Poveži se s nama

Vijesti

FOTO UBOD Parkirao usred križanja, uz pješački, i još svađao s policajcima?!

Vlasnik Mercedesa odlučio je da je glupo ostaviti automobil na parkiralištu, smatrajući da je puno logičnije učiniti to deset centimetara od kolnika, na mjestu gdje počinje zebra…

Objavljeno

Svakakvih ljudi ima oko nas, lijepih, ružnih, crnih, bijelih, žutih, velikih, malih, sretnih, nesretnih… A ima i onih koji misle da je normalno parkirati svoj automobil na izlaz s pješačkog prijelaza, na prometnom križanju, na najprometnijoj cesti u gradu. I ne samo to, ima i onih koji se nakon toga svega još i posvađaju s policajcima koji mu dođu reći da makne vozilo s tog suludog mjesta?!

Takav primjer je vlasnik crnog Mercedesa koji je u utorak prijepodne odlučio da je glupo prošetati od parkinga do mjesta na kojem moraš nešto obaviti, da je puno logičnije učiniti upravo ono što je navedeno u prvom odlomku… Vjerna čitateljica poslala nam je fotografiju parkiranja koje graniči sa zdravim razumom, a ujedno i ugrožava sigurnost svih ostalih sudionika u prometu. Nasred Zagrebačke popeo se na “rinzol”, zaključao vozilo i otišao svojim putem. Policajci su, naravno, to vidjeli, reagirali, što je čovjeka baš iznerviralo… Nismo uspjeli doći do informacije jesu li mu napisali kaznu, ali sve skupa izgleda kao da je to jedino rješenje. I najbolje moguće.

Vijesti

Jedan novi oboljeli, više od 200 Goričana u samoizolacij

Stožer je izdao 1.811 propusnica, a Crveni križ i dobrovoljna vatrogasna društva dnevno zaprime oko 500 poziva za pomoć

Objavljeno

on

Velika Gorica s današnjim danom broji 13 zaraženih koronavirusom, dok je više od 200 građana u samoizolaciji.

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice aktiviran je prije 18 dana, a od tada je donio niz mjera na koje je danas ponovno podsjetio načelnik Stožera, zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

– Naša dobrovoljna vatrogasna društva po mjesnim odborima, osim što pomažu potrebitim sugrađanima, vrše i ophodnju. Ophodnju vršimo i u gradskim četvrtima kako bi vidjeli pridržavaju li se naši sugrađani preporučenih mjera. Ustrojili smo i odjel za izdavanje propusnica, a do danas smo ih izdali 1.811 – kazao je Kolarec.

Grad Velika Gorica osnovao je i Službu za nužnu pomoć koja starijim sugrađanima dostavlja namirnice i lijekove, a do danas je ta služba primila oko 4.000 poziva te ih, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa i dobrovoljnim vatrogasnim društvima, riješila.

– Zovite, dobit ćete što treba, ali molim vas ostanite doma – kazao je gradonačelnik Barišić.

Gradonačelnik Dražen Barišić najavio je i fond za poduzetnike, koji su zbog pandemije koronavirusa i odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite morali zatvoriti poslovanje, a iz njega će biti isplaćeno dva milijuna kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Pronađena Fabia ukradena u Novom Zagrebu

Objavljeno

on

Automobil marke Škoda Fabia zagrebačkih registracija policija je jučer, 28. ožujka, u 15.45 sati pronašla u Lazini Čičkoj u Črnkovcu. Vlasnik automobila je 60-godišnjak, a netko mu ga je ukrao nekoliko dana ranije na području Novog Zagreba.

Nastavi čitati

Crna kronika

Tijelo nepoznatog muškrarca pronađeno u rijeci Savi

Objavljeno

on

Policija javlja kako je jučer, 28. ožujka, u 14.30 sati u Strmecu Bukevskom pronađen leš nepoznate muške osobe. Tijelo je bilo u rijeci Savi, a na njemu nisu pronađene ozljede koje bi upućivale na kazneno djelo. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno