Poveži se s nama

HOTNEWS

VIDEO Gorica domaćin Europskog prvenstva

Objavljeno

Potpisan je ugovor između Hrvatskog nogometnog saveza, Grada Velike Gorice i HNK Gorica o domaćinstvu Europskog nogometnog prvenstva U17. Velika Gorica ugostit će četiri do pet utakmica prvenstva koje će se od 3. do 19. svibnja održati u Hrvatskoj.

„Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u donošenju ove odluke te nam ukazali povjerenje da se dio utakmica odigra u našoj velikoj Gorici. Inspekcijski nadzori HNS-a, UEFA-e i Eurosporta pokazali su da imamo atribute i kvalitetu da možemo parirati drugim gradovima, odnosno ponuditi kvalitetu potrebnu za održavanje ovako velike sportske priredbe“, istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

13.03.2017. Velika Gorica – Potpisivanje ugovora o domaćinstvu Europskog prvenstva U17. foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

Prilikom odabira Velike Gorice za jednog od domaćina prvenstva veliku je ulogu odigrala tradicija, infrastruktura i pozitivna atmosfera koja vlada oko sporta u Velikoj Gorici, istaknuo je Damir Vrbanović, izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza.

„Očekuje se između 125 i 130 tisuća gostiju kroz ovih 15 do 20 dana održavanja natjecanja. To nije mala brojka. Zahvaljujući prijenosu Eurosporta Hrvatska, a i Velika Gorica, naći će se na karti Europe pa i svijeta, jer će devedesetak zemalja preuzet izravan prijenos Prvenstva“, dodao je Vrbanović.

13.03.2017. Velika Gorica – Potpisivanje ugovora o domaćinstvu Europskog prvenstva U17. foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

Ako Hrvatska nogometna reprezentacija U17 prođe grupu, četvrtfinalnu utakmicu mogla bi igrati upravo u Velikoj Gorici.

„Dvije se godine ulaže u njih. Svakih mjesec dana okupljaju i po sedam dana provedu zajedno. Proputovali su cijelu planetu i kvalitetni su. Cilj nam je da uđemo u finale i napravimo spektakl. Računamo da ćemo se sigurno naći među prvih pet reprezentacija i osigurati nastup na ovogodišnjem Svjetskom nogometnom prvenstvu U17, koje će se održati u Indiji“, naglasio je Romeo Jozak, direktor Europskog prvenstva U17 2017.

13.03.2017. Velika Gorica – Potpisivanje ugovora o domaćinstvu Europskog prvenstva U17. foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

Najzadovoljniji dobivanjem sudomaćinstva zasigurno je bio predsjednik HNK Gorica Nenad Črnko.

„Ovo je jedna potvrda HNK Gorici i Gradu Velikoj Gorici za dosadašnju suradnju i kvalitetnu organizaciju dosadašnjih priredbi. Mi ćemo se sa svoje strane potruditi da dostojno prezentiramo Republiku Hrvatsku, Hrvatski nogometni savez i hrvatski nogomet ovdje na gradskom stadionu”, poručio je Nenad Črnko, predsjednik HNK Gorica.

13.03.2017. Velika Gorica – Potpisivanje ugovora o domaćinstvu Europskog prvenstva U17. foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

Tijekom svibnja Gorica će ugostiti najbolje mlade europske nogometaše, a bude li sportske sreće možda ugostimo i našu mladu reprezentaciju. Nema sumnje da će ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu doći na svoje, ali i da će gradski stadion biti pun.

HOTNEWS

VIDEO City puls: Mali nogomet na Panadiću – mladi zabijaju “k’o veliki”!

Pogledajte i aktualac Gradskog vijeća – panika oko kvalitete zraka u Gorici! Lukavec pozdravlja nastavak aglomeracije, dok mladi ne bježe od poljoprivrede – LAG Vallis colapis objavio natječaj. Saznajte i da li je gripa uzela maha u našem gradu i što nas očekuje u Noći muzeja!

