Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO Prvaci u prikupljanju starog papira: Gorički učenici na tronu Zagrebačke županije

Objavljeno

Učenici 44 matične i područne osnovne škole s područja Zagrebačke županije prikupili su u prošloj školskoj godini 198.130 kg starog papira i tako od sječe sačuvali 3.960 stabala. U protekle četiri godine, otkako se akcija provodi, spasili su čak 13.870 stabala.

 

“Prije svega zahvaljujem se onima koji su u tome sudjelovali, a to su naša djeca, ali prije svega organizatori i učitelji te njihovi roditelji. Mislim da je to pouka i za nas starije da mladi svojim angažmanom mogu doprinijeti zaštiti prirode kroz očuvanje stabala od sječe, a time i šuma”, rekao je župan Stjepan Kožić.

 

stari-papir-3

 

Na prigodnoj svečanosti održanoj u Područnoj školi Pojatno, predstavnicima šest najuspješnijih škola, županija je uručila informatičku opremu u vrijednosti 52.575 kuna. Kao i prošle godine najuspješnija u prikupljanju starog papira bila je Područna škola Rakitovec.

 

“Već smo drugu školsku godinu rekorderi u prikupljanju starog papira u Zagrebačkoj županiji, ali i u gradu Velikoj Gorici. Prošle školske godine prikupili smo 34.000 kilograma starog papira. Ove godine smo samo u dva mjeseca prikupili 8.500 kilograma. Papir prvenstveno donose učenici, roditelji i njihovi prijatelji, ali i kolege, kolegice i naši suradnici. Iza nas je 15 godina prikupljanja starog papira”, kaže Miroslav Grahovac iz Područne škole Rakitovec.

 

Drugo mjesto po sakupljanju starog papira zauzima škola u Buševcu, dok je na trećem Pojatno. Četvrto mjesto osvojila je područna škola Donja Lomnica, na petom mjestu je škola u Mraclinu, a na šestom Dubranec.

 

stari-papir-1

 

Svaka od ovih šest najuspješnijih škola nagrađena je s jednim paketom informatičke opreme koji sadrži interaktivnu pametnu ploču, projektor sa zidnim nosačem te pripadajuću opremu i softver.

 

Ovom prilikom i sam Grad Velika Gorica nagradio je škole sa svog područja koje aktivno sudjeluju u akciji sakupljanja starog papira.

 

“U sklopu natjecanja Priprema, pozor, recikliraj, akcija prikupljanja starog otpadnog papira uspješno je održana treću školsku godinu za redom. Prvo smo željeli novčano nagraditi škole, međutim, shvatili smo da je bolje dati tehničku opremu, kompjutere ili pametne ploče”, kaže Meri Barišić iz Upravnog odjela za urbanizam i zaštitu okoliša. Inače, Velika Gorica ima 62 posto učinkovitosti na razini Zagrebačke županije u sakupljanju otpadnog papira.

 

“Grad je u sklopu projekta Priprema, pozor, recikliraj nabavio 18 spremnika za škole na području Grada. Sve naše škole se natječu već treću godinu, što je svima njima ujedno i dobra motivacija”, dodala je Barišić.

 

Galerija fotografija:

 

HOTNEWS

Na goričkom području dva novozaražena

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice u posljednjih 24 sata koronavirusom su zaražene dvije nove osobe. Radi se o jedina dva nova slučaja na području Zagrebačke županije. Do danas je u Gorici zabilježeno ukupno 45 slučajeva COVID-19, 36 ljudi je ozdravilo, a troje umrlo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje ljetni kamp za djecu: Osim kupanja na bazenu, isprobat će i sportove u dvorani

Za aktivan početak ljeta pobrinuo se Gradski bazen Velika Gorica, a na kamp se mogu prijaviti i plivači i neplivači

Objavljeno

on

Zadovoljni prošlogodišnjim odazivom i reakcijama djece, iz Gradskog bazena Velika Gorica odlučili su i ove godine organizirati ljetni kamp za djecu od 7 do 12 godina. Sve počinje 29. lipnja, a trajat će do 17. srpnja, u tri smjene po pet dana. Dio aktivnosti u sklopu ljetnog kampa održava se u Gradskoj sportskoj dvorani. Djeca će u ljetnom kampu imati malu školu plivanja, moći će se slobodno kupati u bazenu, ponudit će im brojne sportske aktivnosti u dvorani, a u svemu će ih  pratiti kineziolozi. Tako će djeca moći isprobati sve sportove koje požele, od graničara do streličarstva.

– Smjena traje pet dana i to smo stavili u period dok roditelji još rade, a prije nego što svi odu na more. Ovo je dobar način da popune vrijeme jer škola će biti gotova, a dosta roditelja ne zna kuda sa svojim mališanima tako da im je ovo idealna prilika. Uz to se djeca bave sportom i zdravo žive, dok roditelji rade ili imaju druge obveze u tom jutarnjem terminu od 8 do 16 sati – objasnio je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena, i dodao kako prijave traju do 24. lipnja, a prijaviti se mogu i plivači i neplivači.

Ćopić je napomenuo i kako će se pridržavati svih protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno