Poveži se s nama

CityLIGHTS

FOTO Odbojkašice OŠ Velika Mlaka pobjednice gradskog natjecanja

Objavljeno

Gradsko natjecanje Školskih sportskih društava (ŠSD) osnovnih škola Grada Velike Gorice u odbojci za učenice održano je danas u Gradskoj sportskoj dvorani, a domaćin natjecanja bila je OŠ Šćitarjevo (ravnatelj Mario Ivić, Damir Međeri, prof.). Natjecalo se 9 ŠSD-a: ŠSD Olimp (OŠ Velika Mlaka), ŠSD Kumičić (OŠ Eugena Kumičića), ŠSD Kolar (OŠ Slavka Kolara Kravarsko), ŠSD Vučko (OŠ Vukovina), ŠSD Gorica (OŠ Nikole Hribara), ŠSD Tur (OŠ Eugena Kvaternika), ŠSD Čičko (OŠ Novo Čiče), ŠSD Nemezis (OŠ Šćitarjevo) i ŠSD Habdelić (OŠ Jurja Habdelića). Turnir je odigran u dvije skupine, a utakmice (ukupno 18) su igrane na dva dobivena seta. Sudili si Igor Pihler i Ivan Đankić. Tri prvoplasirane ekipe nagrađene su odgovarajućim medaljama, a pobjedniku je uručen i pehar. ŠSD Olimp se današnjom pobjedom kvalificirao na županijsko natjecanje.

Galerija fotografija

Gradsko natjecanje osnovnih škola u odbojci za učenice

Rezultati, redoslijed, sastav pobjednika

Skupina A 1. ŠSD Olimp 6 (3 3 0 6:0), 2. ŠSD Kolar 4 (3 2 1 4:3), 3. ŠSD Tur 3 (3 1 2 3:4), 4. ŠSD Habdelić 0 (3 0 3 0:6).

Skupina B 1. ŠSD Kumičić 8 (4 4 0 8:0), 2. ŠSD Vučko 6 (4 3 1 6:3), 3. ŠSD Gorica 5 (4 2 2 5:4), 4. ŠSD Čičko 2 (4 1 3 2:6), 5. ŠSD Nemezis 0 (4 0 4 0:8).

Finale ŠSD Olimp – ŠSD Kumičić 2:1 (25:17, 18:25, 15:8).

Za 3. mjesto ŠSD Kolar – ŠSD Vučko 2:0 (25:23, 25:7).

Redoslijed: 1. ŠSD Olimp, 2. ŠSD Kumičić, 3. ŠSD Kolar, 4. ŠSD Vučko, 5. ŠSD Gorica, 6. ŠSD Tur, 7. ŠSD Čičko, 8. ŠSD Nemezis, 9. ŠSD Habdelić.

ŠSD Olimp: Matea Jazvić, Laura Majurec, Lorena Vrbanić, Brigita Fališevac, Marija Grujo, Ivana Gudelj, Lana Rogan, Korina Topić, Mia Zoroja-Odrčić, Lea Bilić, Lea Bošković i Neva Matić.

CityLIGHTS

VIDEO Dva dana ‘norenja’ u Fašničkoj Republici

U Donjoj Lomnici izmislili lijek za koronavirus, Gali i Rimljani odlučili riješiti stare razmirice sred Turopolja, Istrijani ‘pasali’ Učku kako bi upozorili na stanje u Uljaniku….

Objavljeno

on

Turopoljski fašnik i ove godine privukao je veliki broj sudionika, ali isto tako i posjetitelja. Lijepo vrijeme zasigurno je pridonijelo tome. Goričanima i njihovim gostima jučer se u velikoj povorci središtem grada predstavilo 20-tak skupina i preko 600 sudionika. Danas su na red došli naši mladi sugrađani koji su svojim maskama i koreografijama oduševili publiku. Kako je sve to izgledalo u protekla dva dana pogledajte u našem video prilogu.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO VIJEST Fašničko ludilo ovog vikenda prodrmat će Turopolje

Fašnička povorka u subotu će u 14 sati krenuti iz Školske ulice, zatim proći Zagrebačkom ulicom do velikog šatora u Parku dr. Franje Tuđmana

Objavljeno

on

U fašničkoj povorci gradom će ove subote prodefilirati 20 grupa i više od 600 sudionika. Direktorica Turističke zajednice Milada Mesarić pozvala je Goričane da se pridruže fašničkom ludilu.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Neno Belan i Fiumensi nastupaju na Turopoljskom fašniku

U Praku Franje Tuđmana su 22. veljače

Objavljeno

on

Približava se dan kada će gradom proći maškarana povorka, a Turistička zajednica objavila je i tko će maskirane Goričane i njihove goste na 111. Turopoljskom fašniku zabavljati ove godine. Ispod fašničkog šatora u Park Franje Tuđmana dolazi jedan od najveselijih i najpoznatijih zabavljača – Neno Belan i njegovi Fiumensi. Koncert počinje u 21 sat.

Ovaj poznati splitski kantautor, pjevač i skladatelj pop rock glazbe prepoznatljiv je po svojim svevremenskim tekstovima pjesama kao što su “Rijeka snova”, za koju je dobio i Porina 2008. za najbolji album, a tu su i druge uspješnice, što iz vremena Đavola, pa i novijeg razdoblja poput “Zar više nema nas” (duet s Massimom, također dobitnik Porina) zatim poznata “Stojim na kantunu”, “Pričaj mi o ljubavi”, “Bambina”, “Divojka s juga”, “Srce od leda” ili “Ivona”…

– Ma sve znate, pa vas u stilu “Rock galame” pozivamo: nemoj biti sama dok je rock galama, dođi i pridruži se veselim maškarama na 111. Turopoljskom fašniku, u subotu, 22.veljače – kažu iz Turističke zajednice grada Velika Gorica.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno