Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Narodna koalicija: “Zadovoljni možemo biti samo ako nakon 11. rujna budemo sastavljali Vladu”

Objavljeno

Oko 300 članova Narodne koalicije, koju čine SDP, HNS i HSU, večeras se družilo na izletištu Odranski ribič u Čičkoj Poljani. Još jednom su poslali poruku, a to je kako na izborima 11. rujna mogu biti zadovoljni samo pobjedom.

 

“Situacija je napeta i ništa ne može pasti s neba. Svaki glas treba zaraditi. Mi ne spadamo u one koji po položajnoj renti mogu spavati i imati veliki postotak. Nakon ovog eksperimenta koji smo imali ove godine i koja nas je vratio 15 godina unatrag, mora se izabrati stabilna, čvrsta i odgovorna vlast koja donosi odluke”, poručio je Goran Beus Richemberg, predsjednik goričkog HNS-a, i pozvao članove koalicije da se najviše posvete glasovima onih koji su još neodlučni.

 

“HSU je zainteresiran za međugeneracijsku sigurnost, za stabilne mirovine i budućnost onih koji danas rade. HSS ovoj koaliciji donosi tradicijski pečat i želju da promijeni prilike u jednoj od najvažnijih gospodarskih grana, a to je poljoprivreda. HNS donosi sol liberalizma, ugrađuje garanciju kad je riječ o ljudskim, građanskim pravima, pravima i slobodama poduzetništva i borbu protiv svih ekstremizama”, objasnio je HNS-ov Beus Richemberg te riječ dao Mirandu Mrsiću da kaže što u koaliciju donosi SDP.

 

“Jedinstvo ove četiri stranke nije patvoreno, nije orno. Ovo jedinstvo će donijeti da Hrvatska krene sigurnim smjerom i da se živi bolje. Pokušali su nas na razne načine razjediniti. Hrvatsku vole razjediniti, ali mi se ne damo. Ne damo se jer moramo nešto ostaviti našoj djeci, našim unucima jer Hrvatska je lijepa zemlja u kojoj se može raditi i zarađivati te uživati lijepu starost”, poručio je nositelj liste VI izborne jedinice Mirando Mrsić.

 

Galerija fotografija

 

Vijesti

Prijavom u Hrvatski registar darivatelja matičnih stanica možete spasiti nečiji život

Sara: “Mislim da bi se naši sugrađani trebali češće uključivati u ovakve akcije”

Objavljeno

on

U prostoru Goričkog kluba mladih naši sugrađani danas su se mogli upisati u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Potrebno je bilo samo popuniti pristupnicu, zdravstveni upitnik i dati uzorak krvi za HLA tipizaciju. Prije skoro dvije godine u želji da pomognu svom mladom sugrađaninu u Registar se upisalo čak 540 Velikogoričanki i Velikogoričana. Danas situacija nije bili niti blizu, akciji se pridružio znatno manji broj ljudi.

Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

– Brojka nije bitna, zato što se među tih šest ljudi možda nalazi netko tko može u ovom trenutku pomoći nekome tko boluje. Zadnji put je Velika Gorica pokazala veliko srce i svoju snagu. Od 2006. godine do danas u Registar je upisano gotovo 63 tisuće hrvatskih građana. Na početku smo imali tek 150 ljudi, uglavnom članova obitelji koji su htjeli provjeriti jesu li podudarni svojim članovima obitelji. Do sada je 111 naših članova doniralo svoju koštanu srž ili periferne matične stanice. U Hrvatskoj je donirano njih 76, a ostatak je otišao u inozemstvo. Hrvatski registar je i član Svjetskog registra koji broji više od 35 milijuna darivatelja matičnih stanica – rekla nam je Marija Stapar Zrile iz Zaklade Ana Rukavina.

Među našim sugrađanima koji su danas pokazali veliku humanost našle su se Emily i Sara.

Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

– Treba biti human i pomoći ljudima u potrebi. Kako smo se i mi iz Goričkog kluba mladih uključili u ovu akciju, odlučila sam iskoristiti priliku i upisati se u Registar – objasnila je Emily.

– Volim pomagati i sudjelovati u humanitarnim akcijama. Od malena gledam koncerte koje organizira Zaklada Ana Rukavina i jedva sam dočekala da se uključim u ovu priču. Mislim da bi se naši sugrađani trebali češće uključivati u ovakve akcije. Svi puno pričaju, a rijetki su uključuju – dodala je Sara.

Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

U registar se mogu upisati svi zdravi građani od 18 do 40 godina.

Nastavi čitati

Vijesti

Upišite se u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

To mogu napraviti svi zdravi građani od 18 do 40 godina

Objavljeno

on

U prostoru Goričkog kluba mladih od 10 do 12 sati možete se upisati u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. To mogu učiniti svi zdravi građani od 18 do 40 godina. Potrebno je samo popuniti pristupnicu, zdravstveni upitnik i dati uzorak krvi za HLA tipizaciju.

– Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta. Akcija u Velikoj Gorici održat će se u suradnji Zaklade Ana Rukavina i Goričkih kluba mladih kako bismo zajedno pomogli oboljelim osobama u Hrvatskoj i svijetu u potrazi za podudarnim darivateljem – poručili su organizatori akcije.

Nastavi čitati

Vijesti

Policija će sutra pojačano nadzirati autobuse i kamione

Akcija će se provoditi na području cijele Policijske uprave zagrebačke

Objavljeno

on

Na području Policijske uprave zagrebačke sutra od 7 do 15 sati provodit će se akcija nadzora teretnih vozila i autobusa.

– Tijekom provođenja akcije nadzirati će se tehnička ispravnost vozila, valjanost preventivnog tehničkog pregleda, brzina, vrijeme vožnje, prekidi vožnje i razdoblje odmora vozača koji obavljaju cestovni prijevoz tereta i putnika te ostale prekršaje. Posebnu pozornost posvetit će se nadzoru autobusa, a naročito onih koji su označeni za prijevoz djece – poručili su iz PUZ-a.

I u nastavku tjedna policija će nastaviti provoditi redoviti nadzor teretnih vozila i autobusa.

Nastavi čitati

Reporter 386 - 16.09.2019.

Facebook

Izdvojeno