviti još nekoliko vrlo zanimljivih mladih igrača iz Dinama, Imotskog, Splita, Rijeke, a svakako dvojica najatraktivnijih sa odličnim preporukama stići će čak iz Brazila. Gorica će obzirom na starosjedioce (Šušković, Jančetić, Marina, Hodžić (??), Lihić, Španja, Tatar, Matošević, Težak, Postonjski, Krizmanić, Muhar, Žugaj, Vasilj, Sedlaček, Čolić), mlade igrače iz juniora – Povoljnjak, Kamenjašević, Roginić, Krsnik, te Dianeževića i Barišića koji se vraćaju sa posudbi imati vjerujući najavama i preko 40 igrača na treninzima u prvih tjedan dana. Plan je da se već nakon prvih 7-10 dana finalizira momčad sa kojom će se krenuti u II HNL.

 

Gorica - Zadar 22-04-2016 (5)

 

Paralelno sa momčadi klub i Ustanova za upravljanje gradskim stadionom zajedno čine maksimalne napore kako bi sve klupske selekcije imale maksimalno dobre uvjete. Napravljena je kompletna sanacija oba travnata terena gradskog stadiona, a od kolovoza pod nadzorom Gorice počinje sa aktivnostima i sportski centar Velika Mlaka. Zasad sve ostaje isto, osim što će nogometna škola Velika Mlaka i natjecateljski biti pod nadzorom Gorice. Svi treneri i momčadi ostaju na svojim pozicijama kao i dosad, a natjecateljski će se formirati treće selekcije kluba… Nakon ponedjeljka, u petak 15. srpnja kreće sa treninzima i B momčad Gorice, koja bi uspiju li se dovršiti sitni zahvati na SRC Velika Mlaka veći dio svojih domaćih utakmica odigrala upravo na tom sportskom kompleksu. Gorica ovim korakom i preseljenjem dijela svojih aktivnosti u Veliku Mlaku, želi dodatno omasoviti nogomet i bavljenje mladih sportom na području Velike Mlake, Mičevca i Velikog Polja, a istodobno pomoći i u stručnom kadru preseljenjem nekoliko svojih trenera i administracije na to područje. Želja je svih da svako dijete dobije priliku da se i u svom mjestu stanovanja upiše u školu nogometa, a nakon prvih početnih godina u sportu donese odluku zajedno sa roditeljima o daljnjem bavljenju sportom.

 

 

HOTNEWS

VIDEO City puls: Mali nogomet na Panadiću – mladi zabijaju “k’o veliki”!

Pogledajte i aktualac Gradskog vijeća – panika oko kvalitete zraka u Gorici! Lukavec pozdravlja nastavak aglomeracije, dok mladi ne bježe od poljoprivrede – LAG Vallis colapis objavio natječaj. Saznajte i da li je gripa uzela maha u našem gradu i što nas očekuje u Noći muzeja!

Objavljeno

on

VIDEO

Nastavi čitati

HOTNEWS

Donijeta odluka o načinu prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada

Naknada će imati fiksni dio koji će iznositi 48 kuna bez PDV-a i varijabilni koji će se određivati po broju odvoza spremnika za otpad

Objavljeno

on

Nakon žustre rasprave koja je potrajala sat i pol vremena sa 17 glasova za i sedam protiv izglasana je Odluka o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području Grada Velike Gorice. Vladajući i opozicija sukobili su se oko dvije važne stvari vezane uz ovu odluku. Naime, opoziciji zasmetala visina fiksnog dijela cijene prikupljanja otpada, kao i nemogućnost korištenja manjih spremnika od 60 i 80 litara. Prema izglasanoj odluci minimalna cijena javne usluge iznosit će 48 kuna bez PDV-a i za sve korisnike je ista.

Damir Šimunić iz SDP-a upozorio je kao je ova odluka udar na džepove građana, a kao primjer naveo je jednu dvočlanu umirovljeničku obitelj.

– Jedan umirovljenički par u koji živi u stanu sada plaća 63,39 kuna. Mi sada samo u fiksnom dijelu imamo oko 54 kune, a sumnjam da će varijabilni dio iznositi samo 10 do 14 kuna i u praksi je ne moguće. To će biti znatan udar na džepove naših građana- istaknuo je Šimunić.

Predsjednik Uprave VG Čistoće Ivan Rak branio je visinu cijene fiksnog djela naknade time što je tako propisano zakonom. Istaknuo je kako je to najniža cijena u Zagrebačkoj županiji od svih gradova koji su dosad donijeli svoje odluke.

-U procjenama našeg varijabilnog dijela krećemo se oko cifre od 8 i 9 kuna po pražnjenju posude komunalnog otpada. Odgovorio bih gospodinu Šimuniću kako će navedena obitelj plaćat će maksimalno 15 kuna veći račun u odnosu do sada – rekao je Rak.

Problem minimalne veličine posude za prikupljanje otpada koja iznosi 120 litara mogao bi predstavljati i velik problem samačkim kućanstvima i manjim kućanstvima koja ne proizvode veću količinu otpada. Karmen Rak iz MOST-a istaknula je kako se tijekom izrade ovog prijedloga odluke o načinu prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog komunalnog otpada nije vodilo računa o potrebama korisnika.

– U staroj odluci iz 2018. godine postajala je mogućnost korištenja posuda od 60 i 80 litara, a toga u ovoj odluci nema. Iz nacrta ove odluke slijedi da je mjerilo odvoza čini volumen zadužene posude i broj odvoza te da korisnici koji predaju najmanju količinu otpada plaćaju relativno najveću cijenu. Time se ne poštuje načelo onečišćivač plaća. Ovaj sustav je postavljen tako da ne sprječava nastanak otpada niti stimulira njegovo razvrstavanje – izjavila je vijećnica MOST-a.

Opozicija je upozorila i kako bi rast cijena usluga odvoza komunalnog otpada mogao dovest do nastanka još većeg broja divljih deponija.

– Prošećite od Petrovine i Gradića do Vukovine vidjet ćete najmanje 500 ilegalnih odlagališta otpada- poručio je Marijo Zdelar iz SDP-a i istaknuo kako je bilo puno bolji okvir da se u mjesto volumena trebala uzeti težina otpada prilikom naplaćivanja odvoza smeća.

– Zašto su komunalna poduzeća izabrala ovaj model? Zato što im je jednostavnije i jeftinije te uvijek naplaćuju odvoz kao da ja spremnik maksimalno pun – dodao je Zdelar.

Ispred Kluba zastupnika vladajućih HDZ-ov Darko Bekić upozorio je kako je već pilot projekt odvojenog prikupljanja komunalnog otpada pokazao je kako su stanovnici Velike Gorice prepoznali značaj ovog projekta te kako je postotak recikliranja u domaćinstvima porastao s 20 na 35 posto.

– Sve ovo što smo da sada imali pokazalo se dobrim, sada je jako važno unaprijediti ga novo vrijeme koje pred nama – poručio je Bekić.

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO Pitanje kvalitete zraka u Velikoj Gorici dominiralo Aktualcem

Objavljeno

on

Najaktualnije pitanje o kojem se i najžustrije raspravljalo na Aktualnom satu 19. sjednice Gradskog vijeća Grada Velike Gorice bilo je ono o kvaliteti zraka u našem gradu. Isto je pitanje postavilo čak troje vijećnika, a kako im je odgovorio gradonačelnik Dražen Barišić te o čemu su još vijećnici raspravljali pogledajte u video prilogu.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno