Poveži se s nama

Vijesti

Koalicija SDP-GLAS-HSS uputila otvoreno pismo v.d. gradonačelnika Krešimiru Ačkaru

Žestoko su iskritizirali aktualnu vlast i uputili pitanja na koja, kažu, očekuju odgovore

Objavljeno

Potpredsjednik GLAS-a Goran Beus Richemberg danas se, ispred koalicije SDP-GLAS-HSS, otvorenim pismom obratio v.d. gradonačelniku Krešimiru Ačkaru. Reakcija je to na Ačkarovu konferenciju za medije na kojoj je građanima prezentirao što je sve napravio od kada je, prije četiri mjeseca, preuzeo dužnost gradonačelnika. Gradske organizacije stranaka SDP, HSS i GLAS smatraju kako se radi tek o predizbornim obećanjima HDZ-a.

– Ako se pažljivije analizira, Ačkar zapravo nije napravio ništa. O domu umirovljenika, autobusnom i željezničkom kolodvoru ili smanjenju cijena grijanja govori u kategoriji ‘dogovorio sam’. A kako izgledaju HDZ-ovi ‘dogovori’ imali smo prilike vidjeti i prije četiri godine kad su ‘dogovorili’ izgradnju stacionara u Domu zdravlja, autobusnog kolodvora, velebnog nogometnog stadiona od strane kineskih investitora, nacionalnog centra ansambla Lado i velikog etno-sela u Lukavcu, muzeja zrakoplovstva, prerastanje Veleučilišta u sveučilište, tramvajsku liniju do Velike Gorice, rekonstrukciju sustava gradskih toplana i još svašta iz seta megalomanskih projekata pa se nije dogodilo ništa dobro ni korisno – kazao je Beus Richemberg te dodao i kako su projekti, poput Centra za posjetitelje, VG Goričanke i Gradskog bazena, neisplativi, neopravdani i preplaćeni.

Posebno su se osvrnuli na Ačkarovu izjavu kako je na čelu Grada četiri mjeseca. Istina je, kažu, da je on bio zamjenik gradonačelnika Dražena Barišića gotovo četiri godine, a u Gradu radi već sedam godina, jer je prije toga bio pročelnik.

– Sad će postati moda da se sve što ne valja u ovom gradu natovari Draženu Barišiću, kao da nitko oko njega nije postojao, a mi dobro znamo da je to produkt timskoga rada. Četiri godine je uz to Ačkar predsjednik vladajućeg HDZ-a i čelnik vladajuće koalicije koja je odgovorna za sve promašene odluke. Samo naivci mogu povjerovati da Ačkar sve ove godine ništa nije znao ni vidio. U konačnici, to bi značilo da je bio obični uhljeb koji je dolazio na posao samo da bi primio plaću. Bila bi to jednako velika sramota i diskvalifikacija za njega i kao osobu i kao političara – kazao je Beus Richemberg.

Gradske organizacije SDP-a, HSS-a i GLAS-a Velike Gorice smatraju i kako je Grad u problemima koji tražen donošenje pametnih, odvažnih i odgovornih odluka kakve mogu donositi samo čvrsti, odlučni, čestiti i mudri ljudi s integritetom.

– Gospodinu Ačkaru ovim otvorenim pismom postavljamo sljedeća pitanja: Jeste li gospodine Ačkar ponosni ili Vas može biti sram što je Vaš šef završio u pritvoru i pod istragom USKOK-a? Jeste li ponosni ili Vas može biti sram što se Vi i HDZ nikada niste ispričali građanima Velike Gorice koji pune gradski proračun što ste svih ovih godina javni novac trošili netransparentno, neodgovorno i na način koji je gradonačelnika, kojemu ste bili zamjenik, doveo do pritvora i teških optužbi? Jeste li ponosni ili Vas može biti sram što su Velikogoričani za Vašu plaću proteklih godina izdvojili gotovo dva milijuna kuna, da biste tek sada u zadnja 4 mjeseca počeli pričati da nešto radite? Jeste li ponosni ili Vas može biti sram što je vlast HDZ-a koji vodite već četiri godine pretvorila Veliku Goricu u svoju ‘kasicu prasicu’ i dovela do toga da je 6. grad u Hrvatskoj zapušten i u neredu po pitanju prometa, komunalnih usluga, infrastrukture, nefunkcioniranja mjesne samouprave i nebrige za okolna naselja? – pitao je Goran Beus Richemberg.

Najave

Via VINO za vikend u Veliku Goricu donosi svijet boutique destilerija, dobrog bluesa i tartufa

Središnji park u Velikoj Gorici, park dr. Franje Tuđmana, postaje kino na otvorenom, na čijem će se velikom platnu odvijati poznati ‘The Blues Brothers’…

Objavljeno

on

Događanje Via VINO nadolazećeg se vikenda odvija u Velikoj Gorici. Središnji park tako postaje centar događanja kojem se možete pridružiti i uživati u pravom gurmanskom iskustvu koje će vas svojim okusima i mirisima uvesti u jesen.

