Poveži se s nama

HOTNEWS

VIDEO Gorica domaćin Europskog prvenstva

Objavljeno

Potpisan je ugovor između Hrvatskog nogometnog saveza, Grada Velike Gorice i HNK Gorica o domaćinstvu Europskog nogometnog prvenstva U17. Velika Gorica ugostit će četiri do pet utakmica prvenstva koje će se od 3. do 19. svibnja održati u Hrvatskoj.

„Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u donošenju ove odluke te nam ukazali povjerenje da se dio utakmica odigra u našoj velikoj Gorici. Inspekcijski nadzori HNS-a, UEFA-e i Eurosporta pokazali su da imamo atribute i kvalitetu da možemo parirati drugim gradovima, odnosno ponuditi kvalitetu potrebnu za održavanje ovako velike sportske priredbe“, istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

13.03.2017. Velika Gorica – Potpisivanje ugovora o domaćinstvu Europskog prvenstva U17. foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

Prilikom odabira Velike Gorice za jednog od domaćina prvenstva veliku je ulogu odigrala tradicija, infrastruktura i pozitivna atmosfera koja vlada oko sporta u Velikoj Gorici, istaknuo je Damir Vrbanović, izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza.

„Očekuje se između 125 i 130 tisuća gostiju kroz ovih 15 do 20 dana održavanja natjecanja. To nije mala brojka. Zahvaljujući prijenosu Eurosporta Hrvatska, a i Velika Gorica, naći će se na karti Europe pa i svijeta, jer će devedesetak zemalja preuzet izravan prijenos Prvenstva“, dodao je Vrbanović.

13.03.2017. Velika Gorica – Potpisivanje ugovora o domaćinstvu Europskog prvenstva U17. foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

Ako Hrvatska nogometna reprezentacija U17 prođe grupu, četvrtfinalnu utakmicu mogla bi igrati upravo u Velikoj Gorici.

„Dvije se godine ulaže u njih. Svakih mjesec dana okupljaju i po sedam dana provedu zajedno. Proputovali su cijelu planetu i kvalitetni su. Cilj nam je da uđemo u finale i napravimo spektakl. Računamo da ćemo se sigurno naći među prvih pet reprezentacija i osigurati nastup na ovogodišnjem Svjetskom nogometnom prvenstvu U17, koje će se održati u Indiji“, naglasio je Romeo Jozak, direktor Europskog prvenstva U17 2017.

13.03.2017. Velika Gorica – Potpisivanje ugovora o domaćinstvu Europskog prvenstva U17. foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

Najzadovoljniji dobivanjem sudomaćinstva zasigurno je bio predsjednik HNK Gorica Nenad Črnko.

„Ovo je jedna potvrda HNK Gorici i Gradu Velikoj Gorici za dosadašnju suradnju i kvalitetnu organizaciju dosadašnjih priredbi. Mi ćemo se sa svoje strane potruditi da dostojno prezentiramo Republiku Hrvatsku, Hrvatski nogometni savez i hrvatski nogomet ovdje na gradskom stadionu”, poručio je Nenad Črnko, predsjednik HNK Gorica.

13.03.2017. Velika Gorica – Potpisivanje ugovora o domaćinstvu Europskog prvenstva U17. foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

Tijekom svibnja Gorica će ugostiti najbolje mlade europske nogometaše, a bude li sportske sreće možda ugostimo i našu mladu reprezentaciju. Nema sumnje da će ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu doći na svoje, ali i da će gradski stadion biti pun.

HOTNEWS

Na goričkom području dva novozaražena

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice u posljednjih 24 sata koronavirusom su zaražene dvije nove osobe. Radi se o jedina dva nova slučaja na području Zagrebačke županije. Do danas je u Gorici zabilježeno ukupno 45 slučajeva COVID-19, 36 ljudi je ozdravilo, a troje umrlo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje ljetni kamp za djecu: Osim kupanja na bazenu, isprobat će i sportove u dvorani

Za aktivan početak ljeta pobrinuo se Gradski bazen Velika Gorica, a na kamp se mogu prijaviti i plivači i neplivači

Objavljeno

on

Zadovoljni prošlogodišnjim odazivom i reakcijama djece, iz Gradskog bazena Velika Gorica odlučili su i ove godine organizirati ljetni kamp za djecu od 7 do 12 godina. Sve počinje 29. lipnja, a trajat će do 17. srpnja, u tri smjene po pet dana. Dio aktivnosti u sklopu ljetnog kampa održava se u Gradskoj sportskoj dvorani. Djeca će u ljetnom kampu imati malu školu plivanja, moći će se slobodno kupati u bazenu, ponudit će im brojne sportske aktivnosti u dvorani, a u svemu će ih  pratiti kineziolozi. Tako će djeca moći isprobati sve sportove koje požele, od graničara do streličarstva.

– Smjena traje pet dana i to smo stavili u period dok roditelji još rade, a prije nego što svi odu na more. Ovo je dobar način da popune vrijeme jer škola će biti gotova, a dosta roditelja ne zna kuda sa svojim mališanima tako da im je ovo idealna prilika. Uz to se djeca bave sportom i zdravo žive, dok roditelji rade ili imaju druge obveze u tom jutarnjem terminu od 8 do 16 sati – objasnio je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena, i dodao kako prijave traju do 24. lipnja, a prijaviti se mogu i plivači i neplivači.

Ćopić je napomenuo i kako će se pridržavati svih protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno