Poveži se s nama

Vijesti

FOTO VIJEST Mladi njemački svinjogojci pokazali interes za turopoljsku svinju

Studenti agronomije i mladi svinjogojci iz Njemačke djeluju u sklopu organizacija Junge ISN koja okuplja 11 tisuća svinjogojaca

Objavljeno

Mladi svinjogojci i studenti agronomije iz Njemačke, koji djeluju kroz organizaciju Junge ISN (Interessengemeinschaft der Schweinehalter Deutschlands) koja okuplja 11 tisuća svinjogojaca, jučer su posjetili Turopolje. Cilj njihova posjeta bio je upoznavanje s turopoljskom svinjom.

” Nakon ručka u Markuševcu posjetili smo gater u Lukavečkom čretu, a potom ih ugostili u Lukavec-gradu gdje smo ih upoznali s poviješću POT-a i EU projektom TREASURE. Iako se radi o farmerima do 30 godina starosti pokazali su veliki interes s puno pitanja o našem pajceku i ekstenzivnom uzgoju”, rekao je župan Plemenite opčine turopoljske Juraj Odrčić.

Foto: Plemenita opčina turopoljska/Facebook

Vijesti

Otvorene trgovine s poljoprivrednim asortimanom i rezervnim dijelovima za mehanizaciju

Krenula sezona radova na zemlji

Objavljeno

on

Budući da je krenula sezona radova na zemlji i priprema za sjetvu, na temelju zahtjeva Ministarstva poljoprivrede, Nacionalni stožer odobrio je otvaranje vrtnih centara i rasadnika te prodavaonica rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu.

Sve one mogu raditi uz obvezu poštivanja Odluke o radnom vremenu trgovina te mjera socijalnog distanciranja i svih mjera koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Nastavi čitati

Crna kronika

Gorjela drvena štala u Donjem Hruševcu

Šteta je oko 10.000 kuna

Objavljeno

on

Vatra je sinoć u 21.20 sati zahvatila drvenu štalu u Donjem Hruševcu, čiji je vlasnik 43-godišnjak. Na intervencij je s dva vozila i devet vatrogasaca izašao DVD Kravarsko, a požar su došli gasiti i vatrogasci iz JVP Velika Gorica. Požar su uspjeli zaustaviti pola sata iza ponoći, a ozlijeđenih nije bilo. Šteta iznosi oko 10.000 kuna. Uzrok požara bit će poznat nakon očevida.

FOTO: DVD KRAVARSKO

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Goričani u akciji #studentipomazu

Objavljeno

on

Sedmero polaznika ‘Osnovno 3D modeliranje i korištenje 3D printera’, koji je Pučko otvoreno učilište Velika Gorica organiziralo prošle godine u suradnji s Tika Hrvatska, odazvalo se akciji #studentipomazu. Tomislav Antonović, Stjepan Đurašić, Mario Gorenc, Dino Pečenjev, Krešo Noršić, Ivan Bedenic i Stjepan Kurilovčan na svojim kućnim 3D printerima sudjeluju u izradi vizira i zaštitne opreme za hrvatsko medicinsko osoblje.

Foto: POUVG

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno