Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO U Mičevcu otkrivena spomen ploča Tihomiru Bučariću

“Poštovana obitelj budite ponosni na vašeg Tihomira. On je bio i naš jer ‘Tigrovi’ su jedna velika obitelj”, istaknuo je izaslanik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Ilija Vučemilović

Objavljeno

Na društvenom domu u Mičevcu otkrivena je spomen ploča heroju Domovinskog rata Tihomiru Bučariću, pripadniku 1. gardijske brigade „Tigrovi“. Rođen je 25. svibnja 1969. godine, a poginuo je 27. veljače 1994. godine. Posmrtno mu je dodijeljen i čin narednika.

“Sjećamo se kada se rađala naša Domovina. Tihomir Bučarić zajedno s nama odazvao se kako bi branio taj sveti pojam Domovine i sve to što ona nosi. Tihomir je za nju položio svoj život. Danas se ovdje okupljamo kako bi se u sjećanje na njega gradili budućnost i zajedništvo“, rekao je general Josip Lucić, zapovjednik 1. gardijske brigade „Tigrovi“.

16.09.2017.-Mičevec-Otkrivanje spomen ploče Tihomiru Bučariću. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

“Naš Tihomir je bio jedan od onih najboljih sinova koje je Domovina imala, koji kada je bilo najteže nisu dvojili i kalkulirali već su se odazvali pozivu Domovine. Dao joj je ono najviše, svoj život. Poštovana obitelj budite ponosni na vašeg Tihomira. On je bio i naš jer “Tigrovi” su jedna velika obitelj”, istaknuo je izaslanik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Ilija Vučemilović.

16.09.2017.-Mičevec-Otkrivanje spomen ploče Tihomiru Bučariću. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

Predsjednik Udruge veterana domovinskog rata Mičevec, Ivan Haluga, istaknuo je kako Tihomiru nije nedostajalo hrabrosti te kako mu njegovi suborci izražavaju veliku zahvalnost na žrtvi koju je dao za svoju Domovinu.

“Naše današnje okupljanje i zajedništvo bude snažne emocije, od tuge do ponosa na našeg prijatelja Tihomira. U vrijeme rata zajedno smo pokazivali kako se voli Domovina Hrvatska i borili se za slobodu, ne šteteći sebe“, govorio je Haluga.

16.09.2017.-Mičevec-Otkrivanje spomen ploče Tihomiru Bučariću. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

Otkrivanju spomen ploče u ime Grada Velike Gorice nazočio je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zvonko Kunić.

“Lijepo je da su se Mičevčani i mi svi zajedno okupili, kako bi izrazili zahvalnost Tihomiru Bučariću, koji je kao mlad čovjek prije 23 godine poginuo na Velebitu. Spomen ploča na društvenom domu podsjećat će nas na njegov mladi život i žrtvu koju je dao za našu Hrvatsku”, istaknuo je Kunić.

Galerija fotografija:

HOTNEWS

FOTO Zasvijetlila i treća adventska svijeća ispred Muzeja Turopolja

Objavljeno

on

U društvu brojnih sugrađana gradonačelnik Dražen Barišić upalio je večeras treću svijeću, koja je simbol radosti, na adventskom vijencu ispred Muzeja Turopolja. Povorka svjetlosti krenula je od crkve Navještenja Blažene djevice Marije, a predvodio ju je odred Turopoljskog banderija. U njoj su još bili članovi Turopoljske udruge skauta Tur, predstavnici kulturno-umjetničkih društava i vatrogasci. Simbolično, gradonačelnik je svijeću upalio betlehemskim svjetlom koje su iz zagrebačke katedrale danas donijeli gorički skauti.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

Udružili su se kako bi pomogli sekama Rinčić i – uspjeli

Obitelj je sada korak bliže cilju

Objavljeno

on

I prije nego što je bila kuhana, Goričani su čekali na red za sarmu, a pojelo se i oko 50 kilograma kolača te popila pokoja časicakuhanog vina. Odaziv građana na Humanitarnu sarmijadu iznenadio je i same organizatore – KUD Čiče, KUU Turopoljsku tradiciju i Buvaljkuše, koji su udružili snage i organizirali se kako bi napravili oko 900 sarmi i pozvali sugrađane da još jednom pomognu akciji ‘Za naš korak’ koja prikuplja novce za liječenje Lorene i Ive Rinčić.

“Stvarno sam zadovoljan i zahvaljujem svim Velikogoričankama i Velikogoričanima što su se odazvali na akciju. Da smo imali još sarmi, sigurno bi ih prodali. Bilo je to jedno stvarno prekrasno druženje i srce nam je puno što smo mogli pomoći ova dva anđela. Najveća nam je zahvala to što možemo pomoći djeci”, izjavio je predsjednik Kulturno umjetničke udruge Turopoljska tradicija Filip Margić i dodao kako su sarmijadom prikupili gotovo 14.500 kuna.

“Goričani su stvarno pokazali da imaju veliko srce, pokazali su dušu. Ni roditelji seka Lorene i Ive nisu očekivali toliki odaziv, ali bili su sretni kad su vidjeli da su ljudi uz njih i da im žele pomoći”, rekao je predsjednik KUD-a Čiče Stipo Duvnjak.

No, akcija nije stala kada je nestalo sarmi i kolača, a za to su se pobrinule Buvljakuše koje su neumorno ostale na istom mjestu i nastavile prodavati božićne ukrase, tombole, knjige i male poklone kako bi prikupile što više sredstava za ovu humanitarnu akciju.

15.12.2019. Velika Gorica – Humanitarna sarmijada za seke Rinčić. Foto: David Jolić/Cityportal.hr

Nastavi čitati

HOTNEWS

FOTO Polaganjem vijenaca za poginule branitelje započelo obilježavanje Dana grada

Objavljeno

on

Obilježavanje Dana grada Velike Gorice započelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata.  Počast hrvatskim braniteljima odali su gradonačelnik Dražen Barišić, njegovi zamjenici Ervin Kolarec i Krešimir Ačkar te predstavnici Gradskog vijeća koje je predvodio predsjednik Gradskog vijeća Neven Karas. Vijence i svijeće su položili i članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja, predstavnici braniteljskih udruga, policije, vatrogasaca te predstavnici političkih stranaka i Plemenite opčine Turopoljske.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno