Poveži se s nama

HOTNEWS

Gorica starta u ponedjeljak sa mnogo novih imena

Objavljeno

Pripreme za novu sezonu nakon prvoligaša započinju i klubovi II HNL. U Gorici je u posljednjih mjesec dana bilo vrlo mirno, ali, radilo se svakodnevno i u ponedjeljak će već na početku priprema biti mnogo novih lica. Od momčadi koja je u prošloj sezoni ostvarila vrlo visoke domete do danas su raskide sa klubom dobili Mikulić, Vinković, Milanović, Hajduk, Škvorc, Perić i Žutić, što znači da su u Gorici ciljane aktivnosti bile usmjerene prema zadnjoj liniji obrane u kojoj je ostao tek kapetan Hrvoje Jančetić. Razgovore oko dovođenja igrača koji bi trebali i pojačati i pomladiti sve linije Gorice su vodili novi izvršni dopredsjednik kluba Miljenko Ćorić, te Miljenko Ražov i predsjednik Črnko, a gotovo je sigurno da će se na prvoj prozivci pojaviti svi dogovoreni igrači: Marin Pejić (26), Segesta, vezni igrač, sa 7 postignutih pogodaka u prošloj sezoni II HNL,  Ennio Travaglia (19), Lokomotiva, lijevi bočni, Josip Jurjević (22), Inter Zaprešić, branič, Luka Smoljo (20), Lokomotiva, branič, Trojan Maloku (19), Inter Zaprešić, vezni, a u utorak bi se Gorici možda mogao priključiti i mladi vezni igrač Zagreba Hrvoje Humeljak koji bi crveni dres Zagreba trebao zamijeniti identičnim Gorice. Humeljak inače živi u Lukavcu, a prve nogometne korake počeo je u K-7 školi nogometa Krešimira Marušića. Uz navedene u ponedjeljak bi se u Gorici trebalo pojaviti još nekoliko vrlo zanimljivih mladih igrača iz Dinama, Imotskog, Splita, Rijeke, a svakako dvojica najatraktivnijih sa odličnim preporukama stići će čak iz Brazila. Gorica će obzirom na starosjedioce (Šušković, Jančetić, Marina, Hodžić (??), Lihić, Španja, Tatar, Matošević, Težak, Postonjski, Krizmanić, Muhar, Žugaj, Vasilj, Sedlaček, Čolić), mlade igrače iz juniora – Povoljnjak, Kamenjašević, Roginić, Krsnik, te Dianeževića i Barišića koji se vraćaju sa posudbi imati vjerujući najavama i preko 40 igrača na treninzima u prvih tjedan dana. Plan je da se već nakon prvih 7-10 dana finalizira momčad sa kojom će se krenuti u II HNL.

 

Gorica - Zadar 22-04-2016 (5)

 

Paralelno sa momčadi klub i Ustanova za upravljanje gradskim stadionom zajedno čine maksimalne napore kako bi sve klupske selekcije imale maksimalno dobre uvjete. Napravljena je kompletna sanacija oba travnata terena gradskog stadiona, a od kolovoza pod nadzorom Gorice počinje sa aktivnostima i sportski centar Velika Mlaka. Zasad sve ostaje isto, osim što će nogometna škola Velika Mlaka i natjecateljski biti pod nadzorom Gorice. Svi treneri i momčadi ostaju na svojim pozicijama kao i dosad, a natjecateljski će se formirati treće selekcije kluba… Nakon ponedjeljka, u petak 15. srpnja kreće sa treninzima i B momčad Gorice, koja bi uspiju li se dovršiti sitni zahvati na SRC Velika Mlaka veći dio svojih domaćih utakmica odigrala upravo na tom sportskom kompleksu. Gorica ovim korakom i preseljenjem dijela svojih aktivnosti u Veliku Mlaku, želi dodatno omasoviti nogomet i bavljenje mladih sportom na području Velike Mlake, Mičevca i Velikog Polja, a istodobno pomoći i u stručnom kadru preseljenjem nekoliko svojih trenera i administracije na to područje. Želja je svih da svako dijete dobije priliku da se i u svom mjestu stanovanja upiše u školu nogometa, a nakon prvih početnih godina u sportu donese odluku zajedno sa roditeljima o daljnjem bavljenju sportom.

 

 

HOTNEWS

Na goričkom području dva novozaražena

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice u posljednjih 24 sata koronavirusom su zaražene dvije nove osobe. Radi se o jedina dva nova slučaja na području Zagrebačke županije. Do danas je u Gorici zabilježeno ukupno 45 slučajeva COVID-19, 36 ljudi je ozdravilo, a troje umrlo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje ljetni kamp za djecu: Osim kupanja na bazenu, isprobat će i sportove u dvorani

Za aktivan početak ljeta pobrinuo se Gradski bazen Velika Gorica, a na kamp se mogu prijaviti i plivači i neplivači

Objavljeno

on

Zadovoljni prošlogodišnjim odazivom i reakcijama djece, iz Gradskog bazena Velika Gorica odlučili su i ove godine organizirati ljetni kamp za djecu od 7 do 12 godina. Sve počinje 29. lipnja, a trajat će do 17. srpnja, u tri smjene po pet dana. Dio aktivnosti u sklopu ljetnog kampa održava se u Gradskoj sportskoj dvorani. Djeca će u ljetnom kampu imati malu školu plivanja, moći će se slobodno kupati u bazenu, ponudit će im brojne sportske aktivnosti u dvorani, a u svemu će ih  pratiti kineziolozi. Tako će djeca moći isprobati sve sportove koje požele, od graničara do streličarstva.

– Smjena traje pet dana i to smo stavili u period dok roditelji još rade, a prije nego što svi odu na more. Ovo je dobar način da popune vrijeme jer škola će biti gotova, a dosta roditelja ne zna kuda sa svojim mališanima tako da im je ovo idealna prilika. Uz to se djeca bave sportom i zdravo žive, dok roditelji rade ili imaju druge obveze u tom jutarnjem terminu od 8 do 16 sati – objasnio je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena, i dodao kako prijave traju do 24. lipnja, a prijaviti se mogu i plivači i neplivači.

Ćopić je napomenuo i kako će se pridržavati svih protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno