Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO Počela gradnja bazena, plivanje već iduće godine

Objavljeno

Pored goričkog srednjoškolskog centra danas je počela izgradnja kompleksa gradskog bazena, čija će glavna zgrada imati podrum, prizemlje i kat. Veći bazen bit će dimenzije 25 x 16,37 metara i dubine 2,47 metara, a manji 10 x 16,67 metara i dubok 47-98 cm. Tu će biti i popratni sadržaji, poput ugostiteljskog objekta, dvorane i SPA centra.
 

21.12.2016. Velika Gorica – Započela je gradnja gradskog bazena. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

“Ovaj objekt je izuzetno značajan za povećanje kvalitete života u Velikoj Gorici i desetljećima se čeka u našem gradu. Međutim, neki gradovi ga mogu napraviti, a neki ne. Mi u Gorici se već godinama pripremamo za to i sad su se stekli uvjeti, od osiguravanja bazena, smještaja, vlasništva nad zemljištem, pratećom infrastrukturom da možemo započeti s radovima i da ćemo iduće godine otvoriti gradski bazen”, rekao je gradonačelnik Dražen Barišić, istaknuvši kako su napokon stvoreni uvjeti da se on i napravi.
 
“Kao što svjedočite danas, ishođene su sve potrebne dozvole, osigurana sredstva i danas počinju pripremni radovi. Već 2018. godine naši učenici školu plivanja pohađat će u svome gradu, u svom gradskom bazenu, a nakon naučenog moći će se nastaviti baviti plivanjem, bilo profesionalno bilo rekreativno” dodao je Barišić.
 

21.12.2016. Velika Gorica – Započela je gradnja gradskog bazena. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Podršku izgradnji bazena došao je izraziti i proslavljeni hrvatski vaterpolist Dubravko Šimenc. Naglasio je kako će bazen prije svega najmlađima omogućiti da nauče plivati, ali možda će Gorica zahvaljujući njemu dobiti i prvaka u vaterpolu.
 
“Na primjer, jedne momčadi u vaterpolu koja će možda biti prvak Europe, kao što je to danas vaterpol klub Jug iz Dubrovnika. Ovo je jedan kapitalni objekt u Hrvatskoj”, rekao je Šimenc.
 
Nakon otvorenja unutarnjih bazena i popratnih sadržaja, uslijedit će izgradnja vanjskog kompleksa bazena.
 

Galerija fotografija:

 


 

Gospodarstvo

Goričanka odmjerila snage s najboljim svjetskim frizerima

Naša mlada sugrađanka u naš grad unijela dašak svjetskog glamura

Objavljeno

on

Frizerka Matea Mesić i ove godine predstavljala je Udruženje obrtnika Velika Gorica i Ceh frizera, kozmetičara i pedikera na OMC Svjetskom prvenstvu održanom u Parizu. Mladoj Goričanki ovaj put nije pošlo za rukom ostvariti prošlogodišnji rezultat, kada je u konkurenciji 40 natjecatelja osvojila treće mjesto za izradu vjenčane frizure – prestige bridal style.

Matea je položila i majstorski ispit, a konstanto se usavršava na brojnim stručnim seminarima i edukacijama. S pravom možemo reći kako je naša mlada sugrađanka u naš grad unijela dašak svjetskog glamura.

Za doprinos i iznimna dostignuća u profesionalnoj uslužnoj gospodarskoj djelatnosti, kao i promicanju Velike Gorice na međunarodnim natjecanjima nagrađena je i Nagradom grada Velike Gorice Krčka vrata.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Rakitovčani rekorderi u sakupljanju starog papira

Učenici iz područne škole Rakitovec na reciklažu su poslali više od 25 tona starog papira!

Objavljeno

on

U područnoj školi u Pojatnom održana je svečanost dodjele nagrada školama koje su u prošloj školskoj godini sakupile najviše starog papira. U akciji je sudjelovalo 59 matičnih i područnih škola s područja Zagrebačke županije a kao i prethodnih godina najbolji sakupljači bili su Rakitovčani. Učenici iz područne škole Rakitovec na reciklažu su poslali više od 25 tona starog papira. “Zaista nas je teško nadmašiti, svake školske godine osim samih učenika u akciju se priključe i roditelji, gradska knjižnica, cijelo mjesto.” – kaže učiteljica Tatjana Mikulin. Po učeniku je to bilo 527,50 kilograma. U PŠ PŠ Pojatno koja je bila domaćin današnje dodjele nagrada, prikupljeno je 214,55 kilograma po učeniku, u PŠ Donja Kupčina u Pisarovini 189,06 kilograma, u PŠ Buševec u Vukovini 170,74 kilograma, u PŠ Donja Lomnica 149,64 kilograma, u PŠ Dubranec 143,55 kilograma, a u PŠ Velševec 123,08 kilograma papira po učeniku.

Osim što spašavaju šumu od nepotrebne sječe za proizvodnju papira, učenici ujedno osvojenim nagradama opremaju svoje učionice modernom opremom koju osigurava Zagrebačka županija. Treću godinu za redom oprema stiže iz tvrtke Opstanak, a ove je godine to pametna dokument kamera i projektor s nosačem. Župan Kožić je ponosan na ovaj projekt koji na području županije u suradnji s Unijapapirom kontinuirano traje 7 godina. Ove godine, u odnosu na protekle, sakupljena je najveća količina starog papira. “Riječ je o 217.600 kilograma starog papira čime su učenici od sječe spasili 4.352 stabla.” – potvrdio je župan Stjepan Kožić.

U svih sedam godina učenici s područja županije ukupno su skupili više od milijun kilograma starog papira za recikliranje.

Nastavi čitati

HOTNEWS

FOTO Gorica i Zadar u finalu slavljeničkog turnira

Objavljeno

on

Proslava obljetnice 50. godina košarke u Velikoj Gorici započela je jučer turnirom u Gradskoj sportskoj dvorani na kojem sudjeluju KK Cibona, KK Zadar, Temp-Sumz Revda i domaćin KK Gorica. U prvoj utakmici vječnih rivala Cibone i Zadra pobijedili su nešto agresivniji Zadrani, koji su imali vodstvo tijekom cijele utakmice. Rezultat u korist Zadra prelomljen je u posljednjoj četvrtini, kada je napravljena velika razlika 87:74 dovoljna za konačni trijumf.

13.09.2019. Velika Gorica. KK Gorica – 50. godina košarke u Velikoj Gorici. Foto: David Jolić/cityportal.hr

U drugoj utakmici sastali su se Gorica i Temp-Sumz Revda, klub koji je u prošloj sezoni u ruskoj Super ligi u regularnoj sezoni od 30 utakmica (21/9) osvojio 3. mjesto. Rusi su otvorili utakmicu s 5 trica i završili poluvrijeme s vodstvom 29:36. Vidno iznervirani trener Gorice Josip Sesar bio je vrlo žestok u poluvremenu prigodom obraćanja svojim igračima i to je imalo očekivani učinak. U trećoj dionici zaostatak je smanjen na minus 6 (52:58), posljednju četvrtinu Gorica je dobila 18:10, dovoljno za pobjedu 82:80 u vrlo uzbudljivoj završnici!

13.09.2019. Velika Gorica. KK Gorica – 50. godina košarke u Velikoj Gorici. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Danas u Gradskoj sportskoj dvorani za 3. mjesto u 15 sati igraju Cibona i Temp-Sumz Revda, finalni susret Gorice i Zadra na programu je u 17 sati. U 11 sati je svečana akademija u dvorani Pučkog otvorenog učilišta.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 385 - 29.08.2019.

Facebook

Izdvojeno