Ovaj put Via VINO donosi nešto sasvim drugačije, no jednako atraktivno svima onima koji vole istraživati autohtone proizvode. Središnji park u Velikoj Gorici, park dr. Franje Tuđmana, postaje kino na otvorenom, na čijem će se velikom platnu odvijati poznati ‘The Blues Brothers’, a uživanje u filmu obogatit će turopoljski gin i kesteni. Ulaz je besplatan, a svoje mjesto možete doći zauzeti od 17 sati. Projekcija filma kreće u 18:30 sati.

Kako je ova lokacija poznata po tartufima čeka vas i pravi uvid u to kako izgleda lov na tartufe, o čemu će vam otkriti više sam tartufar. Kušajte autohtoni gin s potpisom boutique destilerije Brigljević, a cijelo događanje obogatit će i food truck specijaliteti Marina Medaka.

FOTO: TZZŽ

Via VINO, koje organizira TZ Zagrebačke županije, ove vas jeseni vodi vinskim cestama u okolici Zagreba, na manje od sat vremena udaljenosti od grada, gdje možete uživati u spektru boja, vina i okusa. Via VINO okuplja vinarije koje širom otvaraju svoja vrata i poziva na gastronomske te kulturne sadržaje u trajanju od mjesec dana, od 15.10. do 15.11.

Velika Gorica sada vas zove na zabavni ‘weekend getaway’ – u svijet boutique destilerija, dobrog bluesa i tartufa!

FOTO: TZZŽ

Nastavi čitati

Kultura

Knjižničari biciklisti stižu u Veliku Goricu. Policija poziva na oprez u prometu

Nakon okupljanja u 8 sati, biciklisti će startati u 8:30 sati s parkirališta Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i voziti će se sve do Gradske knjižnice u Velikoj Gorici…

Objavljeno

on

Zagrebačko knjižničarsko društvo i ZKD biciklisti u subotu 23.listopada organiziraju 10. biciklijadu iz Programa Biciklom kroz knjižnice Zagrebačke županije.

– Riječ je o grupi knjižničara entuzijasta, članova Zagrebačkog knjižničarskog društva koji su spojili svoje bicikliranje i ljubav prema knjižnicama u jedno. S proaktivnim izlaskom iz svojih zatvorenih sredina na ulicu, knjižničari žele upoznati javnost s mogućnostima koje pruža ova plemenita profesija i postati vidljiviji i prepoznatljivi u javnosti. Također, na ovaj način žele proširiti komunikaciju s korisnicima kako bi još više mogli poboljšati svoje usluge – ističu iz ZKD-a.

Nakon okupljanja u 8 sati, biciklisti će startati u 8:30 sati s parkirališta Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i voziti će se sve do Gradske knjižnice u Velikoj Gorici. Trasa kretanja sudionika je sljedeća: Ulica Hrvatske bratske zajednice – Avenija Većeslava Holjevca – Savezne Republike Njemačke – Buzinska cesta – Zagrebačka cesta sve do Velike Gorice.

Planirani dolazak u Veliku Goricu je u 10 sati, gdje će se uz predah upoznati s Gradskom knjižnicom Velika Gorica. Nakon toga obići će Muzej Turopolja i Centar za posjetitelje Velika Gorica.

Iz Policijske uprave zagrebačke pozivaju građane na povećani oprez u prometu.

– Biciklijada se održava u redovnom režimu prometa, većim dijelom po biciklističkim stazama. Ali pozivamo građane da poštuju prometne propise i pravila radi sigurnosti svih sudionika u cestovnom prometu kao i sudionika same biciklijade – ističu iz policije.

Više informacija i detalja o prijavi možete pronaći ovdje.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Na trećoj sjednici Gradskog vijeća, vijećnici će raspravljati o 30 točaka dnevnog reda

Također, na dnevnom redu nalazi se i prezentacija Studije o javnom lokalnom prijevozu, a vijećnici će doznati i status projekta „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Velika Gorica“..

Objavljeno

on

Gorički gradski vijećnici, sjest će po treći puta u vijećničke klupe 26.listopada, kada će raspravljati o 30 točaka dnevnog reda. Među njima će biti izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Velike Gorice za 2021.godinu, ali i brojna druga izvješća o radu goričkih gradskih ustanova poput Muzeja Turopolja, Pučkog otvorenog učilišta, dječjih vrtića, Razvojne agencije VE-GO-RA, Javne vatrogasne postrojbe i drugih…

Vijećnici će odlučivati i o lokalnim porezima grada, obnovi zgrade Područne škole Dubranec, imenovanju ulice u Velikoj Mlaki, kao i odavanju suglasnosti gradonačelniku za sklapanje Ugovora o izgradnji komunalne infrastrukture s tvrtkom iz Velikog Polja.

Također, na dnevnom redu nalazi se i prezentacija Studije o javnom lokalnom prijevozu, a vijećnici će doznati i status projekta „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Velika Gorica“.

Sjednica Gradskog vijeća zakazana je za 26.listopada s početkom u 9 sati, a dnevni red možete pronaći ovdje.

Nastavi čitati

Reporter 408 - 23.09.2021.

Facebook

Izdvojeno