Poveži se s nama

CityLIGHTS

FOTO Šćitarjevu poklonio kip Svetog Antuna Padovanskog, a hodočasnicima pripremio tisuću štapova koje je godinama izrađivao

Vrijedan samouki kipar

Objavljeno

U dvorištu Crkve Svetog Martina u Šćitarjevu postavljen je kip Svetog Antuna Padovanskog.  Kip je autorsko djelo samoukog kipara Stjepana Božića iz Novaka Šćitarjevskih, kojemu ovo nije prva donacija župi.

“Nije mi teško izrađivati kipove, u tome uživam, opuštam se i prepuštam mašti, izrada kipova me jednostavno ispunjava kako tjelesno tako i duhovno”, izjavio je Stjepan.

Izrada kipa Svetog Antuna Padovanskog trajala je punih godinu dana. Stjepan ga je izradio od Jasena iz jednog komada, a danas ga je prigodno postavio u crkveno dvorište kako bi ga mogli vidjeti hodočasnici koji će sutra rano ujutro prolaziti kroz Šćitarjevo. Kipar je za njih pripremio iznenađenje – čak tisuću štapova.

“Hodočasnici već godinama dolaze u naše mjesto te sam odlučio napraviti tisuću štapova koje ću im podijeliti. Pripremao sam ih nekoliko godina baš za ovu prigodu i siguran sam da ću ih sve uspjeti podijeliti. Nakon sutrašnjeg dana malo ću odmoriti te idem dalje u potragu za drvetom. Dok tragam za drvetom inspiracija za sljedeći kip doći će mi sama, kaže vrijedni kipar.

CityLIGHTS

VIDEO Dva dana ‘norenja’ u Fašničkoj Republici

U Donjoj Lomnici izmislili lijek za koronavirus, Gali i Rimljani odlučili riješiti stare razmirice sred Turopolja, Istrijani ‘pasali’ Učku kako bi upozorili na stanje u Uljaniku….

Objavljeno

on

Turopoljski fašnik i ove godine privukao je veliki broj sudionika, ali isto tako i posjetitelja. Lijepo vrijeme zasigurno je pridonijelo tome. Goričanima i njihovim gostima jučer se u velikoj povorci središtem grada predstavilo 20-tak skupina i preko 600 sudionika. Danas su na red došli naši mladi sugrađani koji su svojim maskama i koreografijama oduševili publiku. Kako je sve to izgledalo u protekla dva dana pogledajte u našem video prilogu.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO VIJEST Fašničko ludilo ovog vikenda prodrmat će Turopolje

Fašnička povorka u subotu će u 14 sati krenuti iz Školske ulice, zatim proći Zagrebačkom ulicom do velikog šatora u Parku dr. Franje Tuđmana

Objavljeno

on

U fašničkoj povorci gradom će ove subote prodefilirati 20 grupa i više od 600 sudionika. Direktorica Turističke zajednice Milada Mesarić pozvala je Goričane da se pridruže fašničkom ludilu.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Neno Belan i Fiumensi nastupaju na Turopoljskom fašniku

U Praku Franje Tuđmana su 22. veljače

Objavljeno

on

Približava se dan kada će gradom proći maškarana povorka, a Turistička zajednica objavila je i tko će maskirane Goričane i njihove goste na 111. Turopoljskom fašniku zabavljati ove godine. Ispod fašničkog šatora u Park Franje Tuđmana dolazi jedan od najveselijih i najpoznatijih zabavljača – Neno Belan i njegovi Fiumensi. Koncert počinje u 21 sat.

Ovaj poznati splitski kantautor, pjevač i skladatelj pop rock glazbe prepoznatljiv je po svojim svevremenskim tekstovima pjesama kao što su “Rijeka snova”, za koju je dobio i Porina 2008. za najbolji album, a tu su i druge uspješnice, što iz vremena Đavola, pa i novijeg razdoblja poput “Zar više nema nas” (duet s Massimom, također dobitnik Porina) zatim poznata “Stojim na kantunu”, “Pričaj mi o ljubavi”, “Bambina”, “Divojka s juga”, “Srce od leda” ili “Ivona”…

– Ma sve znate, pa vas u stilu “Rock galame” pozivamo: nemoj biti sama dok je rock galama, dođi i pridruži se veselim maškarama na 111. Turopoljskom fašniku, u subotu, 22.veljače – kažu iz Turističke zajednice grada Velika Gorica.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno