Poveži se s nama

Vijesti

FOTO ‘Vidim, čujem, mirišem ljeto’ u Vukovini

Objavljeno

Manifestacija ‘Vidim, čujem, mirišem ljeto’ u organizaciji Udruge ‘Vukovina u srcu’ održana je jučer (nedjelja, 05. kolovoza) u poslijepodnevnim i večernjim satima na prostoru kod kurije Alapić. Na drugom izdanju ovog događanja sudjelovali su: POUVG – Kino Gorica, Amatersko kazalište ”Komedijaši” (Stažnjevec), DVD Vukovina, NK Ban Jelačić, Mjesni odbor Vukovina, Udruga umirovljenika Grada Velike Gorice – Podružnica Vukovina, Etno udruga ‘Turopoljska Posavina’, OPG Saraga, OPG Brozović, Kreativni štand Udruge ‘Vukovina u srcu’, Mladen Mikulin.

Raznovrsni program otvoren je pečenjem pečenika (trajalo je cijelu večer), a onda je slijedila prezentacija radova kipara Mladena Mikulina, u radionici za djecu izrađivane su slike od kukuruznih zrna i komušine, organiziran je natječaj iz brze fortografije. ”Komedijaši” su oduševili predstavom ”Martin Zagreb, Martin Zagreba”, a finale manifestacije pripalo je projekciji kraćeg dokumentarnog filma ”Kardinal i kipar”, odnosno projekciji cjelovečernjeg obiteljskog filma ”Ljeto u Provansi”.

Predstavnica Udruge ‘Vukovina u srcu’ Sandra Maršić bila je vrlo zadovoljna odzivom velikog broja posjetitelja: ”Mi smo se odlučili za ovaj termin manifestacije bez velikog razmišljanja i kalkuliranja o mogućem broju posjetitelja, ali smo njihovim velikim odzivom ugodno iznenađeni. Za ovo drugo izdanje manifestacije promijenili smo sustav promidžbe u odnosu na prošlu godinu i to je jedan od razloga za ovoliki broj posjetitelja u sredini ljeta i sezoni godišnjih odmora.”

Galerija fotografija

Crna kronika

ZAVRŠILA 24-SATNA POTRAGA Nestali Juraj Pisačić (65) došetao se kući vidno iscrpljen

Na kućnim vratima dočekali su ga policija i brat

Objavljeno

on

Sretan ishod nakon 24 sata potrage za Jurajem Pisačićem (65), koji je jučer poslijepodne nestao u šumi između Peršinovca i Dubranca. Kako doznaje Cityportal, u iznimno iscrpljenom stanju, ali bez tjelesnih ozljeda, Juraj se nešto prije 19 sati došetao do svoga doma u Odri, gdje ga je dočekala policija te brat s kojim živi.

Potraga u kojoj je sudjelovala policija u koordinaciji sa Gorskom službom spašavanja trajala je cijeloga dana. Policija nam je potvrdila kako su tijekom poslijepodneva ušli u trag Pisačiću, u čemu su im pomogli građani koji su dojavljivali njegovu lokaciju.

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO Buldog Casper iz Ivanića proplivao u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

Danas je dan bio ugodan za kupanje, ali posjetitelji na obalama velikog jezera u Novom Čiču bili su rijetki gosti. Ipak, jedna grupa mladih privlačila je pažnju, uživali su u kupanju, ali njihov ljubimac mladi engleski buldog Casper nije htio u vodu. Mladi par Matea i Ivan, zajedno s nećakinjom Leonorom, došli su iz Ivanić Grada da pokušaju Caspera udobrovoljiti da zapliva u toploj vodi. Kazali su mi kako ni doma nije ljubitelj kupanja u kadi (poznato je da su engleski buldozi neplivači odnosno slabi plivači).

 

Kako je Casper dosta težak ‘osigurali’ su ga pojasom za neplivače i polako su ga nekoliko puta nosili u sve dublju vodu, ali nije išlo posve glatko. Izlazio je često na suho, jer se samo tamo osjećao sigurnim. Matea ga je nešto kasnije uspjela ipak ‘uvjeriti’ da zapliva i bez pojasa, a nakon tridesetak minuta je sam ulazio u vodu i birao si kratke dionice. Večeras se u Ivanić vratio jedan plivač više.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Crna kronika

LAK PLIJEN Kakav nemar! U službenom autu tijekom noći ostavio novčanik s 1300 kuna, kartice i sve dokumente, a auto nije zaključao

Šteta se procjenjuje na 20-ak tisuća kuna

Objavljeno

on

U noći na Veliku Gospu, 15. kolovoza, vozač je u Gradićima parkirao službeni automobil, u njemu ostavio novčanik s 1300 kuna, kartice i sve dokumente, a da auto čak nije niti zaključao. Slijedi scenarij kakav vjerojatno i očekujete. Pojavljuje se nepoznati lopov kojeg dočekuje lak plijen. Kriminalist Nikica Ljubanović na konferenciji za novinare je kazao kako se krađa dogodila između 4 i 6,30 u Ulici kralja Tomislava.

“Automobil je na korištenju kod poduzeća Hrvatski telekom, a izvršena je krađa iz suvozačevog ‘pretinca za rukavice‘. Nepoznati počinitelj otuđio je novčanik u kojem se nalazilo 1300 kuna i dokumenti, vlasništvo djelatnika oštećenog poduzeća, kao i neki dokumenti u vlasništvu tog poduzeća, kao što su kartice. Šteta se procjenjuje na 20-ak tisuća kuna“, rekao je Ljubanović.

Lak plijen bila je i otvorena garaža u Gornjem Hruševcu iz koje je lopov ukrao motornu pilu, flaksericu te mašinu za mljevenje mesa. Krađa se dogodila između 11. i 13. kolovoza, a šteta iznosi 5 tisuća kuna.

Još veću štetu, onu od 8 tisuća kuna, nepoznati je lopov počinio vlasniku kafića Feniks u Dobrilinoj ulici, s čije je terase ukrao “ljetni” namještaj – dva stola, fotelju, sofu te tri suncobrana.

Za vrijeme proslave Velike Gospe u Vukovini aktivni su bili džepari. Krađu novčanika policiji je prijavilo više ljudi.

 

 

Nastavi čitati
BENETTON
ŠTARKELJ
ŠTARKELJ
ZELENI PRSTEN

iv>

EUROHERC


Izdvojeno