Objavljeno

on

VIDEO

Nastavi čitati

HOTNEWS

Donijeta odluka o načinu prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada

Naknada će imati fiksni dio koji će iznositi 48 kuna bez PDV-a i varijabilni koji će se određivati po broju odvoza spremnika za otpad

Objavljeno

on

Nakon žustre rasprave koja je potrajala sat i pol vremena sa 17 glasova za i sedam protiv izglasana je Odluka o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području Grada Velike Gorice. Vladajući i opozicija sukobili su se oko dvije važne stvari vezane uz ovu odluku. Naime, opoziciji zasmetala visina fiksnog dijela cijene prikupljanja otpada, kao i nemogućnost korištenja manjih spremnika od 60 i 80 litara. Prema izglasanoj odluci minimalna cijena javne usluge iznosit će 48 kuna bez PDV-a i za sve korisnike je ista.

Damir Šimunić iz SDP-a upozorio je kao je ova odluka udar na džepove građana, a kao primjer naveo je jednu dvočlanu umirovljeničku obitelj.

– Jedan umirovljenički par u koji živi u stanu sada plaća 63,39 kuna. Mi sada samo u fiksnom dijelu imamo oko 54 kune, a sumnjam da će varijabilni dio iznositi samo 10 do 14 kuna i u praksi je ne moguće. To će biti znatan udar na džepove naših građana- istaknuo je Šimunić.

Predsjednik Uprave VG Čistoće Ivan Rak branio je visinu cijene fiksnog djela naknade time što je tako propisano zakonom. Istaknuo je kako je to najniža cijena u Zagrebačkoj županiji od svih gradova koji su dosad donijeli svoje odluke.

-U procjenama našeg varijabilnog dijela krećemo se oko cifre od 8 i 9 kuna po pražnjenju posude komunalnog otpada. Odgovorio bih gospodinu Šimuniću kako će navedena obitelj plaćat će maksimalno 15 kuna veći račun u odnosu do sada – rekao je Rak.

Problem minimalne veličine posude za prikupljanje otpada koja iznosi 120 litara mogao bi predstavljati i velik problem samačkim kućanstvima i manjim kućanstvima koja ne proizvode veću količinu otpada. Karmen Rak iz MOST-a istaknula je kako se tijekom izrade ovog prijedloga odluke o načinu prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog komunalnog otpada nije vodilo računa o potrebama korisnika.

– U staroj odluci iz 2018. godine postajala je mogućnost korištenja posuda od 60 i 80 litara, a toga u ovoj odluci nema. Iz nacrta ove odluke slijedi da je mjerilo odvoza čini volumen zadužene posude i broj odvoza te da korisnici koji predaju najmanju količinu otpada plaćaju relativno najveću cijenu. Time se ne poštuje načelo onečišćivač plaća. Ovaj sustav je postavljen tako da ne sprječava nastanak otpada niti stimulira njegovo razvrstavanje – izjavila je vijećnica MOST-a.

Opozicija je upozorila i kako bi rast cijena usluga odvoza komunalnog otpada mogao dovest do nastanka još većeg broja divljih deponija.

– Prošećite od Petrovine i Gradića do Vukovine vidjet ćete najmanje 500 ilegalnih odlagališta otpada- poručio je Marijo Zdelar iz SDP-a i istaknuo kako je bilo puno bolji okvir da se u mjesto volumena trebala uzeti težina otpada prilikom naplaćivanja odvoza smeća.

– Zašto su komunalna poduzeća izabrala ovaj model? Zato što im je jednostavnije i jeftinije te uvijek naplaćuju odvoz kao da ja spremnik maksimalno pun – dodao je Zdelar.

Ispred Kluba zastupnika vladajućih HDZ-ov Darko Bekić upozorio je kako je već pilot projekt odvojenog prikupljanja komunalnog otpada pokazao je kako su stanovnici Velike Gorice prepoznali značaj ovog projekta te kako je postotak recikliranja u domaćinstvima porastao s 20 na 35 posto.

– Sve ovo što smo da sada imali pokazalo se dobrim, sada je jako važno unaprijediti ga novo vrijeme koje pred nama – poručio je Bekić.

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO Pitanje kvalitete zraka u Velikoj Gorici dominiralo Aktualcem

Objavljeno

on

Najaktualnije pitanje o kojem se i najžustrije raspravljalo na Aktualnom satu 19. sjednice Gradskog vijeća Grada Velike Gorice bilo je ono o kvaliteti zraka u našem gradu. Isto je pitanje postavilo čak troje vijećnika, a kako im je odgovorio gradonačelnik Dražen Barišić te o čemu su još vijećnici raspravljali pogledajte u video prilogu.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno