Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO Počela gradnja bazena, plivanje već iduće godine

Objavljeno

Pored goričkog srednjoškolskog centra danas je počela izgradnja kompleksa gradskog bazena, čija će glavna zgrada imati podrum, prizemlje i kat. Veći bazen bit će dimenzije 25 x 16,37 metara i dubine 2,47 metara, a manji 10 x 16,67 metara i dubok 47-98 cm. Tu će biti i popratni sadržaji, poput ugostiteljskog objekta, dvorane i SPA centra.
 

21.12.2016. Velika Gorica – Započela je gradnja gradskog bazena. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

“Ovaj objekt je izuzetno značajan za povećanje kvalitete života u Velikoj Gorici i desetljećima se čeka u našem gradu. Međutim, neki gradovi ga mogu napraviti, a neki ne. Mi u Gorici se već godinama pripremamo za to i sad su se stekli uvjeti, od osiguravanja bazena, smještaja, vlasništva nad zemljištem, pratećom infrastrukturom da možemo započeti s radovima i da ćemo iduće godine otvoriti gradski bazen”, rekao je gradonačelnik Dražen Barišić, istaknuvši kako su napokon stvoreni uvjeti da se on i napravi.
 
“Kao što svjedočite danas, ishođene su sve potrebne dozvole, osigurana sredstva i danas počinju pripremni radovi. Već 2018. godine naši učenici školu plivanja pohađat će u svome gradu, u svom gradskom bazenu, a nakon naučenog moći će se nastaviti baviti plivanjem, bilo profesionalno bilo rekreativno” dodao je Barišić.
 

21.12.2016. Velika Gorica – Započela je gradnja gradskog bazena. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Podršku izgradnji bazena došao je izraziti i proslavljeni hrvatski vaterpolist Dubravko Šimenc. Naglasio je kako će bazen prije svega najmlađima omogućiti da nauče plivati, ali možda će Gorica zahvaljujući njemu dobiti i prvaka u vaterpolu.
 
“Na primjer, jedne momčadi u vaterpolu koja će možda biti prvak Europe, kao što je to danas vaterpol klub Jug iz Dubrovnika. Ovo je jedan kapitalni objekt u Hrvatskoj”, rekao je Šimenc.
 
Nakon otvorenja unutarnjih bazena i popratnih sadržaja, uslijedit će izgradnja vanjskog kompleksa bazena.
 

Galerija fotografija:

 


 

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: Uspješni i naglavačke te kako biti brži od gripe!

Pogledajte i naše ostale teme – Kako će se u Novom Čiću prerađivati lan, čime je Snježana Dianežević očarala žiri na Izboru za najuzorniju seosku ženu i udomiteljstvo – plemenitost za ljepše odrastanje!

Objavljeno

on

Nastavi čitati

HOTNEWS

FOTO Župnik i vinogradari u Kosnici svečano krstili mošt u vino

Objavljeno

on

10.11.2019. Kosnica. Blagdan Sv. Martina, Martinje. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Blagdan Sv. Martina, Martinje, proslavljeno je tijekom vikenda diljem Turopolja i Vukomeričkih gorica ceremonijalom simboličnog prevođenja mošta u mlado vino (”krštenje vina”). U Kosnici su sinoć tradicionalnu manifestaciju organizirali župnik Stjepan Tenšek, Udruga vinogradara i vinara Grozd i DVD Kosnica. Nakon mise u Crkvi Svetog Martina u Šćitarjevu spomenuti ceremonijal, špelancija, izveden je u Vatrogasnom domu u Kosnici, koji je bio premali da primi sve pajdaše i pajdašice.

10.11.2019. Kosnica. Blagdan Sv. Martina, Martinje. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Špelanciju je vodio meštar martinjskog ceremonijala i pučki pjesnik Stjepan Vitez, a kuma je bila Snježana Dijanežević, ovogodišnja prva pratilja najuzornije hrvatske seoske žene. Nakon podužeg podsjećanja na Svetog Martina, čitanja martinjskog statuta i litanija prešlo se na kušanje mladog vina.

10.11.2019. Kosnica. Blagdan Sv. Martina, Martinje. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Vojni kapelan Željko Savić vodio je zajedničku molitvu prije uživanja u bogatoj trpezi te zabavu uz odličnu živu svirku i pjesmu. Vrijedni članovi DVD Kosnica i djelatnice u kuhinji sve su besprijekorno pripremili i servirali posjetiteljima. Muzički program živom svirkom i pjesmom odradila je tročlana grupa Party Time.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

Tri gola Mraclina za tri boda u Obrezini

Objavljeno

on

1. ŽUPANIJSKA LIGA ISTOK , 13. kolo

U borbenoj i zanimljivoj utakmici u Obrezini Mraclin je poveo u prvom poluvremenu iz kaznenog udarca, precizan sa bijele točke bio je Ladislav Roginić. U drugoj polovici dvoboja neizvjesno je bilo na obje strane. U 78. minuti sijevnula je kontra Mraclina preko Ivana Kosa koji je uputio snažan udarac u vrata domaćih koji golman Dominik Treščec neutralizira odbijancem. Odbijena lopta dolazi do Brune Augustića najboljeg strijelca mraclinske momčadi, koji sa desetak metara ne griješi. Intenzitet utakmice tada je znatno pao, no Mraclin je uspio stići do još jednog gola. U 83. minuti Josip Jurić je sa lijeve strane odličnom asistencijom pronašao Petra Bartolića u blizini gola, koji se odlično snašao i pogodio za konačnih 0:3.

MLADOST (O) – MRACLIN 0:3

OBREZINA. ŠRC Obrezina. Gledatelja 100.
Sudac: Kokot (Vrbovec). Pomoćnici: Čerkez i Crnoja.

STRIJELCI: 0:1 – Roginić (35 – 11 m), 0:2 – Augustić (78), 0:3 – Bartolić (83).

MLADOST (O): Treščec, Martinić, Perić (od 81. Jelić), M. Tadić, Sejfović, Crepulja, Periša, Zrnčić (od 66. J. Tadić), Muslija (od 46. Kuhar), Šorša (od 76. S. Tadić), Smajić (od 46. Antolović). TRENER: Josip Tadić.

MRACLIN: Dražić, Petravić (od 89. A. Dolibašić), J. Domitrović, M. Kos, Desput, J. Dolibašić, Bartolić (od 85. J. Cvetnić), Jurić (od 89. Cota), Augustić (od 84. Guduraš), Roginić, I. Kos (od 89. Golubić). TRENER: Marko Pancirov.

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno