Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO Spektakularno: Kosničani u betlehemsku štalicu postavili žive jaslice

Objavljeno

Nakon što su izradili veliku betlehemsku štalicu, Kosničani su u nju smjestili žive jaslice. Rođenje Isusa Krista večeras su vjerno prikazali članovi Udruge Turopoljska tradicija i pritom pazili na svaki detalj.
 
U jaslama je Dijete Isus, pored njega Djevica Marija, sv. Josip, Tri Kralja, pastiri, anđeli i žive životinje.
 
„Evo gledamo kako se narodio Isus te Mariju i Josipa. Uživamo u dolasku Božića i adventskom ugođaju“, ispričala nam je Ljiljana Horvat koja je u Kosnicu stigla iz Črnkovca.
 
„Mogu napomenuti da je ovo po prvi puta da su u Kosnici organizirane žive jaslice. Zahvalio bih se svima, posebno našem članstvu te mještanima Kosnice, ali i susjedne Selnice i Ščitarjeva“, naglasio je predsjednik Udruge Turopoljska tradicija Filip Margić.
 
Kosnicom je zavladao pravi duh Božića. Mještani kažu kako je njihov kraj napokon živnuo.
 
„Prije nismo imali skoro nikakva događanja dok Filip Margić nije pokrenuo udrugu, a sada se ljudi imaju prilike družiti na različitim događanjima i jednom mjesečno“, kazao je Franjo Jokić.
 

Galerija fotografija:

 

HOTNEWS

‘Djeca imaju pravo sudjelovati u donošenju odluka koje ih se tiču’

Predsjednik Dječjeg vijeća Velike Gorice održao zanimljiv govor u kojem je prozvao odrasle

Objavljeno

on

Predsjednik Dječjeg gradskog vijeća VG Matija Dražetić održao govor u Hrvatskom saboru na svečanoj sjednici povodom obilježavanja 30-te obljetnice Konvencije o pravima djeteta.

Matija je iznio svoje iskustvo sudjelovanja u Dječjem vijeću kao i iskustvo u donošenju EU deklaracije o dječjoj participaciji. Prozvao je odrasle, posebno one koji donose odluke da slušaju, ali i čuju što djeca govore i poručuju te da ih odrasli uključe u donošenje odluka koje se tiču djece. Matija je sjajno predstavio sebe, Dječje gradsko vijeće i svoj grad.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Polet bolji od Turopoljca

Objavljeno

on

JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA LIGA , 14. kolo

U turopoljskom derbiju Jedinstvene županijske lige domaći nogometaši Poleta uvjerljivom prezentacijom na Zvrniku riješili su pobjednika protiv Turopoljca iz Kuča. Kod vodećeg gola domaćih kapetanu Ivici Sučiću uveliko je pomogao Ivan Balenović od kojeg se lopta odbila u mrežu. Mladi domaći igrač Matej Robić podebljao je rezultat iz gužve u šesnaestercu krajem prve dionice dvoboja. Ipak kad je iskusni Sučić okomito proigrao Ivana Zagorca pred gol gostiju u 53. minuti, najbolji buševski strijelac loptu je majstorski poslao iza leđa vratara Turopoljca, kako se kasnije pokazalo za nedostižnih 3:0.

POLET (B) – TUROPOLJAC 3:0

BUŠEVEC. SRC Zvrnik. Gledatelja 100.
Sudac: Hrgović (Zagreb). Pomoćnici: Vuković i Geller.

STRIJELCI: 1:0 – Sučić (24), 2:0 – Robić (43), 3:0 – Zagorec (53).

POLET (B): Bradić, Brajković, Tičarić, Sovina, Skrbin (od 68. Kovačević), Stuparić, Šestak (od 56. Milanović), Pejak, Zagorec (od 70. Mikulić), Sučić, Robić. TRENER: Mario Paviša.

TUROPOLJAC: I. Zagorac, Cavrić (od 46. Đuksi), Bušić, Balenović, Radilović, Matasić, Šestok, Milatović, Čaić (od 67. Filep), Lučić, Sesar (od 73. Žugaj). TRENER: Vlado Horvat.

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: Uspješni i naglavačke te kako biti brži od gripe!

Pogledajte i naše ostale teme – Kako će se u Novom Čiću prerađivati lan, čime je Snježana Dianežević očarala žiri na Izboru za najuzorniju seosku ženu i udomiteljstvo – plemenitost za ljepše odrastanje!

Objavljeno

on

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno