Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO U Mičevcu otkrivena spomen ploča Tihomiru Bučariću

“Poštovana obitelj budite ponosni na vašeg Tihomira. On je bio i naš jer ‘Tigrovi’ su jedna velika obitelj”, istaknuo je izaslanik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Ilija Vučemilović

Objavljeno

Na društvenom domu u Mičevcu otkrivena je spomen ploča heroju Domovinskog rata Tihomiru Bučariću, pripadniku 1. gardijske brigade „Tigrovi“. Rođen je 25. svibnja 1969. godine, a poginuo je 27. veljače 1994. godine. Posmrtno mu je dodijeljen i čin narednika.

“Sjećamo se kada se rađala naša Domovina. Tihomir Bučarić zajedno s nama odazvao se kako bi branio taj sveti pojam Domovine i sve to što ona nosi. Tihomir je za nju položio svoj život. Danas se ovdje okupljamo kako bi se u sjećanje na njega gradili budućnost i zajedništvo“, rekao je general Josip Lucić, zapovjednik 1. gardijske brigade „Tigrovi“.

16.09.2017.-Mičevec-Otkrivanje spomen ploče Tihomiru Bučariću. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

“Naš Tihomir je bio jedan od onih najboljih sinova koje je Domovina imala, koji kada je bilo najteže nisu dvojili i kalkulirali već su se odazvali pozivu Domovine. Dao joj je ono najviše, svoj život. Poštovana obitelj budite ponosni na vašeg Tihomira. On je bio i naš jer “Tigrovi” su jedna velika obitelj”, istaknuo je izaslanik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Ilija Vučemilović.

16.09.2017.-Mičevec-Otkrivanje spomen ploče Tihomiru Bučariću. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

Predsjednik Udruge veterana domovinskog rata Mičevec, Ivan Haluga, istaknuo je kako Tihomiru nije nedostajalo hrabrosti te kako mu njegovi suborci izražavaju veliku zahvalnost na žrtvi koju je dao za svoju Domovinu.

“Naše današnje okupljanje i zajedništvo bude snažne emocije, od tuge do ponosa na našeg prijatelja Tihomira. U vrijeme rata zajedno smo pokazivali kako se voli Domovina Hrvatska i borili se za slobodu, ne šteteći sebe“, govorio je Haluga.

16.09.2017.-Mičevec-Otkrivanje spomen ploče Tihomiru Bučariću. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

Otkrivanju spomen ploče u ime Grada Velike Gorice nazočio je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zvonko Kunić.

“Lijepo je da su se Mičevčani i mi svi zajedno okupili, kako bi izrazili zahvalnost Tihomiru Bučariću, koji je kao mlad čovjek prije 23 godine poginuo na Velebitu. Spomen ploča na društvenom domu podsjećat će nas na njegov mladi život i žrtvu koju je dao za našu Hrvatsku”, istaknuo je Kunić.

Galerija fotografija:

HOTNEWS

FOTO Juniori Megablasta prvaci Europe u break danceu

Objavljeno

on

19.05.2019. Rimini (Italija). Juniorska break dance grupa Plesnog kluba Megablast osvojila 1. mjesto na Europskom prvenstvu. Foto: PK Megablast

Iz Plesnog kluba Megablast javili su nam sjajnu vijest – njegova juniorska break dance grupa osvojila je 1. mjesto i zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Riminiju (Italija) – IDO European Hip Hop Battle & Break Dance Championships. Osim zlatne grupe vrlo dobre rezultate članovi Megablasta ostvarili su u pojedinačnoj konkurenciji: Karlo Dobrinčić-Karlito (4. mjesto), a 5. mjesto Barbara IveljićBarbi, Franka Meštrović i Fran Vodopija.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

Kumičić i ove godine razvalio na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva

Nakon prošlogodišnje pobjede na festivalu koji je osigurala Marta Jelisavčić , zboraši i mladi autori iz Kumičića nastavljaju u istom ritmu i ove godine

Objavljeno

on

Ovogodišnji, četvrti po redu, Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva održao se 15. svibnja u dvorani ‘Gorgona’, Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Projekt je pokrenut 2015. godine s ciljem poticanja kreativnosti kod učenika i učitelja glazbene kulture u osnovnim školama. Raznolikost izričaja, tematika i žanrova te predanost djece svojim skladbama i izvedbama već su tada u skromnim produkcijskim uvjetima ukazali na veliki potencijal festivala.

Ove godine festival je okupio 20 različitih ansambala osnovnih škola iz cijele Hrvatske gdje je gotovo 500 djece predstavilo svoje talente koje razvijaju u sklopu izvannastavnih glazbenih aktivnosti u svojim školama. Talenti se odnose na glazbeno stvaralaštvo u najširem smislu: od skladanja, pjevanja i sviranja do pripreme i izvedbe vjerojatno najkompleksnijeg glazbeno-scenskog djela – mjuzikla.

Tako se škole natječu u tri kategorije: Mjuzikl, Mladi autori i Školska mjuza, a ocjenjuje ih stručno prosudbeno povjerenstvo. Ove su godine bili Ivana Husar Mlinac (‘Mjuzikli’), Mia Dimšić (‘Mladi autori’) i Marko Kutlić (‘Školska mjuza’).

Na ovogodišnjem festivalu predstavili su se i učenici Osnovne škole Eugena Kumičića sa svojim profesorom Mladenom Ergićem.

Naši klinci predstavili su se u dvije kategorije Mladi autori i Školska mjuza. U kategoriji ‘Mladi autori’   nastupali su Lana Sedinić i Luka Kurjak izveli su svoju autorsku pjesmu ‘ Sanjam’, a u ‘Školskoj mjuzi’ predstavio se zbor s  Bohemian Rhapsody te osvojili prve nagrade.

Čestitamo Kumičićima i njihovom profesoru Mladenu i želimo još puno uspjeha u nadolazećim natjecanjima.

 

Nastavi čitati

CityTV

VIDEO City puls: Besplatni udžbenici, milijunta putnica, druženje u Lukavcu,…

Donosimo i vikend najave, koje vas sve manifestacije uskoro očekuju….

Objavljeno

on

Od jeseni svi gorički učenici dobit će besplatne udžbenike i dodatne obrazovne materijale, a učenici OŠ Eugen Kvaternik imaju novu školsku knjižnicu. A osim toga, u ovom izdanju emisije pogledajte kako je izgledao doček milijunte putnice u Zračnoj luci Franjo Tuđman.

Nastavi čitati

Reporter 381 - 18.04.2019.

Facebook

Izdvojeno