Poveži se s nama

Vijesti

FOTO ‘Vidim, čujem, mirišem ljeto’ u Vukovini

Objavljeno

Manifestacija ‘Vidim, čujem, mirišem ljeto’ u organizaciji Udruge ‘Vukovina u srcu’ održana je jučer (nedjelja, 05. kolovoza) u poslijepodnevnim i večernjim satima na prostoru kod kurije Alapić. Na drugom izdanju ovog događanja sudjelovali su: POUVG – Kino Gorica, Amatersko kazalište ”Komedijaši” (Stažnjevec), DVD Vukovina, NK Ban Jelačić, Mjesni odbor Vukovina, Udruga umirovljenika Grada Velike Gorice – Podružnica Vukovina, Etno udruga ‘Turopoljska Posavina’, OPG Saraga, OPG Brozović, Kreativni štand Udruge ‘Vukovina u srcu’, Mladen Mikulin.

Raznovrsni program otvoren je pečenjem pečenika (trajalo je cijelu večer), a onda je slijedila prezentacija radova kipara Mladena Mikulina, u radionici za djecu izrađivane su slike od kukuruznih zrna i komušine, organiziran je natječaj iz brze fortografije. ”Komedijaši” su oduševili predstavom ”Martin Zagreb, Martin Zagreba”, a finale manifestacije pripalo je projekciji kraćeg dokumentarnog filma ”Kardinal i kipar”, odnosno projekciji cjelovečernjeg obiteljskog filma ”Ljeto u Provansi”.

Predstavnica Udruge ‘Vukovina u srcu’ Sandra Maršić bila je vrlo zadovoljna odzivom velikog broja posjetitelja: ”Mi smo se odlučili za ovaj termin manifestacije bez velikog razmišljanja i kalkuliranja o mogućem broju posjetitelja, ali smo njihovim velikim odzivom ugodno iznenađeni. Za ovo drugo izdanje manifestacije promijenili smo sustav promidžbe u odnosu na prošlu godinu i to je jedan od razloga za ovoliki broj posjetitelja u sredini ljeta i sezoni godišnjih odmora.”

Galerija fotografija

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 12. listopada 2018.

Naš turopoljski galeb otkriva nam na koji način osvaja žene te kojem se sve riziku pritom izlaže

Objavljeno

on

Što prvo pomislite kada kažete Petek na Gorice? Nekome je to prilika za dobru kupnju, drugima za prodaju, a trećima za pronaći svoju bolju polovicu. U videu doznajte što se to važno i povijesno za Goricu dogodilo upravo danas, kakvi su kesteni najbolji za kuhanje, a kakvi za pečenje te kakav specijalitet je za Petek pripremio naš poznati majstor bureka Zvonimir Šimić.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Dani hrane: umak od buče i pekmez od chillija privukli posjetitelje

Manifestacija traje danas do 19, a sutra od 8 do 18 sati…

Objavljeno

on

Domaća zimnica, džemovi, sezonsko povrće, domaći med, vino i brojne tradicijske proizvode, imate prilike kupiti na 16. po redu Danima hrane i tradicijskih proizvoda Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Nakon 15 godina, manifestacija se preselila u samo srce Zagreba – u šator na Trgu bana Josipa Jelačića, što se pokazalo kao puni pogodak. Kupci nisu krili oduševljenje, a proizvođači su zadovoljno trljali ruke. Jer sve ponuđeno bilo je svježe, prirodno i domaće, baš onakvo kakvo se sve više na tržištu traži. Zadovoljni su bili i organizatori, a zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić istaknula je kako je želja Zagreb pozicionirati kao grad koji vodi računa o razvoju poljoprivrede. “Poljoprivredna proizvodnja temelj je jednog prehrambenog suvereniteta i znamo da ćemo ulagajući u poljoprivrednike pridonjeti kvaliteti života i zdravlja naših sugrađana. A kupovanjem ovih proizvoda povećava se zapošljivost te na ovaj način ujendo i zadržavamo mlade poljoprivrednike da ostaju i da razvijaju poljoprivredna gospodarstva u svom kraju.

19.10.2018. – Zagreb – Dani hrane i tradicijskih proizvoda – foto:Petra Škrinjarić/cityportal.hr

Župan Stjepan Kožić pak je istaknuo kako je ova manifestacija dio potpore i podrške poljoprivrednim proizvođačima. “Kada govorimo o tržištu i tradicijskim proizvodima Zagreb i Zagrebačka županija međusnobno su povezani jednom neraskidivom vezom. Zagrebčani svakodnevno imaju prilike kupiti svježe i domaće proizvode, a županijski proizvođači u neposrednoj blizini imaju veliko tržište, dodao je župan Kožić.

Stotinjak izlagača i proizvođača hrane i tradicijskih proizvoda, svoje će proizvode nuditi danas do 19 sati, i sutra od 8 do 18.

19.10.2018. – Zagreb – Dani hrane i tradicijskih proizvoda – foto:Petra Škrinjarić/cityportal.hr

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Gorički vatrogasci ispregovarali povećanje plaća

Potpisan aneks kolektivnog ugovora

Objavljeno

on

Potpisivanjem aneksa kolektivnog ugovora za zaposlene u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Velike Gorice, uspješno su završeni pregovori između Sindikata javnih profesionalnih vatrogasnih postrojbi Hrvatske i Grada Velike Gorice. Grad je odlučio povećati plaće goričkim vatrogascima na osnovu težih uvjeta rada. Kako su završenim pregovorima i potpisanim aneksom zadovoljne pregovaračke strane pogledajte u video prilogu.

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno